Επικαιρότητα

Διθύραμβοι Ιερωνύμου για Μητσοτάκη και Κεραμέως

εικόνα άρθρου: Διθύραμβοι Ιερωνύμου για Μητσοτάκη και Κεραμέως
του Αχιλλέα Ε.Π.

Στις 25 Ιουλίου η Κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 25 Ιουλίου η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων. Σε επιστολή του o Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος χαρακτηρίζει ως δικαίωση αυτή την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση.

Επίσης, εξυμνεί τον αφορισμένο από τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη αλλά και την αφορισμένη Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, για την τακτοποίηση αυτού του ζητήματος. Από το κείμενο της επιστολής απουσιάζουν επιδεικτικά κάθε αναφορά στον Ιησού Χριστό και την Ορθοδοξία με την προσοχή να εστιάζεται στην κοινωνική προσφορά του κληρικού.

Το ερώτημα που ταλανίζει τον κάθε συνειδητό χριστιανό είναι τι έδωσε ή θα δώσει ο Αρχιεπίσκοπος για να “ξεπληρώσει” αυτή την κίνηση που έκανε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη;
Είναι ευρέως γνωστό ότι όλα αυτά είναι παιχνίδια κάτω από το τραπέζι και τα έχουν τακιμιασμένα, όπως έλεγε ο μακαριστός π. Νικόλαος Μανώλης. Οι σχέσεις τους είναι καθαρά σχέσεις ανταλλαγής συμφερόντων μέσα σε ένα αλισβερίσι.
Ωστόσο, επειδή η Ορθοδοξία δεν είναι παιχνίδι, θα πρέπει να προσέχει ο Αρχιεπίσκοπος τις κινήσεις του και αν δεν προσέχει αυτός, θα πρέπει να προσέχει ο λαός. Μην ξεχνάμε ότι ο κάθε πιστός έχει υποχρέωση βάσει των Αγίων Πατέρων να ελέγχει δημόσια τα δημόσια πεπραγμένα των ιερέων, ασχέτως αν είναι απλοί ιερείς ή αρχιερείς.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
κ. Νίκη Κεραμέως “Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου”. Η απάντηση του κ. Αμβρόσιου.
Μη μας πείτε πως δεν τους είχε προειδοποιήσει ο Αμβρόσιος!
Ηχηρό χαστούκι της κυβέρνησης στην Εκκλησία
Το ύποπτο δώρο της κυβέρνησης για το ολοήμερο σχολείο

Σχετικά άρθρα

Η οσία Ευφροσύνη και ο όσιος Παφνούτιος [mp3 – 2013]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π.Νικολάου Μανώλη. “Ὡς παρθένος φρόνιμη καί ἀδιάφθορος, κοτηγγυήθης ὁσίως τῷ Ζωοδότῃ Χριστῷ, καί προσκαίρων τήν χλιδήν ἐμφρόνως ἔλιπες, ὅθεν ἐν μέσω τῶν ἀνδρῶν, ὡς ἀμόλυντος ἀμνάς, ἐξέλαμψας Εὐφροσύνη, καί τοῦ Βελίαρ τά κέντρα, τῇ πολιτείᾳ σου ἀπήμβλυνας” (Ἀπολυτίκον)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.