Ελένη Καμπούρη

Αλβανοί ράπερ μιμούνται την ασέβεια των Τούρκων συναδέλφων τους

εικόνα άρθρου: Αλβανοί ράπερ μιμούνται την ασέβεια των Τούρκων συναδέλφων τους
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Για κάποιους οι λέξεις σεβασμός και πολιτισμός είναι άγνωστες λέξεις…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η είδηση

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι “Αλβανοί ράπερ βεβήλωσαν ορθόδοξο ναό και έδειξαν την περιφρόνησή τους για την Ελληνορθοδοξία, γυρίζοντας βιντεοκλίπ μπροστά σε ένα από τα πιο σημαντικά εκκλησιαστικά τέμπλα της Κορυτσάς, που βρίσκεται στο Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης της συγκεκριμένης πόλης.

Η αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας

Πολύ ορθά, η Εκκλησία της Αλβανίας αντέδρασε δημοσιεύοντας μία ανακοίνωση-διαμαρτυρία, καταδικάζοντας έτσι την συγκεκριμένη ενέργεια. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει ότι “οι εικόνες είναι ιερά λειτουργικά αντικείμενα, τα οποία οι Ορθόδοξοι πιστοί τα προσεγγίζουν με ιδιαίτερη ευλάβεια και σεβασμό. Ως εκ τούτου, είναι απαράδεκτο και οδυνηρό να αντιμετωπίζονται ανεύθυνα από τα ιδρύματα που υποτίθεται ότι τα συντηρούν και τα προστατεύουν”. Ζητά λοιπόν να επιστραφούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας όπου εκεί θα διατηρηθούν και θα προστατευτούν καλύτερα από τέτοιου είδους ενέργειες.

Ασεβής μιμητισμός

Άλλη μία λοιπόν προσβλητική και περιφρονητική κίνηση από πλευράς Αλβανών. Είναι γνωστό φυσικά το μένος και η απέχθεια που νιώθουν πολλοί από αυτούς για οτιδήποτε ελληνορθόδοξο αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τέτοιες ενέργειες αναδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού, πολιτισμού, παιδείας, αρχών και κυρίως λογικής. Ζήλεψαν άραγε τα πάρτι που διοργάνωσαν κάποιοι Τούρκοι ομοϊδεάτες τους στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά (που την μετέτρεψαν σε κλαμπ) και σκέφτηκαν να το επαναλάβουν; Μήπως δεν υπήρχε άλλο μέρος να γυρίσουν το βίντεο κλιπ και διάλεξαν αυτό; Και επειδή το συγκρότημα αιτείται τον χώρο, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τον παραχωρήσουν άκριτα; Αναρωτιόμαστε, αν θα τολμούσαν να πραγματοποιήσουν ανάλογα δρώμενα σε κάποιο τζαμί, συναγωγή ή σε παρόμοιο τόπο λατρείας άλλης θρησκείας.

Ανύπαρκτη η συμπαράσταση της Ελλάδας, της Κύπρου και του Φαναρίου;

Ποια είναι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης και της ΔΙΣ ή του Φαναρίου και της Κυπριακής Εκκλησίας; Θα αρθρώσουν ελεγκτικό λόγο μπροστά σ’ αυτή την πρόκληση; Έχουν καταλάβει άραγε την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας και ότι πρέπει να την υπερασπιζόμαστε σε όποιο κράτος αυτή βάλλεται; Η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αλβανίας έχει συντάξει ένα άρτιο ανακοινωθέν – διαμαρτυρία. Γιατί δεν το υπερασπίζονται και δεν δείχνουν κάποιου είδους συμπαράστασης; Εξαντλούν την ευφράδεια του λόγου τους μόνο στον οικουμενισμό αλλά όχι στην οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας;

Όπως τέτοιες προκλητικές ενέργειες είναι συνεχείς, έτσι συνεχής θα πρέπει να είναι και ο έλεγχος και η καταδίκη τους. Η προσπάθεια ορισμένων να περιγελούν και να υποτιμούν την θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά των Ορθοδόξων Κοινοτήτων των διάφορων χωρών ισοδυναμεί με έγκλημα. Ας στηρίξουν όλοι την ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Αλβανικής Εκκλησίας και ας σταθούν στο ύψος της ευθύνης που έχουν απέναντι στην Οικουμενική Ορθοδοξία και όχι στην οικουμενιστική, που δαιμονικά και απροκάλυπτα κάποιοι προωθούν.

Κάνε ἐγγραφή στό κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Βάρβαρη βεβήλωση Εικόνας της Παναγίας από ιερόσυλους αλληλέγγυους [ΒΙΝΤΕΟ]
– ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
– Τους πονάει ο Σταυρός!
– Βανδαλίζουν τους Ναούς μας και ασεβούν στους κεκοιμημένους μας στη Μυτιλήνη

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.