Επικαιρότητα

Αρχιεπισκοπή Θυατείρων: Οικουμενιστική τελετή στο Παπικό ναό του Πανεπιστημίου St Mary’s του Λονδίνου

εικόνα άρθρου: Αρχιεπισκοπή Θυατείρων: Οικουμενιστική τελετή στο Παπικό ναό του Πανεπιστημίου St Mary’s του Λονδίνου

Νέα οικουμενιστικά ανοίγματα της Ι. Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας προς τους αιρετικούς Παπικούς…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το τελευταίο διάστημα έρχονται στη δημοσιότητα νέα οικουμενιστικά ανοίγματα της Ι. Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας προς τους αιρετικούς Παπικούς. Κατά το μήνα Οκτώβριο έλαβαν χώρα δύο οικουμενιστικές εκδηλώσεις στο Λονδίνο, στις οποίες συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Νικήτας και ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου, αρχιμ. Νήφωνας Τσιμαλής. Σε μία από αυτές τις εκδηλώσεις, η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων δεν δίστασε να δημοσιεύσει ακόμα και φωτογραφίες από Οικουμενιστική τελετή που πραγματοποιήθηκε μέσα σε Παπικό «ναό».

Οικουμενιστική τελετή σε Παπικό ναό του Ρωμαιοκαθολικού Πανεπιστημίου St Mary’s του Λονδίνου

Στις 15-16 Οκτωβρίου συνδιοργανώθηκε στο Λονδίνο Διεθνές Συνέδριο από το Πανεπιστήμιο St Mary’s του Λονδίνου -το οποίο γενικά αναγνωρίζεται ως το παλαιότερο Παπικό Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο-, και την Ι. Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Θέμα του Συνεδρίου ήταν οι πτυχές της σύγχρονης δουλείας και της εμπορίας ανθρώπων και η λίστα των ομιλητών του Συνεδρίου συμπεριελάμβανε μεταξύ των άλλων, τον Παπικό «Επίσκοπο» και πρόεδρο των διοικητών του Πανεπιστημίου St Mary’s, Richard Moth, τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Νικήτα και τον Αρχιμ. Νήφωνα Τσιμαλή.

Η Ι. Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας δημοσίευσε σχετικό άρθρο στην επίσημη Ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο. Οι φωτογραφίες όμως που περιλαμβάνονται στο άρθρο (1,2,3) αποκαλύπτουν ότι στα πλαίσια του Συνεδρίου έλαβε χώρα Οικουμενιστική «τελετή» στον Παπικό ναό του Ρωμαιοκαθολικού Πανεπιστημίου St Mary’s. Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου, Αρχιμ. Νήφωνα Τσιμαλή, είτε να βρίσκεται μπροστά στην «Αγία Τράπεζα», είτε να θυμιατίζει τον Παπικό ναό. Επιπρόσθετα, μία από τις φωτογραφίες αποκαλύπτει ότι στην τελετή παρευρισκόταν ο Παπικός «Επισκόπος» Richard Moth και ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας.

Εκδηλώσεις και στο Παπικό Αββαείο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο

Η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων με ανακοίνωση που ανάρτησε στην επίσημη Ιστοσελίδα της, αποκάλυψε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων Νικήτας μετέβη την 1η Οκτωβρίου στο Παπικό Αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Υπάτου Αρμοστού της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ανδρέα Κακούρη, στα «πλαίσια εκδηλώσεων» για την 61η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κύπρου. Τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων συνόδευαν ο Βοηθός του, Επίσκοπος Μελιτηνής Μάξιμος και ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου, αρχιμ. Νήφωνας Τσιμαλής.

Επιπρόσθετα, η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων υπογράμμιζε ότι: «Τα τελευταία χρόνια το Αββαείο του Γουέστμινστερ διοργανώνει εσπερινές ακολουθίες προς τιμήν των Εθνικών Επετείωνκρατών της Κοινοπολιτείας». Η Αρχιεπισκοπή απέφυγε να αναγράψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και των βοηθών του, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την 61η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κύπρου στο Αββαείο του Γουέστμινστερ και για το εάν συμμετείχαν στην εσπερινή «ακολουθία» που έλαβε χώρα.

Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια της εσπερινής ακολουθίας που τελέστηκε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ την 1η Οκτωβρίου με την ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ανδρέας Κακούρης, κλήθηκε να αναγνώσει εδάφιο από την Αγία Γραφή.

Διαρκής προσβολή και καταπάτηση των Ιερών Κανόνων

Οι εκκλησιαστικοί ταγοί έχοντας χάσει τη συναίσθηση του ρόλου και της αποστολής τους, έχουν επιδοθεί με ζήλο σε συνεχείς οικουμενιστικές εκδηλώσεις και εναγκαλισμούς, με τους καταδικασμένους από Ιερές Συνόδους αιρετικούς και τις παρασυναγές τους. Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας, ως μία ακόμα επιλογή του Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίου, ακολουθεί την ίδια αντορθόδοξη και αντιπατερική γραμμή με αυτόν, προσβάλλοντας και καταπατώντας τους Ιερούς Κανόνες και την Ιερά Παράδοση των Αγίων Πατέρων. Με τις αντορθόδοξες οικουμενιστικές ενέργειες του, ο κ. Νικήτας φαίνεται ότι συνευδοκεί με την προκλητικά βλάσφημη και ανίερη γραπτή δήλωση του σύγχρονου Πάπα της Ανατολής κ. Βαρθολομαίου, σύμφωνα με την οποία οι Ιεροί Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι «τείχη του αίσχους τα οποία πρέπει να γκρεμίσουμε»…

(χαρακτηριστική φωτογραφία από το από το επίσημο site της Ι. Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ανακήρυξη Αρχιεπ. Θυατείρων σε Συμπρόεδρο του Συνδέσμου Αγγλικανικής Κοινωνίας και Ανατολικών Εκκλησιών (AECA)
Ο Θυατείρων Νικήτας στην Κοινότητα Αρχαγγέλου Μιχαήλ Margate
Νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ.Βρετανίας ο Μητροπολίτης Δαρδανελλίων κ. Νικήτας

Σχετικά άρθρα

Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.