Επικαιρότητα

Νεώτερα από την επίσκεψη των σχισματικών σήμερα στην Αίγινα

εικόνα άρθρου: Νεώτερα από την επίσκεψη των σχισματικών σήμερα στην Αίγινα

9 Νοέ 2019

Όπως δηλώνει σαφώς σε όλους τους τόνους ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, δεν θα επιτρέψει στους σχισματικούς επισκόπους να συμμετάσχουν σήμερα στην Θεία Λειτουργία κατά την πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου αλλά θα επιτραπεί μόνο το προσκύνημα στους λαϊκούς.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από την Αίγινα και συγκεκριμένα από την Μονή του Αγίου Μηνά, όπου προτίθενται να μεταβούν οι σχισματικοί για προσκύνημα, θα υπάρξει πρόβλημα στην περίπτωση που επιδιώξουν να την επισκεφτούν οι συγκεκριμένοι κληρικοί.

Η Καθηγουμένη Μοναχή Θέκλα της Ιεράς Μονής Αγίου Μηνά δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα τους επιτρέψει ούτε καν την είσοδο στο Μοναστήρι«Οι λαϊκοί επιτρέπεται να προσκυνήσουν, όμως οι λαϊκοί με ράσα που τους συνοδεύουν και παριστάνουν τους ιερείς και τους επισκόπους, δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στο Μοναστήρι. Δεν είναι δυνατόν να μένουμε απαθείς, ή και ουδέτεροι και να μην έχουμε σταθερή γνώμη απέναντι σε σχισματικούς».

Μένει να δούμε σήμερα, κατά την πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου, την στάση που θα κρατήσει τελικά ο κ. Εφραίμ, αλλά  και οι Ουκρανοί που είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξουν να φωτογραφηθούν μαζί του.

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά:
Ύδρας Εφραίμ: «Ούτε για σας ούτε για εμάς είναι συμφέρον αυτή τη στιγμή να λειτουργήσετε»
Ο Μητροπ. Ύδρας κ. Εφραίμ απαγορεύει στους Ουκρανούς σχισματικούς να λειτουργήσουν στον Άγιο Νεκτάριο της Αίγινας

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.