ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Ανασκόπηση 2022 – Γεγονότα που σημάδεψαν την Ορθοδοξία

εικόνα άρθρου: Ανασκόπηση 2022 – Γεγονότα που σημάδεψαν την Ορθοδοξία

26 Ιαν 2023

Ομιλία του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Παρουσιάζονται ειδήσεις του 2022 όπως τις επέλεξαν οι αρθρογράφοι και οι συντάκτες της Κατάνυξης…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ζούμε σε εποχές πονηρές, η πληροφόρηση του πιστού λαού είναι μια υπεύθυνη και εξαιρετικά επίπονη διακονία.

Όταν μάλιστα βρισκόμαστε απέναντι από την Εκκλησιαστική διοίκηση, η πληροφόρηση εκ των έσω είναι ανύπαρκτη, δελτία τύπου δεν μας αποστέλλονται και οι πρωταγωνιστές δεν μας τιμούν με συνεντεύξεις, ούτε δια αλληλογραφίας.

Βρισκόμαστε λοιπόν αντιμέτωποι με τα δημοσίως προβαλλόμενα έργα και ημέρες των οικουμενιστών Αρχιερεών, Ιερέων, Μοναχών – Μοναζουσών, Ακαδημαϊκών και λαϊκών στην Ορθοδοξία και δεν έχουμε πρόσβαση σε όσα συζητούνται πίσω από κλειστές πόρτες και στο παρασκήνιο των γεγονότων.

Στην Ανασκόπηση των γεγονότων που σημάδεψαν την Ορθοδοξία, μεταξύ άλλων παρουσιάζονται:

  • Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι παρενέργειές του (η κοινωνία Αρχιερέων με σχισματικούς, το σχίσμα που από τη Μόσχα και το Φανάρι επεκτείνεται και στην Εκκλησία της Ελλάδος και στο πατριαρχείο Αλεξανδρείας).
  • Η βιαστική αποκατάσταση κοινωνίας με την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ως τραγικό επακόλουθο την αναγνώρισή της από Ορθόδοξες Εκκλησίες ως “Μακεδονική”.
  • Αρχιερατικές εκλογές με έντονο παρασκήνιο και μηχανοραφίες που θυμίζουν Βατικανό, έλαβαν χώρα στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κύπρου.
  • Νεοταξικά ψευτοδιλήμματα που ξεσκεπάζουν το “αλλότριο” πνεύμα των οικουμενιστών κληρικών και τα νεοεποχίτικα φαινόμενα χειραγώγησης του ποιμνίου όπως η ανάποδη γλώσσα και το gaslighting (φρενοβλαβοποίηση), υιοθετούνται από Πατριάρχες, Αρχιερείς και Επισκόπους για να προπαγανδίσουν την παναίρεση του Οικουμενισμού, στοχοποιώντας κάθε ομολογητή κληρικό και βεβαίως τον πιστό λαό.

Η ανασκόπηση των εκκλησιαστικών ειδήσεων του 2022 μέσα από το ανεξάρτητο, Ορθόδοξο, ομολογιακό, αντιαιρετικό, αντιοικουμενιστικό site της Κατάνυξης, την παρακαταθήκη του μακαριστού ομολογητή γέροντά μας π.Νικολάου Μανώλη, την φωνή της Αγιοπατερικής και Ιεροκανονικής Αποτείχισης στο διαδίκτυο, είναι ένα προσκλητήριο.

Προσκλητήριο γνωριμίας με τον Χριστό και την Ορθοδοξία μέσα από τα χιλιάδες βίντεο των ομιλιών του γέροντα, το αρχείο και την καθημερινή αρθρογραφία – δημοσιεύσεις της Κατάνυξης, τα βιβλία του γέροντα αλλά και μέσα από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής.

Να ζήσουμε τον Χριστό, να βιώσουμε Ορθοδοξία, γιατί μόνο όποιος έχει Βίωμα Ορθοδοξίας και αφιερώνει καθημερινά λίγο από τον χρόνο του στη Θήρα του Θεού, κάνει σταθερά βήματα προς την ορθόδοξη ομολογία. Σε καιρό παναιρέσεως η ομολογία αυτή έχει όνομα: “Ιεροκανονική και Αγιοπατερική Αποτείχιση από την αίρεση εντός της Εκκλησίας“.

Ομιλία κ. Ελευθέριου Κοσμίδη με θέμα: “Ανασκόπηση 2022 – Γεγονότα που σημάδεψαν την Ορθοδοξία”

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 ο κ. κ. Ελευθέριος Κοσμίδης, Φυσικός – Σύμβουλος σπουδών & επαγγελματικού προσανατολισμού – μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας, μίλησε με θέμα: Ανασκόπηση 2022 – Γεγονότα που σημάδεψαν την Ορθοδοξία

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Τετάρτη 25/01/2023: Ανασκόπηση 2022 – Γεγονότα που σημάδεψαν την Ορθοδοξία

Ανακοίνωση ομιλίας του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Διαφημιστικό βίντεο ομιλίας του κ. Ελευθερίου Κοσμίδη με θέμα: Ανασκόπηση 2022 – Γεγονότα που σημάδεψαν την Ορθοδοξία Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Περισσότερα για την Ομιλία αυτή μπορείτε...

Ζωντανή ομιλία κ. Ελευθέριου Κοσμίδη: Ανασκόπηση 2022 – Γεγονότα που σημάδεψαν την Ορθοδοξία

Ανακοίνωση ομιλίας του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 7:00μμ, στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής» Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»...

Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς η προσφορά και οι διάδοχοι του (Μέρος Β΄)

Ομιλία του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Η αποφασιστική συμβολή του Αγίου στη διάγνωση και μελλοντική καταδίκη της παναίρεσης του οικουμενισμού… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας έγινε μια προσπάθεια να αναδειχθεί...

Τετάρτη 07/12/2022: Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς η προσφορά και οι διάδοχοι του (Μέρος Β΄)

Ανακοίνωση ομιλίας του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Διαφημιστικό βίντεο ομιλίας του κ. Ελευθερίου Κοσμίδη με θέμα:  Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς η προσφορά και οι διάδοχοι του (Μέρος Β΄) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Περισσότερα για την...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.