Επικαιρότητα

Ας αρχίσουν οι χοροί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

εικόνα άρθρου: Ας αρχίσουν οι χοροί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
του Ιωάννη Πουναρτζόγλου

Ρίχνουν το δόλωμα της βυζαντινής μουσικής και ταυτόχρονα πετάνε και την φιλοπαπική κουτσουλιά…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η αγιοτόκος πόλη της Θεσσαλονίκης γέμισε με αφίσες (κι εδώ) που προσκαλούν τον πιστό λαό να παρευρεθεί στον Ναό του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όπου θα γίνουν εκδηλώσεις με χορούς (=χορωδίες) βυζαντινής και μη μουσικής.

Πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα και η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου μας και ο διάβολος λυσσάει! Δεν αντέχει την ήττα του από τον Σωτήρα Χριστό και νομίζοντας πως έτσι θα Τον νικήσει, βρίσκει καταφύγιο στους Οικουμενιστές που έχουν εξαπλωθεί σαν τις κατσαρίδες. Τόσο ανόητος είναι… γι αυτό άλλωστε έχασε και το λαμπερό φως που είχε κοντά στον Κύριο.

Ωστόσο, ο διάβολος βρίσκει τα θύματά του και τα παρασύρει μαζί του στο αιώνιο σκότος. Η εκκοσμίκευση της Εκκλησίας είναι ο δούρειος ίππος του. Ενώ οι πιστοί προετοιμάζονται με νηστείες, προσευχές, αγώνες για την μέγιστη στιγμή της Ανάστασης του Χριστού, τα πονηρά πνεύματα μέσω των Οικουμενιστών κληρικών τούς καλούν να συμμετέχουν σε ιδιότυπες βεβηλώσεις ναών. Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, στα Γρεβενά ξεκίνησαν οι πρώτες φετινές εκδηλώσεις.

Κάθε Μητρόπολη έχει ειδικούς χώρους για τέτοιες εκδηλώσεις ή ακόμα μπορεί και να νοικιάσει κάποια ειδική αίθουσα εκδηλώσεων… είναι ανάγκη να μετατρέπει τους Ναούς σε χώρους διασκέδασης όπως κάνουν οι αχαρίτωτοι αιρετικοί;

Μία επιπλέον ύποπτη κίνηση που παρατηρούμε συγκεκριμένα στις εκδηλώσεις της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης είναι η συμμετοχή μικτών χορωδιών, καθώς και παρουσίαση βυζαντινών ύμνων με λυρικά χαρακτηριστικά. Ρίχνουν το δόλωμα της βυζαντινής μουσικής και ταυτόχρονα πετάνε και την φιλοπαπική κουτσουλιά.

Νεωτερισμοί μέχρι αηδίας! Απαξιώνουν την ιερότητα του χώρου του Ναού και κατακρεουργούν την ιερά παράδοση της Βυζαντινής μουσικής που δίνει βάση στο νόημα των ύμνων και όχι στις φανφάρες των ερμηνευτών. Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την χορωδία που θα συμμετάσχει στην εκδήλωση στον Ναό του Αγίου Δημητρίου…

Ας καταλάβουμε ότι ο Οικουμενισμός λειτουργεί με το μότο “λάου-λάου” κι ότι κάνοντας την παραμικρή παραχώρηση, ακολουθεί μία άλλη μεγαλύτερη. Ας μην πάει χαμένος ο προσωπικός κόπος του καθενός μέσα στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή συμμετέχοντας σε μία τέτοια εκδήλωση βεβήλωσης της Ιεράς μας Παράδοσης.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.