Επικαιρότητα

Γιατί αναπολεί ο Πατριάρχης τον σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ;

εικόνα άρθρου: Γιατί αναπολεί ο Πατριάρχης τον σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ;
Άρθρο της Κωνσταντίνα Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσουν ή να δικαιολογήσουν αυτή την προπαγανδιστική δημόσια τοποθέτηση!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τιμάται με ξεχωριστό τρόπο σε μια νέα έκδοση βιβλίου με τίτλο «Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Ίμβρο στην Κωνσταντινούπολη» που έγραψε ο Elçin Macar, όπως αναφέρεται στην είδηση.

Παρά την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τη σοβαρή απειλή πολεμικής σύγκρουσης, διοργανώθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον λόγο του έθιξε το γεγονός ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι κλειστή εδώ και 50 χρόνια.

Μέρος των λόγων του αναφέρει: «Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από το να μείνει κλειστό για μισό αιώνα το κέντρο της επιστήμης και του πολιτισμού, όπως η Σχολή των Κληρικών, που έχει ιστορία περίπου 130 ετών; Αντιθέτως, είναι επιβλαβές για την επιστήμη, τον πολιτισμό, την επιστήμη και την Τουρκία. Αν είχε ανοίξει, όχι μόνο οι Χριστιανοί, αλλά όλοι στον κόσμο θα έβλεπαν ότι υπάρχει πραγματική θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία. Οι μειονότητες μπορούν να αναθρέψουν τους δικούς τους κληρικούς στη χώρα τους. Δυστυχώς, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής»
Το αίτημα της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης, όπως η Κατάνυξη ανέδειξε, επανέρχεται συχνά ως δίκαιο ερώτημα της πολιτικής και εκκλησιαστικής μας ηγεσίας. Μόνο που έχουν όλοι αποδειχθεί υπηρέτες της νέας τάξης πραγμάτων! Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης που επαγγέλλονται, θα είναι μια πρότυπη οικουμενιστική Σχολή με καθαρά οικουμενιστικό πρόγραμμα σπουδών και φοιτητές από όλες τις χριστιανικές ομολογίες. 

Πρόκειται αναμφισβήτητα, για το εκκολαπτήριο Οικουμενιστών Ιεραρχών μπολιασμένων με τις αντίχριστες διδαχές υπέρ του διαλόγου μεταξύ των χριστιανών και ετεροδόξων, οι οποίοι είναι θα είναι έτοιμοι να διεκπεραιώσουν την ένωση με αιρετικούς και αλλόθρησκους!

Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης ελαφρά τη καρδία προχώρησε σε υβριστική δήλωση “θεοποίησης” του σφαγέα της ιστορία του Ελληνισμού. Τα λόγια του ήταν: «Αν ζούσε ο Ατατούρκ, είμαι βέβαιος ότι αυτή η Σχολή δεν θα είχε κλείσει. Αν ζούσε ο Τουργκούτ Οζάλ, θα είχε ήδη ανοίξει. Διότι έδωσε μια υπόσχεση όταν συναντήθηκαν με τον αείμνηστο προκάτοχό μου, Πατριάρχη Δημήτριο, στο Harbiye Orduevi. Έδωσε ελπίδα. Θα είχε ανοίξει εδώ και πολύ καιρό».

Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ συνέχισε τις αγριότητες των Νεοτούρκων, όπως η γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων με τον πιο άγριο και απάνθρωπο τρόπο. Ήταν ο ηγέτης αυτός που με τις εντολές και τις πράξεις του συνέπραξε σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας και της ανθρώπινης ιστορίας, στη γενοκτονία 1.500.000 ανθρώπων, του Ελληνισμού του Πόντου, της Θράκης και της Ανατολής.

Πώς αντέχει η συνείδηση του Πατριάρχη και επιχειρεί να ξεριζώσει από την ιστορική μας μνήμη, την αιματοχυσία τόσων αθώων ψυχών;

Ποιος δέχεται και εξυμνεί τις φρικαλέες αποφάσεις και ιδεολογίες εις βάρος των Ελλήνων από έναν τέτοιο πολιτικό;  

Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσουν ή να δικαιολογήσουν αυτή την προπαγανδιστική δημόσια τοποθέτηση!

Ο Πατριάρχης συμβάλει στο εγχείρημα προβολής και νομιμοποίησης του κεμαλισμού, μιας φασιστικής και εγκληματικής ιδεολογίας, που στην κυριολεξία τρέφεται από το αίμα των θυμάτων του. Για την Ελλάδα, μια χώρα που διαχρονικά γίνεται θύμα του κεμαλικού φασισμού, είναι υψίστης σημασίας πολιτικό, ιστορικό και ηθικό ατόπημα και αποτελεί απροκάλυπτη ύβρη σε νεκρούς και ζωντανούς.

Αξίζει να σταθούμε σε ένα σημείο του πρόσφατου άρθρου του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση, Ομότιμου Καθηγητή Θεολογικης Σχολης Α.Π.Θ., που αναφέρεται στη μεγάλη ιδέα των Τούρκων ηγετών, κάτι που ο Οικουμενικός Πατριάρχης φαίνεται να παραλείπει…

«Οἱ ἀλαζόνες καί ἀνιστόρητοι Τοῦρκοι ἡγέτες δέν ἀρκοῦνται στά σημερινά γεωγραφικά ὅρια τῆς χώρας τους, πού ὑπερβαίνουν κατά πολύ αὐτά τῆς ἀρχικῆς τους κοιτίδας καί προέλευσης, ἀλλά ὀνειρεύονται καί σχεδιάζουν τήν ἀνασύσταση τῆς Ὀθωμανικῆς αὐτοκρατορίας, ἡ ὁποία ἐπεκτάθηκε μέ ἄδικους κατακτητικούς πολέμους σέ περιοχές πού ἐπί αἰῶνες κατοικοῦσαν ὡς γηγενεῖς καί αὐτόχθονες χριστιανικοί πληθυσμοί, κατά πλειοψηφία Ἕλληνες ἀπό τήν προχριστιανική ἀρχαιότητα καί Ἕλληνες Χριστιανοί ἐπί δεκαπέντε αἰῶνες μέχρι τήν ἅλωση τῆς Πόλης τό 1453, ἀλλά καί μετά τήν αἱμοσταγῆ κατάκτηση μέχρι τήν Μικρασιατική Καταστροφή τό 1922».

Η ωραιοποίηση ή αποσιωποίηση γεγονότων οδηγούν στην αλλοίωση των ιστορικών γεγονότων εξυπηρετώντας την απαλοιφή των εθνικών χαρακτηριστικών μας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, οι 150.000 Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, οι βιασμένες γυναίκες της Ίμβρου, ήταν θύματα του Μουσταφά Κεμάλ και της ιδεολογίας του.
Αποκαλύπτεται η τακτική του Πατριάρχη του γένους, διότι χρησιμοποιεί την εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης ως ένα προπαγανδιστικό μέσο. Έτσι, προκειμένου να εφαρμόσει τα οικουμενιστικά του σχέδια με την επαναλειτουργία της Θεολογικής σχολής της Χάλκης, αναπολεί ανενόχλητος τον σφαγέα και βασανιστή των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ένας σφαγέας στην Αθήνα
O σφαγέας του Ελληνισμού υμνείται στα σχολικά βιβλία…
ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ (ΤΟΥΡΚΙΑ), ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ)

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

23 Φεβ

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Τι κακά κάνουν οι Χριστιανοί στις απόκριες…

Πανηγυρίζει η ασέλγεια γιορτάζει η ακολασία ευφραίνεται η μέ­θη αγάλλεται η τρυφή και η ασωτεία χορεύει ο διάβολος με δέκα μανδύλια.. Τον μισούν αυτόν τον Άγιο οι δαιμονισμένοι οικουμενιστές, που...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.