Ελευθέριος Κοσμίδης

Νέο οικουμενιστικό παραμυθάκι: “Αρχοντώνης και ο Άρχοντας”

εικόνα άρθρου: Νέο οικουμενιστικό παραμυθάκι: “Αρχοντώνης και ο Άρχοντας”
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ανοίγει ο δρόμος για την ταύτιση της Ορθοδοξίας με τον Οικουμενισμό…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Πατριάρχης θεωρεί “αλλοτριωτική την ταύτιση της Ορθοδοξίας με το συντηρητισμό”. Η γνώμη αυτή, που εκφράστηκε μεταξύ άλλων παραδοξολογημάτων στην  προσφώνηση Βαρθολομαίου κατά την χειροθεσία ενός εκ των αποδομητών της Ορθόδοξης Θεολογίας, του καθηγητή κ. Σταμούλη “εις Άρχοντα Διδάσκαλον της Εκκλησίας”, είναι μια ομολογία.

Στο γλωσσικό οπλοστάσιο των Οικουμενιστών, οι Ιεροί Κανόνες και τα Δόγματα της Ορθόδοξης πίστης αναφέρονται ως “συντηρητισμός”. Γίνεται πλέον κατανοητό από όλους πως η διατύπωση της Πατριαρχικής γνώμης, η οποία θεωρεί “Αλλοτριωτική την ταύτιση της Ορθοδοξίας με τα δόγματα και τους Ιερούς Κανόνες”, συνιστά ετεροδιδασκαλία, δογματική εκτροπή και αίρεση. 

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα της νέας μεταπατερικής γλώσσας παραθέτουμε στη συνέχεια αυτούσιο, για να κατανοηθεί πλήρως από όλες και όλους μας το βάθος της διάβρωσης:

“Ὅπως γράφετε, «ὁ Θεός σαρκούμενος προσέλαβε τό ξένο, τό ἄλλο, τό ἐντελῶς διαφορετικό.» Μέ τήν γέννησιν τοῦ Χριστοῦ εἰσβάλλει εἰς τήν ἱστορίαν ἡ «σαρκωμένη ἀγάπη», γίνεται «σῶμα οἰκουμενικό, ὑπόσταση ὅλων τῶν ἀνυπόστατων, ὕπαρξη ὅλων τῶν ἀνύπαρκτων, παρουσία ὅλων τῶν ἀπόντων, καταφυγή ὅλων τῶν κατατρεγμένων» (Ὧσπερ ξένος καί ἀλήτης, ἐκδ. Ἀκρίτας, Ἀθήνα 2010, σ. 22 καί 29).

Προβάλλετε τόν «πολιτισμόν τῆς σάρκωσης», τήν «ἔξοδον» τῆς Ἐκκλησίας «πρός τόν ἄλλον, τό ἄλλο, τό διαφορετικό», ἔξοδον «στήν κοινωνία, στόν πολιτισμό, προκειμένου νά ἐπιτευχθεῖ ἡ ἐπέκταση τοῦ σώματος, ὁ ὁλοκληρωτικός ἀνακαινισμός του», ὑμνεῖτε τήν Ἐκκλησίαν, τήν «βουτηγμένη στήν ἀγάπη τῆς θυσίας τοῦ Σταυροῦ καί τῆς Ἀνάστασης».(Φάγαμε ἧττα, ἐκδ. Ἁρμός, Ἀθήνα 2021, σ. 21 καί 20). Είναι δικά σας λόγια.”

Ως αντίδοτο στη “φαρμακερή  Αρχοντωνοσταμουλάδα”, που μας κερνούν ανερυθρίαστα ως δυστοπικοί αλχημιστές, οι πρωταγωνιστές του οικουμενιστικού παραμυθιού ο Αρχοντώνης και ο Άρχοντας, παραθέτουμε με πολλή χαρά προς δόξαν Θεού, ένα μικρό απόσπασμα από την εισαγωγή του αποκαλυπτικού – ομολογιακού βιβλίου του Δρ Αναστασίου Πολυχρονιάδη “Αποδομητές της Ορθόδοξης Θεολογίας”

“Η μεταπατερική θεολογία χρησιμοποιώντας πιο πολλές φορές και από την ανθρώπινη αναπνοή την έννοια του φονταμενταλισμού, του άλλου, του διαφορετικού καθώς και λέξεις όπως αγάπη, κοινωνία, οικουμένη, προχώρα απειλώντας καθέναν που θα εκφέρει αντίθετη άποψη.

Χρησιμοποιώντας τη λέξη δημοκρατία ως δήθεν δική της αποκλειστικότητα, μπερδεύει θεληματικά τη θρησκεία με την εξουσία, ποθώντας θέσεις και αξιώματα, πιστεύοντας μόνο στα πρόσκαιρα επίγεια και φθαρτά.

Δασκαλεύει την ορθοδοξία χρησιμοποιώντας στομφώδεις πρεπολογίες του τύπου “Φάγαμε Ήττα”. Μιλά για fake news εντός της εκκλησίας, την ίδια στιγμή που η ίδια ψεύδεται δημοσίως και ανερυθριάστως περί της δήθεν μη ομολογικότητας των εν Ελλάδι θεολογικών σχολών (..) 

Ομιλεί περί ίσων ευκαιριών θεωρώντας προφανώς τον εαυτό της πιο ίσο έναντι των άλλων. 

Εναντιώνεται δήθεν στην εξουσία, ενώ πεθαίνει προκειμένου να την αποκτήσει. Χρήμα και δόξα αποτελούν τα ιδανικά της. 

Έτσι εξηγείται και ο πολυτελής βίος της. Γι’ αυτό δεν αντέχει το λόγο περί ασκήσεως. Θέλγεται από τη μεγάλη ζωή, ενώ πίσω από το προσωπείο της δήθεν καταλλαγής κρύβει το πιο στυγνό πρόσωπο της επιβολής. 

Ομιλεί περί υποστήριξης του αδυνάτου και φτωχού, ενώ στην πράξη αποθεώνει τον δυνατό. Πρόκειται για ένα σύγχρονο Νιτσεϊσμό για αυτό συμπροσεύχεται με ετερόδοξους και αλλόδοξους, ακυρώνοντας τη βασιλεία του Θεού, αποθεώνοντας τα κτιστά επί γης βασίλεια, μέσα από την καλλιέργεια των δημοσίων σχέσεων. (ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ, 2021)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.