Ελευθέριος Κοσμίδης

Δασοπυρόσβεση της πίστεως

εικόνα άρθρου: Δασοπυρόσβεση της πίστεως
Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“…πλὴν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;” (Λουκ. 18,8)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δε σκέφτομαι. Θρηνώ με ασφάλεια, μακριά από τις σημερινές φλόγες. Καθαρός και ανανεωμένος, μακριά από τις στάχτες και τα αποκαΐδια. Μη σου πω ότι και διακοπάρες θα κάνω…Μα για να φορτίσω μπαταρίες ντε, δεν είπαμε; Αλήθεια, από πότε μια φόρτιση πέντε έξι διανυκτερεύσεων καλύπτει τριακόσιες και πλέον ημέρες; Παραμυθιάζεστε κι εσείς, ε;

Ο Χριστός αναρωτήθηκε: “Άραγε όταν επιστρέψω θα βρω την πίστη στη γη;”
Ούτε για ρυθμούς ανάπτυξης, ούτε για δείκτες ανεργίας, ούτε για Ε9, ούτε για ΑΠΕ, ούτε για λουλούδια, δέντρα ή παραλίες αναρωτήθηκε.
Άραγε θα βρω την πίστη;

•Όταν λοιπόν ένα πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, γίνεται απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη,

•Όταν ένα ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο λιγνίτη, επιβαρύνει διαχρονικά με τόνους στάχτη, καυσαέρια και θερμότητα το περιβάλλον,

•Όταν οι λύσεις που βρήκαμε για να αντιμετωπίσουμε αυτές ακριβώς τις επικίνδυνες για το περιβάλλον πρακτικές, ήταν να γεμίσουμε την Ελλάδα φωτοβολταϊκά πάνελ και να φυτέψουμε στα βουνά μας ανεξέλεγκτα άνεμογεννήτριες, αλήθεια, τί περιμένουμε να συμβεί;

Είναι επόμενο η φύση, πληγωμένη και ανυπεράσπιστη, να υφίσταται ανυπολόγιστες καταστροφές, είτε είναι θεομηνίες είτε εξαιτίας της ανθρώπινης κακίας. Μια τεράστια πανέμορφη περιοχή με δάση και φυσική ομορφιά που σου κόβει την ανάσα μετατρέπεται σε κρανίου τόπο, σε μερικές μέρες. Εχθές έβλεπες δέντρα, χωριά και σπίτια και σήμερα βλέπεις στάχτες. Σε όλο αυτό το σκηνικό που θυμίζει μια κόλαση απελπισίας, ενώ όλα τα δεδομένα είναι μπροστά στα μάτια μας, δυσκολευόμαστε να καταλήξουμε σε ΈΝΑ συμπέρασμα καθολικά αποδεκτό.

Ωραία, θα έλεγε κάποιος. Και η πίστη πού κολλάει;

Πέρα από το δημόσιο διάλογο που άνοιξε περί θαυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (μάλλον γυάλινος ατομικός θάλαμος τοξικότητας είναι για τον καθένα μας η οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή), αν η Ορθοδοξία (το Ευαγγέλιο και η Ιερή μας Παράδοση με την Κυρία Θεοτόκο και πάντες τους Αγίους της) είναι το παρθένο δάσος, η κληρονομιά που μας άφησε ο Υιός του Θεού με την ενανθρώπισή του, η αίρεση είναι η φωτιά στο “δάσος” της πίστης.

Η πυρκαγιά της αίρεσης

Ο οικουμενισμός είναι παναίρεση. Είναι ίσως η μεγαλύτερη σε κλίμακα “φωτιά” , που έχει ξεσπάσει και απειλεί την πίστη μας. Εστίες δεκάδες, οι εμπρησμοί συνεχείς, τα μέτωπα αμέτρητα: εκτρώσεις, διαζύγια, ομοφυλοφιλία, ναρκωτικά, εκπόρνευση, ηδονισμός, μαγεία, μαντεία, εκούσια ακοινωνησία, αποφυγή εκκλησιασμού, αποφυγή τεκνογονίας, απουσία κατήχησης, βλασφημία, σχολικός συντεταγμένος αναλφαβητισμός, μηδενισμός, ιεροκατηγορία, δανεισμός, πατριδοκαπηλία, φτωχοποίηση, λαθροεποικισμός, εκχώρηση εδαφικής κυριαρχίας, ισλαμολαγνεία, χριστιανομαχία, Δεσποτοκρατία, καθολική καραντίνα, απαγόρευση εκκλησιασμού, υποχρεωτική μασκοφορία, υποχρεωτικός εμβολιασμός (η λίστα μοιάζει ατελείωτη)… είναι τα γκαζάκια, οι εμπρηστικοί μηχανισμοί, για να ξεσπάσει “η φωτιά” της αίρεσης.

Αναρωτηθείτε λοιπόν, όταν καίγεται ένα δάσος, όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, όταν οι κόποι μιας ζωής γίνονται στάχτη σε μια στιγμή, ποια τιμωρία πρέπει στους εμπρηστές;

Οι εμπρηστές της αίρεσης

Αν το δάσος είναι η πίστη μας και η απώλεια των ψυχών αιώνια, δίχως ελπίδα σωτηρίας, τότε ποια τιμωρία πρέπει στους πνευματικούς εμπρηστές; Αν οι εμπρηστές είναι εκείνοι που ορκίστηκαν με όρκο φρικτό και έχουν διακόνημα την προστασία του δάσους, ποια τιμωρία τους πρέπει;

Ας μην εφησυχάζουμε ούτε να αδρανούμε. Κάθε θεομηνία, κάθε θαύμα, κάθε σημείο εξ ουρανού είθε να γίνεται ρομφαία να διαπερνά το Ορθόδοξο αισθητήριο μας.

Αξιώθηκαμε σε τούτη τη ζωή να γνωρίσουμε γενναίους εθελοντές, πυροσβέστες της αίρεσης, με ανδρείο φρόνημα και άδολη αγάπη στην Ορθοδοξία μας. Έχουμε χρέος να μιμηθούμε όσους βρίσκονται στην αγκαλιά του Θεού και να στηρίξουμε έμπρακτα όσους εργάζονται νυχθημερόν στο μέτωπο “της πυρκαγιάς” του αντιαιρετικού αγώνα.

Παραμυθιάζεστε ακόμα;

Τώρα πια όποιος δεν καταλαβαίνει τι είναι η αποτείχιση μέσα στο δάσος της πίστης, πως είναι δηλαδή η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, το τείχος μέσα στην Εκκλησία ενάντια στην απειλή, τη “φωτιά” της αίρεσης, και παπαγαλίζει το αφήγημα των “εμπρηστών” της πίστης, “πλανάται πλάνην οικτρά”.

Με τις πρεσβείες του αγίου γέροντα μας, παπα- Νικόλα Μανώλη, να μας αξιώσει η Κυρία Θεοτόκος να τον μιμηθούμε έως τέλους και να στηρίζουμε τους ομολογητές π. Θεόδωρο Ζήση, ομότιμο καθηγητή Α.Π.Θ., π. Φώτιο Βεζύνια, μοναχό Σεραφείμ Ζήση και όλους τους ιερομονάχους, ιερείς, μοναχούς, μοναχές και λαϊκούς που συντάσσονται στο πλευρό τους.

Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ένα χυδαίο έγγραφο εν μέσω πυρκαγιών, καταστροφών και ολέθρου
Η Μονή του Οσίου Δαυίδ, το θαύμα και η δοκιμασία του ηγουμένου Γαβριήλ!
Η πυρκαγιά και το θαύμα της Παναγιάς

Σχετικά άρθρα

Μια εγκύκλιος για τις βαπτίσεις από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και πολλά ερωτηματικά!

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Εγκύκλιος της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, με ημερομηνία 9/2/2024 που ρυθμίζει τη διαδικασία βάσει της οποίας θα τελούνται πλέον οι βαπτίσεις, προκάλεσε ανάποδη δημοσιότητα

Προς βαπτισμένους Ορθόδοξους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. “Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοι δοῦναι, οὔτ’ ἐμόν ἐστιν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν” . Ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος (γενν.σαν σήμερα)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.