Ελευθέριος Κοσμίδης

Από την σκασίλα στην πολιτική “ξεφτίλα”…  ένα φανάρι δρόμος

εικόνα άρθρου: Από την σκασίλα στην πολιτική “ξεφτίλα”…  ένα φανάρι δρόμος
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Με τις παραστάσεις πολιτικής διπλωματίας παπικού τύπου ο Πατριάρχης,  βαθαίνει περισσότερο το σχίσμα στην Ορθοδοξία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δεν πείθει κανέναν! 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ: “Το βράδυ της Τετάρτης, 21 Σεπτεμβρίου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, παρέστη στη δεξίωση που παρέθεσε ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη κ. Roman Nedilskyi, με την ευκαιρία της 31η επετείου της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας που εορτάστηκε πρόσφατα” (σσ. 24/8 ήταν η επέτειος).

Στο λεξιλόγιο των ευχών του Οικ. Πατριάρχη, ενός εκ των ηθικών αυτουργών του νέου σχίσματος στην Ορθοδοξία, χρησιμοποιήθηκαν άνευρες και άνοστες λέξεις για το θεαθήναι: “συμπάθεια”, “αλληλεγγύη”, “Μήτηρ Εκκλησία”… 

Ενώ όλοι γνωρίζουμε πως “χείλη ιερέων ου ψεύδονται”, ο Οικ. Πατριάρχης είπε μισές αλήθειες, ότι δηλαδή ο Ουκρανικός λαός “υπερασπίζεται με σθένος και ηρωισμό την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος του”, αποσιωπώντας τα δισεκατομμύρια των όπλων και των εξοπλισμών που στέλνει η Δύση και τα γεράκια του ΝΑΤΟ μέσω του νέου κέντρου logistics του πολέμου, της Αλεξανδρούπολης, την οποία στοχοποίησαν πλέον επίσημα οι Ρώσοι.

Αν επικαλεστούμε απέναντι στη “αλήθεια” του Πατριάρχη φιλορωσικές δημοσιογραφικές πηγές, η δική τους “αλήθεια” μας αποκαλύπτει πως: “Ο Ουκρανικός στρατός με εμπροσθοφυλακή τα νεοναζιστικά τάγματα που βασάνισαν ανηλεώς τους Ρωσόφωνους Ουκρανούς των περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας μετά το 2014, υπερασπίζονται με σθένος και ηρωϊσμό την χώρα τους, χρησιμοποιώντας μερικό από τον εξοπλισμό δισεκατομμυρίων που τους προσφέρει η Δύση και τα Γεράκια του ΝΑΤΟ, με επιθέσεις προβοκάτσιας σε ουκρανούς αμάχους (κυνικά εγκλήματα πολέμου) και σε κρατικές υποδομές. Εσχάτως δε εντοπίστηκε στην Ευρώπη σε επιχειρήσεις κατά της λαθρεμπορίας όπλων που προορίζονται για τρομοκρατικές οργανώσεις, πολεμικός εξοπλισμός που ταυτοποιήθηκε ως στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ”.

Ενώ ευχήθηκε λοιπόν ο Πατριάρχης: “σύντομα να επικρατήσει η ειρήνη για το καλό της Ουκρανίας και ολόκληρης της ανθρωπότητας” δεν μας είπε το πως. Δεν διατύπωσε με σαφήνεια την ευχή του: 

Α. Η Δύση συνεχίσει να εξοπλίζει τους Ουκρανούς απέναντι στην Ρωσία, μέχρι να τη συντρίψει; Με πόσους νεκρούς; 

Β. Να επικρατήσει ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων; Γιατί δεν έγινε μέχρι σήμερα αυτό; 

Γ. Να επικρατήσει ειρήνη μέσω νίκης της Ρωσίας και συνθηκολόγησης της Ουκρανίας; Δύσκολο να ευχήθηκε αυτό.

Τελικά τι ρόλο παίζουν οι ευχές του Πατριάρχηι; Ποιός ο ρόλος του να παραβρεθεί εκεί, ενώ ο πόλεμος μαίνεται και η κλιμάκωση προς έναν πυρηνικό όλεθρο είναι πλέον πραγματικό ενδεχόμενο; Δεν έχει κουραστεί στον ρόλο του λαχανιασμένου κομπάρσου των νεοταξιτών. Που άγεται και φέρεται σε ξένες προς το υψηλότατο λειτούργημά του εμφανίσεις σαν δυστοπικό περιφερόμενο θεατρικό μπουλούκι;

Ποιόν συμβολισμό ήθελε να περάσει, ανάμεσα σε πολιτικούς – τραγικά νεοταξικά ανδρείκελα, τη στιγμή που μόνο ένα πράγμα μπορεί να κάνει: να συγκαλέσει τον Μόσχας, τον κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου και τον άλλον τον ουρανοκατέβατο και να μη βγουν από το δωμάτιο, δίχως ειρηνική επίλυση. 

Ας καταλάβει επιτέλους πως από τη Σκασίλα στην πολιτική “ξεφτίλα” τον χωρίζει… ένα φανάρι δρόμος.

Ο Θεός βοηθός

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.