Επικαιρότητα

Αμβλώσεις: Ανθρώπινο «δικαίωμα» ή αφαίρεση ζωής;

εικόνα άρθρου: Αμβλώσεις: Ανθρώπινο «δικαίωμα» ή αφαίρεση ζωής;

«Όχι, δεν είναι δικαίωμα της γυναίκας να ορίζει το παιδί που έχει μέσα της» (π. Νικόλαος Μανώλης)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το παγκόσμιο και εγχώριο σύστημα εξουσίας αντιδρά.

Η ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ με την οποία καταργήθηκε το «δικαίωμα» στην άμβλωση (έκτρωση) σε εθνικό επίπεδο, προκάλεσε την άμεση αντίδραση ενός παγκόσμιου συστήματος εξουσίας.

Με αστραπιαία ανακλαστικά, τόσο οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί που μάχονται υπέρ των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «Υγείας», όσο και το σύνολο των ανωτάτων πολιτικών αρχηγών της χώρας, αντέδρασαν στην μνημειώδη ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστικού Οργάνου της Αμερικής, υπερασπιζόμενοι με σθένος το ανθρώπινο «δικαίωμα» των γυναικών στις αμβλώσεις.

Ακολούθως παρατίθενται χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις σχετικές δηλώσεις/αναρτήσεις:

Αντίχριστοι Παγκόσμιοι Οργανισμοί: «Ανθρώπινο δικαίωμα» η εμβρυοκτονία 

α) Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, δήλωσε ότι η ακύρωση του δικαιώματος στις εκτρώσεις «είναι ένα τρομερό πλήγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων».

β) Διεθνής Αμνηστία

Η Διεθνής Αμνηστία, -η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως «παγκόσμιο κίνημα 10 εκατομμυρίων υποστηρικτριών/ών και ακτιβιστριών/ών που αγωνίζoνται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»-, με ανάρτηση της σε κοινωνικό δίκτυο, χαρακτήρισε την άμβλωση ως «ανθρώπινο δικαίωμα»:

«Η άμβλωση είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Για όλες. Παντού. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ποτέ».

γ) Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ)

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε πολύ απογοητευμένος από την απόφαση, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, τα «δικαιώματα» των γυναικών πρέπει να προστατεύονται:

 «Είμαι πολύ απογοητευμένος, γιατί τα δικαιώματα των γυναικών πρέπει να προστατεύονται. Και θα περίμενα από την Αμερική να προστατεύσει αυτά τα δικαιώματα».

Ανώτατοι Πολιτικοί αρχηγοί της χώρας: «Δικαίωμα της γυναίκας» η αφαίρεση ζωής του αγέννητου παιδιού 

α) Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποστήριξε ότι απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ συνιστά μία ισχυρή ρωγμή για τα «δικαιώματα»: 

«Η νομολογιακή στροφή του Δικαστηρίου δεν συνιστά μόνο μια ισχυρή ρωγμή για τα δικαιώματα, όπως αυτά τα προσλαμβάνουμε στα σύγχρονα κράτη δικαίου […]»  (27/06/2022).

β) Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (Νέα Δημοκρατία)

Ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε προβληματισμένος και χαρακτήρισε την ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου ως ένα μεγάλο βήμα πίσω, στον αγώνα για τα «δικαιώματα» των γυναικών (μήνυμα στην αγγλική γλώσσα): 

«Ειλικρινά προβληματισμένος από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Είναι ένα μεγάλο βήμα πίσω στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών» (25/06/2022).

γ) Σύζυγος πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, χαρακτήρισε σοκαριστική την απόφαση και υποστήριξε ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν το «δικαίωμα» να επιλέγουν, καθώς όπως σημείωσε, «αυτά είναι θεμελιώδη δικαιώματα» (μήνυμα στην αγγλική γλώσσα):

«Είναι σοκαριστικό και αποκαρδιωτικό να βλέπεις την ανατροπή της απόφασης Roe v Wade μετά από σχεδόν 50 χρόνια. Οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν. Αυτά είναι θεμελιώδη δικαιώματα» (24/06/2022).

δ) Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ)

Σχετικά με τις αμβλώσεις, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το «δικαίωμα» κάθε γυναίκα στο σώμα της είναι αδιαπραγμάτευτο και ότι αμφισβητούνται «δικαίωματα» που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα (μήνυμα στην αγγλική γλώσσα): 

«Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις στέλνει επικίνδυνο μήνυμα που επηρεάζει τη διεθνή κοινότητα. Δικαιώματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα αμφισβητούνται. Καθήκον μας είναι να σταθούμε ενάντια σε αυτούς που μας φέρνουν πίσω σε σκοτεινά χρόνια. Το δικαίωμα κάθε γυναίκας πάνω στο σώμα της είναι αδιαπραγμάτευτο» (24/06/2022).

ε) Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ)

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε την απόφαση ως μία κατά μέτωπο επίθεση στα «δικαιώματα» των γυναικών:

«Η ανατροπή της ιστορικής απόφασης #RoeVsWade από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, που ουσιαστικά ποινικοποιεί την πρόσβαση στην άμβλωση, είναι μία κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και μία ακόμα δραματική υπενθύμιση ότι σε μία εποχή που η συντήρηση αντεπιτίθεται, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο» (24/06/2022). 

στ) Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ)

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι το «δικαίωμα» των γυναικών στην άμβλωση είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο:

«Εφτασε η καπιταλιστική κοινωνία σε τέτοια σήψη, που δικαιώματα αυτονόητα, αδιαπραγμάτευτα και κατακτημένα εδώ και δεκαετίες, όπως το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, να τίθενται υπό αμφισβήτηση […]» (28/06/2022).

π. Νικόλαος Μανώλης: Δικαίωμα της γυναίκας να ορίζει το σώμα της, όχι το παιδί και τη ζωή που έχει μέσα της

H έκτρωση, η εμβρυοκτονία και ο φόνος τους αγέννητου παιδιού, δεν είναι ούτε ανθρώπινο «δικαίωμα», ούτε επιλογή. 

Ο μακαριστός π. Νικόλαος Μανώλης αγωνιζόμενος εναντίων της αποποινικοποίησης των αμβλώσεων και του επαίσχυντου Νόμου 1609/1986, είχε κατέβει ακόμα και στους δρόμους ώστε να υπερασπιστεί τη ζωή του αγέννητου παιδιού και την αθάνατη και αιώνια ψυχή του. 

Ταυτόχρονα, με ομιλίες επισήμανε ότι η γυναίκα μπορεί να ορίσει το σώμα της. Υπογράμμιζε όμως με πόνο ψυχής, ότι η έκτρωση δεν είναι δικαίωμα της γυναίκας, καθώς το σώμα της είναι φορέας και μιας άλλης ζωής (του αγέννητου παιδιού) και αυτή τη ζωή δεν μπορεί να την ορίσει.

«Ζούμε σε μία κοινωνία, που οι επίσημες καταγεγραμμένες εκτρώσεις ξεπερνούνε τις 300.000 το χρόνο, οι επίσημες. Ενώ οι ανεπίσημες, κατά τον Πρόεδρο των πολυτέκνων, υπερβαίνει τις 700.000 εκτρώσεις τον χρόνο, 700.000 εκτρώσεις… 

Όταν κάποτε είχαμε κατέβει στο δρόμο για την αποποινικοποίηση των εκτρώσεων, των αμβλώσεων που είχε κάνει η τότε κυβέρνηση και εμείς αντιδρούσαμε και λέγαμε: “Όχι, δεν είναι δικαίωμα της γυναίκας να ορίζει το παιδί που έχει μέσα της”. Το σώμα της μπορεί να το ορίσει, αλλά το σώμα της είναι και φορέας μιας άλλης ζωής, αυτή τη ζωή δεν μπορεί να την ορίσει» (απόσπασμα ομιλίας π. Νικολάου Μανώλη με τίτλο «Περί εκτρώσεων (σύντομος λόγος)», Μάρτιος 2013).

Η γενναία, ιστορική και μνημειώδης Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ έσπασε ένα ταμπού της Νέας Εποχής και αποκάλυψε για ακόμα μία φορά, τον πόλεμο που έχει κηρύξει ο διάβολος εναντίων του ανθρώπινου πλάσματος και της αθάνατης ψυχής του.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
ΗΠΑ: Μνημειώδης απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανοίγει το δρόμο στην απαγόρευση των αμβλώσεων
π.Νικόλαος Μανώλης, Αμβλώσεις – Κριτήριο απανθρωπιάς [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Σχετικά άρθρα

Ο Γέροντας Αγάθων είδε το ίδιο το Όραμα του αγ. Πέτρου Αλεξανδρείας

Κήρυγμα του μακαριστού π.Νικολάου Μανώλη. Κήρυγμα του μακαριστού π. Νικολάου Μανώλη στο οποίο μας ομιλεί για τον αγιασμένο Γέροντα Αγάθωνα που είδε το ίδιο Όραμα του αγίου Πέτρου Αλεξανδρείας...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.