Επικαιρότητα

(ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ) Η κοροϊδία δεν έχει όρια για κάποιους… Όταν ο Αλεξανδρείας υποστήριζε την Ουκρανική Κανονική Εκκλησία

εικόνα άρθρου: (ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ) Η κοροϊδία δεν έχει όρια για κάποιους… Όταν ο Αλεξανδρείας υποστήριζε την Ουκρανική Κανονική Εκκλησία

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σεπτέμβριος 2018: Παραμείνετε στην Κανονική Εκκλησία!

Εμείς υπενθυμίζουμε στον πατριάρχη Αλεξανδρείας τον λόγο που ο ίδιος είπε:
“Όποιοι ξέχασαν τους Κανόνες, ξεχνούνε τον Θεό. Όποιοι ξέχασαν τους Κανόνες, λησμονούνε ότι αυτή την Εκκλησία τη κυβερνάει ο Χριστός.”

Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος, όπως έγινε γνωστό, στις 8 Νοεμβρίου 2019, αναγνώρισε τους σχισματικούς Ουκρανούς με επικεφαλή τον Επιφάνιο.

Η Κατάνυξη σε προηγούμενο άρθρο της, σας γνωστοποίησε παλαιότερες δηλώσεις του ιδίου να υποστηρίζει τον Ονούφριο και τη Κανονική Εκκλησία όπως έπρατταν τόσα χρόνια όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Απόψε σας προβάλλουμε ένα επιπλέον υλικό από τα λεγόμενα του Αλεξανδρείας ελάχιστους μήνες πριν προβεί στην αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας. Το υλικό αφορά τη περιοδεία που έκανε τον Σεπτέμβρη του 2018 (27 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2018) στη Οδησσό της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας επισκέφτηκε μαζί με τον μητροπολίτη Οδησσού Αγαθάγγελο, πολλούς από τους μεγάλους ναούς και μοναστήρια της Οδησσού. Σε ΚΑΘΕ ναό που πήγαινε επεσήμανε στον πιστό λαό πως πρέπει να παραμείνουν στην “Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας” όπως χαρακτηριστικά έλεγε επανειλημμένως. Επέμενε εμφατικά πως για να πετύχουν Σωτηρία πρέπει να ανήκουν στην Κανονική Εκκλησία. Φαίνεται πως για τον Αλεξανδρείας πλέον η Σωτηρία μπορεί να βρεθεί και σε σχισματικές παρατάξεις.


​Για την Εκκλησία υπάρχουν Ιεροί Κανόνες, δεν κυβερνάται με νομοθετικά διατάγματα.

Ο Αλεξανδρείας το 2018 προς τον Ονούφριο: Όποιοι ξέχασαν τους Κανόνες, ξεχνούν το Θεό.

Δείτε με τί πάθος προέτρεπε τους πιστούς να μείνουν πάντοτε υπό τη σκέπη της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

27 Σεπτεμβρίου 2018:
“Ο δρόμος της Αλήθειας είναι ο δρόμος της Κανονικής Εκκλησίας”

27 Σεπτεμβρίου 2018 το απόγευμα:
“Στην Ουκρανία υπάρχει η κανονική Εκκλησία. Μείνετε πιστοί σε αυτήν.”

28 Σεπτεμβρίου 2018:
“Η Εκκλησία της Ουκρανίας πρέπει να μείνει στη Κανονικότητά της, δεν έχει ανάγκη εμείς, οι Πατριάρχες της Ανατολής, να της δώσουμε κάτι γιατί ήδη το έχει σαν Εκκλησία Ορθόδοξη του Χριστού.”

Μοναστήρι Προφήτη Ηλία, 1 Οκτωβρίου 2018:
“…μα πάνω απ’όλα, σε αυτές τις δύσκολες ημέρες της Ουκρανίας, ήμουν κοντά σας. Από αύριο αρχίζει η δική μου εργασία για να πληροφορήσω τους προκαθημένους τί είδα, τί απόλαυσα και τί πρέπει να γίνει γι΄αυτή την Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία.”

Ο Αλεξανδρείας σε περιοδεία το 2018 για την ενίσχυση των πιστών της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανία

Δείτε το ανανεωμένο άρθρο με τις κωλοτούμπες του Αλεξανδρείας: Αλεξανδρείας Θεόδωρος πριν το 2019: «Η Κανονική Ουκρανική Εκκλησία είναι του Ονούφριου.» Σήμερα κάνει κωλοτούμπες!

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.