Επικαιρότητα

Διθύραμβοι Ιερωνύμου για Μητσοτάκη και Κεραμέως

εικόνα άρθρου: Διθύραμβοι Ιερωνύμου για Μητσοτάκη και Κεραμέως
του Αχιλλέα Ε.Π.

Στις 25 Ιουλίου η Κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 25 Ιουλίου η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων. Σε επιστολή του o Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος χαρακτηρίζει ως δικαίωση αυτή την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση.

Επίσης, εξυμνεί τον αφορισμένο από τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη αλλά και την αφορισμένη Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, για την τακτοποίηση αυτού του ζητήματος. Από το κείμενο της επιστολής απουσιάζουν επιδεικτικά κάθε αναφορά στον Ιησού Χριστό και την Ορθοδοξία με την προσοχή να εστιάζεται στην κοινωνική προσφορά του κληρικού.

Το ερώτημα που ταλανίζει τον κάθε συνειδητό χριστιανό είναι τι έδωσε ή θα δώσει ο Αρχιεπίσκοπος για να “ξεπληρώσει” αυτή την κίνηση που έκανε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη;
Είναι ευρέως γνωστό ότι όλα αυτά είναι παιχνίδια κάτω από το τραπέζι και τα έχουν τακιμιασμένα, όπως έλεγε ο μακαριστός π. Νικόλαος Μανώλης. Οι σχέσεις τους είναι καθαρά σχέσεις ανταλλαγής συμφερόντων μέσα σε ένα αλισβερίσι.
Ωστόσο, επειδή η Ορθοδοξία δεν είναι παιχνίδι, θα πρέπει να προσέχει ο Αρχιεπίσκοπος τις κινήσεις του και αν δεν προσέχει αυτός, θα πρέπει να προσέχει ο λαός. Μην ξεχνάμε ότι ο κάθε πιστός έχει υποχρέωση βάσει των Αγίων Πατέρων να ελέγχει δημόσια τα δημόσια πεπραγμένα των ιερέων, ασχέτως αν είναι απλοί ιερείς ή αρχιερείς.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
κ. Νίκη Κεραμέως “Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου”. Η απάντηση του κ. Αμβρόσιου.
Μη μας πείτε πως δεν τους είχε προειδοποιήσει ο Αμβρόσιος!
Ηχηρό χαστούκι της κυβέρνησης στην Εκκλησία
Το ύποπτο δώρο της κυβέρνησης για το ολοήμερο σχολείο

Σχετικά άρθρα

Η Κυριακή των Αγ. Πατέρων και οι σημερινή εκκλησιαστική κατάσταση [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. “Οἱ πιστοί Χριστιανοί, δέν ἀνεχόμαστε νά βλέπουμε τόν ξεπεσμό τῶν ἐκκλησιαστικῶν ἀρχόντων, στήν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ” (π.Νικόλαος Μανώλης)

Το Συναξάρι του Αγίου Μεθοδίου του Ομολογητή, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. “Τῆς Ὀρθοδοξίας λύρα τερπνή, καί τῆς Ἐκκλησίας, ὑποβάθρα θεοπαγής, ὤφθης Ἱεράρχα, εἰκονομάχων θράσος, εἰς γῆν κατεδαφίσας, Πάτερ Μεθόδιε” (Μεγαλυνάριον) (Εορτάζει στις 14 Ιουνίου)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.