Παναγιώτα Κεμανετζή

ΑΕΑ Ιωαννίνων «Βελλάς»: … «Πλιατσικολογίας» το ανάγνωσμα

εικόνα άρθρου: ΑΕΑ Ιωαννίνων «Βελλάς»: … «Πλιατσικολογίας» το ανάγνωσμα
Άρθρο της Παναγιώτας Κεμανετζή
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Αθήνας και Ιωαννίνων…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε μεγάλες αναταραχές βρίσκονται οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της Ελλάδος, σε Ιωάννινα, Αθήνα, Κρήτη και Θεσσαλονίκη. Με αποκορύφωμα την τραγική απώλεια ζωής του Προέδρου της Ακαδημίας της Κρήτης, Απόστολου Μπουρνέλη, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 (κηδεύτηκε δύο μέρες μετά), τα εν λόγω εκπαιδευτικά ιδρύματα διανύουν μία πολύ δύσκολη περίοδο συγχωνεύσεων και αψιμαχιών εκατέρωθεν. 

Συγκεκριμένα, μετά την παύση της λειτουργίας της Ακαδημίας Βελλάς (όπως και της Ακαδημίας της Θεσσαλονίκης), η Μητρόπολη Ιωαννίνων κατήγγειλε μετακίνηση εξοπλισμού και άλλου υλικού από τη σχολή της Αθήνας προς άγνωστο προορισμό, με αθέμιτο τρόπο, καθώς δεν υπήρξε πρωτύτερα σχετική ενημέρωση προς τον Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο Πωγωνίου. Επιπλέον, η μετακίνηση έγινε κατά την απουσία του Μητροπολίτη σε Συνοδική αποστολή στη Γερμανία, και αφορούσε, μεταξύ άλλων, εξοπλισμό, ο οποίος είχε δοθεί ως δωρεά προς τη σχολή, επομένως δεν ήταν ιδιοκτησία ούτε του Υπουργείου, ούτε της ΑΕΑ Αθηνών.

Η απάντηση από την ΑΕΑ Αθηνών ήρθε άμεσα και εκτενώς, παραθέτοντας εξηγήσεις από τη δική της πλευρά ως προς τα γεγονότα. Εν μέσω της διαφορετικής τοποθέτησης, ο συντάκτης του εγγράφου-Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της ΑΕΑ Αθήνας, κ. Αθανάσιος Καψάλης, δεν παρέλειψε να αμαυρώσει την υπόληψη του οικείου Μητροπολίτη, επικαλούμενος χαρακτηρισμούς εις βάρος του ήθους και της έκφρασης λόγου του Ιεράρχη. 

Η διαμάχη, έως και σήμερα, συνεχίζεται με τον Μητροπολίτη Μάξιμο να αλλάζει τις κλειδαριές από τη σχολή “Βελλάς” και να αρνείται την περαιτέρω παράδοση βιβλιοθήκης και υλικού, μέχρι νεωτέρας επικοινωνίας με την Ακαδημία των Αθηνών. 

Ιδού τα σημεία των καιρών που διανύουμε και, δυστυχώς, ένα από αυτά είναι και η διχόνοια εντός της Εκκλησίας: «Πρυτανεύει η εν Χριστώ αγάπη», μας διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος της ΑΕΑ Αθηνών. Όμως, τα γεγονότα, από ό,τι φαίνεται, τον διαψεύδουν πανηγυρικά. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ουκ εξέστι σοι Επίσκοπε Ιωαννίνων!
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων έθεσε σε αργία δυο ιερείς επειδή μετέδωσαν τη  Θεία κοινωνία με πλαστικά κουταλάκια μιας χρήσης 

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.