Ελένη Παπασταματάκη

Νέο συλλείτουργο του μητροπολίτη Διδυμοτείχου με τους ψευδομακεδόνες. Και η προδοσία συνεχίζεται…

εικόνα άρθρου: Νέο συλλείτουργο του μητροπολίτη Διδυμοτείχου με τους ψευδομακεδόνες. Και η προδοσία συνεχίζεται…
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη

Τί να κρύβεται άραγε πίσω από τα πάρε-δώσε του μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού με τους σχισματικούς των Σκοπίων;


Αμετανόητος πορεύεται στο δρόμο της επίγειας ζωής του ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Οι πνευματικές του εκτροπές και πτώσεις πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα, προκαλώντας το θρησκευτικό αίσθημα του ποιμνίου του αλλά και γενικότερα ημών των Ορθοδόξων.

Με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του επιχώριου Αγίου, Οσιομάρτυρος Τιμοθέου του Εσφιγμενίτου στις 29 Οκτωβρίου, ο μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος.

Επέλεξε όμως για μια ακόμα φορά την προδοσία και την καταισχύνη, καθώς συλλειτούργησε με τον εκπρόσωπο της Ψευδομακεδονικής Εκκλησίας των Σκοπίων, τον επίσκοπο Στοβίου.

Πόση προδοσία μπορεί να χωρέσει μία επισκοπική μίτρα;

Ως φαίνεται από την περίπτωση του κ. Δαμασκηνού τραγικά μεγάλη…

Ο κατάλογος της ντροπής του μητροπολίτη Διδυμοτείχου είναι μακροσκελής και είναι απορίας άξιο η τόση μεγάλη εμμονή του να συλλειτουργεί και να συνευρίσκεται εκκλησιαστικά με τους παραχαράκτες της Ιστορίας, με τους εχθρούς της πατρίδας μας, με αυτούς που κουβαλάνε στην πλάτη τους μία αίρεση, αυτή του εθνοφυλετισμού και κατά το παρελθόν ένα Σχίσμα.

Ντροπή και αίσχος! μητροπολίτης του ακριτικού μας Έβρου να προσκαλεί τους λύκους μέσα στο μαντρί και να τους αντιμετωπίζει ως φίλους και αδελφούς…

Δανειζόμαστε τη λίστα της αισχύνης του κ. Δαμασκηνού από παλαιότερη ανάρτηση της Κατάνυξης

α) 7 Σεπτεμβρίου 2022, I. Μονή Δαδιάς, Σουφλί

Ο Μητροπολίτης Στρωμνίτσης, Ναούμ, μετείχε των λατρευτικών εκδηλώσεων και χοροστάτησε στο Μέγα Εσπερινό την παραμονή της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου, Δαμασκηνού.

β) 20-21 Σεπτεμβρίου 2022, Στρώμνιτσα, Ψευδομακεδονική Εκκλησία των Σκοπίων

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Δαμασκηνός, πραγματοποίησε την πρώτη προσκυνηματική επίσκεψη στην Στρώμνιτσα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του επιχώριου Μητροπολίτου Στρωμνίτσης, Ναούμ.

γ) 8 Νοεμβρίου 2022, Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Ορεστιάδα

Ο Μητροπολίτης Στρωμνίτσης προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Επισκόπου Βελίκης, Σιωνίου (Εκκλησία της Βουλγαρίας) και του επιχωρίου Μητροπολίτου, Δαμασκηνού.

δ) 4 Μαρτίου 2023, Ορεστιάδα

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος, προέστη της Θείας Ευχαριστίας, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Δράμας, Δωροθέου, και του επιχωρίου Ιεράρχου, Δαμασκηνού. Ο Μητροπολίτης Στρωμνίτσης, Ναούμ, εκκλησιάσθη από του Ιερού Βήματος.

ε) 5 Μαρτίου 2023, Ι. Ναός Παναγίας Ελευθερωτρίας, Διδυμότειχο

Ο Μητροπολίτης Στρωμνίτσης, Ναούμ, ιερούργησε, συλλειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, Δαμασκηνού.

στ) 4 Ιουνίου 2023, Εκκλησία του Σωτήρος Χριστού, Διδυμότειχο

Ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιος, προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Στρωμνίτσης, Ναούμ, και του επιχώριου Μητροπολίτου, Δαμασκηνού.

ζ) 19-22 Σεπτεμβρίου 2023, Στρώμνιτσα, Ψευδομακεδονική Εκκλησία των Σκοπίων

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Δαμασκηνός, πραγματοποίησε τη δεύτερη προσκυνηματική επίσκεψη στην Στρώμνιτσα, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη Στρωμνίτσης, Ναούμ.

η) 29 Οκτωβρίου 2023, Ορεστιάδα

Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου συλλειτούργησε με τον επίσκοπο Στοβίου Ιάκωβο, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος.

Αυτά όσον αφορά την Ψευτομακεδονική Εκκλησία των Σκοπίων και τις στενές σχέσεις του κ. Δαμασκηνού. Γιατί υπάρχει και άλλη λίστα αισχύνης. Εκείνη που δείχνει τα συλλείτουργα με τους αχειροτόνητους της Ουκρανίας.

Από Αποτείχιση στο Διδυμότειχο πώς πάτε;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
ΔΕΝ ΕΤΙΜΗΣΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μαγαρισμών και σκανδαλισμών συνέχεια: σχισματικός ψευτομακεδόνας «επίσκοπος» στη Θράκη!
Εκκλησιαστικές Πρέσπες: Ποιός Μητροπολίτης των Νέων Χωρών επισκέπτεται πάλι τα Σκόπια;
Μοιάζει με γάγγραινα που είναι αδύνατον να θεραπευτεί αλλιώς

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.