Ελένη Παπασταματάκη

Ανεπιθύμητος! Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος προκαλεί την Ομογένεια και τον φιλέλληνα γερουσιαστή

εικόνα άρθρου: Ανεπιθύμητος! Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος προκαλεί την Ομογένεια και τον φιλέλληνα γερουσιαστή
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Αναμφίβολα αυτήν τη στιγμή ο οικουμενιστής Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει προκαλέσει μεγάλη ρήξη στην ελληνική ομογένεια…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δεν άργησε να προκαλέσει και πάλι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Αυτή τη φορά υποδέχτηκε στην έδρα της αρχιεπισκοπής, τον Υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Bruno Eduardo Rodríguez Parrilla, προκαλώντας την οργή του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ καθώς και στελεχών της ομογένειας όπως του κ. Έντι Ζεμενίδη, Εκτελεστικού Διευθυντή της HALC (Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας).

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ αποτελεί τον πλέον ένθερμο υποστηρικτή Ελλάδας και Κύπρου μέσα στην αμερικανική γερουσία και τον άνθρωπο που βάζει φρένο στους τουρκικούς εξοπλισμούς. Για την ελληνική ομογένεια αποτελεί ένα σημαίνον πρόσωπο. Η αντίδρασή του στην προκλητική κίνηση του Ελπιδοφόρου δικαιολογείται, καθώς η οικογένειά του έχει εκδιωχθεί από το κουβανικό καθεστώς.

Παρόμοια ήταν και η αντίδραση του έτερου Έλληνα της αμερικανικής Ομογένειας κ. Έντι Ζεμενίδη, ο οποίος έγραψε τα εξής: «Μπορεί η δικτατορία της Κούβας να επιθυμεί να εφαρμόσει το μοντέλο Ερντογάν χρησιμοποιώντας τους Ελληνορθόδοξους ιεράρχες στην επιχείρηση συγκάλυψης των εγκλημάτων της στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο στέκονται στο πλευρό του λαού της Κούβας καθώς αγωνίζεται για ελευθερία και δημοκρατία».

Στη συνάντηση συμμετείχαν αξιωματούχοι της κουβανικής κυβέρνησης και μέλη του διπλωματικού σώματος της χώρας, ενώ ο Ελπιδοφόρος περιστοιχιζόταν από τον γνωστό και μη εξαιρετέο για τον οικουμενιστικό εκμαυλισμό του και τις προκλητικές δηλώσεις του π. Αλέξανδρο Καρλούτσο, και τους εντεταλμένους αρχιμανδρίτες, υπαλληλίσκους εξ απορρήτων του Ελπιδοφόρου ενδεδυμένους με το ανάλογο κουστούμιον!

Αναμφίβολα αυτήν τη στιγμή ο οικουμενιστής αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει προκαλέσει μεγάλη ρήξη στην ελληνική ομογένεια, τόσο που πλέον δεν εκλείπουν οι δημόσιες δηλώσεις επίσημων και ισχυρών προσώπων των Ελλήνων της Αμερικής. Πριν από έναν μήνα αναρτήθηκε στην Ιστοσελίδα της Κατάνυξης σχετικό άρθρο με τίτλο «Εμφύλιος στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής», όπου εκεί αναδεικνύεται το μέγεθος του προβλήματος με το εκτενές και τεκμηριωμένο «κατηγορητήριο» που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω συνέντευξής του ένας από τους μεγάλους ευεργέτες της Εκκλησίας και της Ομογένειας της Αμερικής, ο επιστήμων και επιχειρηματίας Δρ Σπύρος Σπυρέας.

Καταπέλτης πάνω στην αρχιεπισκοπική κεφαλή ήταν τα λόγια του κ. Σπυρέα «Αγωνιώ και εκπλήσσομαι με τις πράξεις και τακτικές του κ. Ελπιδοφόρου που μαθαίνουμε τώρα τελευταία, οι οποίες είναι ανάρμοστες σε Χριστιανό Ιεράρχη. Δεν μπορώ να πιστέψω πως λαθέψαμε τόσοι άνθρωποι, που στην αρχή νομίζαμε ότι αυτός ο πολλά υποσχόμενος, αυτός ο καλλιεργημένος και ηλικιακά νέος Iεράρχης θα μπορούσε να γίνει το εφαλτήριο μιας καλύτερης εποχής για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία μας στην Αμερική και για όλη την Ελληνοαμερικανική Ομογένεια. Τουναντίον, και με μεγάλο πόνο καρδιάς, τώρα αντιλαμβάνομαι ότι όλοι οι αισιόδοξοι από εμάς πλανιόμασταν «πλάνην οικτράν», νομίζοντας τότε ότι ο κ. Ελπιδοφόρος ήταν «όνομα και πράγμα». Δυστυχώς και ατυχώς, ούτε ήταν ούτε είναι!»

Πολλοί εκ της Ομογένειας όμως δεν εκπλήσσονται για τα έκτροπα, τα αντορθόδοξα και ανθελληνικά καμώματα του ταλαίπωρου Αρχιεπισκόπου. Έδωσε το στίγμα του ήδη από τον ενθρονιστήριο λόγο του. Aπό τότε η μία βλασφημία του διαδέχεται την άλλη. Και φυσικά αυτός που προδίδει την Πίστη στον Άγιο Τριαδικό Θεό, είναι ικανός για όλα…

Όλα στον βωμό της ενθρόνισής του εκεί στον θρόνο της Κωνσταντινούπολης…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Αμερικής Ελπιδοφόρος: από ηγέτης της Ελληνικής Ομογένειας κομπάρσος της Τουρκικής διπλωματίας
Νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 2ον)

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.