εικόνα άρθρου: Νέος σκανδαλισμός στην εκκλησία, από τον Πατριάρχη στην Ισπανία!
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Ο κ.Βαρθολομαίος συμμετείχε σε μιαρή συμπροσευχή με τον καρδινάλιο José Cobo στον παπικό ναό Santa María la Real de la Almudena


Νέες δηλώσεις αγάπης και ειρήνης από τον κ.Βαρθολομαίο, αυτή τη φορά στην Ισπανία, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

Η είδηση

Ο κ.Βαρθολομαίος, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, χοροστάτησε στον Ι. Καθεδρικό Ναό των Αγίων Αποστόλου Ανδρέου και Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου της Μαδρίτης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Ο λόγος της επίσκεψής του ήταν για “τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Αποστόλου Ανδρέου και Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου της Μαδρίτης καθώς και τα 20 χρόνια από τη δημιουργία της Ιεράς Μητροπόλεως Ισπανίας και Πορτογαλίας”.

Η είδηση όμως που αποτέλεσε βαθιά πληγή στο σώμα της Ορθοδοξίας και κατά συνέπεια στον ίδιο τον Κύριό μας, είναι ότι υπήρξε συνάντηση και κοινή προσευχή με τον καρδινάλιο José Cobo, που πραγματοποιήθηκε στον παπικό καθεδρικό ναό της Santa María la Real de la Almudena, όπως αναφέρει δημοσίευμα (1) στον ηλεκτρονικό τύπο.

Τα γλυκόλογα και οι “ευσεβείς πόθοι” του αιρετικού καρδινάλιου

Είναι φρικώδη αυτά που διαβάσαμε στον ισπανικό τύπο και στο δημοσίευμα που μεταφράστηκε από την google (2). Ο καρδινάλιος εκφράζεται με λόγια χαράς και ευγνωμοσύνης απέναντι στον κ.Βαρθολομαίο, λέγοντας ότι είναι ευλογία και δώρο του Κυρίου που τον υποδέχονται στην “Αρχιεπισκοπή” τους και ότι «Ο καλύτερος τρόπος για να είμαστε ενωμένοι κι ενωμένες είναι να προσευχόμαστε μαζί γιατί η προσευχή μας εισάγει στο μυστήριο του Θεού. Αυτό ενισχύει την ενότητα εντός της Εκκλησίας».

Αναφέρει ότι: “Πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη γιατί είναι η πρώτη φορά που πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως έρχεται στην Ισπανία. Και αυτή η ένωση αντηχεί πολύ πιο δυνατά λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στους Αγίους Τόπους”.

Είπε επίσης ότι αυτό που πρέπει να αναπτυχθεί “είναι η αδελφική φιλανθρωπία, για να πηγαίνουμε χέρι-χέρι στους δρόμους και να φτάνουμε σε γεγονότα όπως το σημερινό. Με τη φιλία σας αυτή με τον Πάπα Φραγκίσκο, σε μια τέτοια εποχή πολέμων και δεινών, θέλουμε να διακηρύξουμε ότι οι Εκκλησίες μας έχουν το καθήκον να προσφέρουν ένα εν Χριστώ παράδειγμα διαλόγου σε έναν κόσμο που διψά για αδελφοσύνη. Είναι αλήθεια ότι είμαστε διαφορετικοί, αλλά μπορούμε να ζήσουμε μαζί χάρη σε αυτή την κοινή παράδοση. Σας ευχαριστώ που είστε αγγελιοφόρος της συμφιλίωσης”.

Συνεχίζει λέγοντας, “Για το λόγο αυτό, ζητάμε να συνεχίσουν να χαράσσονται αυτά τα μονοπάτια «παρακολουθώντας ο ένας τα πασχαλινά δείπνα του άλλου μέχρι να ενωθούν αυτές οι ημερομηνίες στα ημερολόγια. Ας καλλιεργήσουμε αδελφικές σχέσεις μέσω της προσευχής, που είναι το μονοπάτι. Είναι ο τρόπος, γιατί μας συνδέει με τον Ιησού και μας επιτρέπει να καλωσορίσουμε το δώρο της ενότητας»”.

Η απάντηση του κ.Βαρθολομαίου

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και ο κ.Βαρθολομαίος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για τα καλά λόγια του αιρετικού καρδιναλίου απαντάει: «να συνεχίσουμε να βαδίζουμε μαζί, με την Αδελφή Καθολική Εκκλησία στην Ισπανία σε μια τόσο σημαντική στιγμή», προτάσσοντας την κοινή προσευχή ως το μοναδικό όπλο απέναντι στους πολέμους σε Ουκρανία, Αρμενία και Μέση Ανατολή.

Αυτήν την απροϋπόθετη συμπροσευχή, λοιπόν, ο Πατριάρχης την ονομάζει “το δώρο της ειρήνης” και συμπληρώνει λέγοντας:Ας μπορέσουμε να προωθήσουμε τον διάλογο χωρίς να νιώθουμε ανώτεροι από τον άλλον”.

“Ράλλυ” οικουμενιστικών δρώμενων χωρίς αναστολές

Πραγματικά ασταμάτητος και χωρίς όρια ο κ.Βαρθολομαίος. Τώρα η νέα “καραμέλα” που ακούγεται από όλα τα επισκοπικά ορθόδοξα χείλη, και όχι μόνο, είναι να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι για να προσευχόμαστε για την παγκόσμια ειρήνη επειδή υπάρχουν ανοιχτά πολεμικά μέτωπα.

Στο μεταξύ, όσο αυτοί επιδίδονται στην δαιμονική συμπροσευχή με αιρετικούς, τόσο η ανθρωπότητα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Κανένας πόλεμος δεν έχει σταματήσει, αντιθέτως οι συρράξεις πολλαπλασιάζονται και σε αριθμό και σε ένταση. Και φυσικά, αυτό όλο το αφήγημα, στα αυτιά των αδαών και των ακατήχητων, ακούγεται πολύ καλοπροαίρετο και αθώο. Πιστεύει δε ο ίδιος ο Πατριάρχης ότι επιτελεί θεάρεστο έργο επειδή παίρνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Μετά τις αποφάσεις του μιαρού Κολυμπαρίου, η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς και με αφορμή το οποιοδήποτε γεγονός, επιδίδεται σε ένα “ράλλυ” οικουμενιστικών συναντήσεων και δρώμενων. Δεν έχει αφήσει χώρα για χώρα και πόλη για πόλη, που να μην έχει επισκεφθεί, τσαλαπατώντας χωρίς ενοχές και αναστολές τους Ιερούς Κανόνες που στέκονται εμπόδιο στο δρόμο του.

Αυτή τη φορά μέσα σε αιρετικό χώρο λατρείας, σε κατοικητήριο δαιμόνων και άντρο ανομίας, συμπροσευχήθηκε με όλους τους εχθρούς του Άγιου Τριαδικού Θεού.

Πώς αντέχει η ιερατική του συνείδηση να βρίσκεται μέσα σε βέβηλους και ακάθαρτους χώρους και να συλλειτουργεί με ανθρώπους που θεωρούνται ότι “κουτσαίνουν στην πίστη”; (Όσιος Αντίοχος ο Πανδέκτης) (3).

Ποιος μπορεί να αδιαφορήσει για όσα έλεγε Ο Άγιος Ιώβ ο Ιασίτης ο Ομολογητής:“Νά μήν τούς συναναστρεφόμαστε λοιπόν [τούς Λατινόφρονες] … Θά προσπαθήσουμε μέ ὅλες μας τίς δυνάμεις νά μή μολυνθοῦμε μέ τήν ἐκκλησιαστική κοινωνία μαζί τους καί νά μή μετέχουμε στήν ψώρα, ἢ τήν ὀλέθρια ἀσθένειά τους. Θά προφυλάξουμε ἐπίσης τούς ἑαυτούς μας μέ κάθε τρόπο καί θά ἀπέχουμε τελείως ἀπό τήν φατρία τους” (4).

Οι Ιεροί Κανόνες (5) είναι ξεκάθαροι, όσο κι αν κάποιοι τους ονομάζουν «τείχη τοῦ αἴσχους» (6).

– “Εἴ τις Κληρικός, ἤ Λαϊκός εἰσέλθοι εἰς συναγωγήν αἱρετικῶν προσεύξασθαι, καί καθαιρείσθω καί ἀφοριζέσθω”

(65ος Αποστολικός Κανόνας).

– “Εἴ τις ἀκοινωνήτω, κὰν ἐν οἴκω συνεύξηται, οὗτος ἀφοριζέσθω”(10ος-Ι’ Αποστολικός Κανόνας).

– “ὅτι οὐ δεῖ αἱρετικοῖς ἤ σχισματικοῖς συνεύχεσθαι”(33ος-ΛΓ’ Κανόνας της εν Λαοδικεία Συνόδου)..

– “ὅτι οὐ δεῖ αἵρετικῶν εὐλογίας λαμβάνειν, αἵτινες εἰσίν ἀλογίαι μᾶλλον, ἤ εὐλογίαι” (32ος-ΛΒ’ Κανόνας της εν Λαοδικεία Συνόδου).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Στη Σμύρνη οι ορθόδοξοι θα τιμούν την Παναγία σε ναό της αίρεσης
Από (Οικουμενιστική) επίσκεψη σε επίσκεψη…

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.