Επικαιρότητα

Εργαστήρια δεξιοτήτων για τη διαφορετικότητα σε παιδιά δημοτικού

εικόνα άρθρου: Εργαστήρια δεξιοτήτων για τη διαφορετικότητα σε παιδιά δημοτικού

11 Φεβ 2023

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Πολλά τα ερωτηματικά γύρω από το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα δράσεων που στοχοποιούν παιδιά Δημοτικού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μεταβαίνοντας από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου προς την Κυριακή του Ασώτου, από την υποκρισία στην πύλη της μετανοίας γινόμαστε μάρτυρες απλών καθημερινών γεγονότων που δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

Όταν η δαιμονική Νέα Εποχή προσπαθεί υποκριτικά να επιβάλλει νέες αξίες προσβάλλοντας το Ευαγγέλιο, αυτό δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Και όμως η ανοιχτή αγκαλιά του Πατέρα στην παραβολή του Ασώτου, συμβολίζει την άνευ όρων αγάπη που είναι ο ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, δεν έχει δικαίωμα κανένας να προξενεί σύγχυση ιδιαιτέρως σε μικρά παιδιά.     

Ένα τέτοιο περιστατικό που αξίζει την προσοχή μας έλαβε χώρα σε Δημοτικό σχολείο του Πειραιά και μας γνωστοποιήθηκε αφού δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο. 

Αφορά σε υπηρεσιακό σημείωμα του σχολείου προς τους γονείς, όπου ζητείται η έγκριση της συμμετοχής “σε μία δράση για την ετερότητα” όπως αναφέρεται εκεί και μάλιστα με αντίτιμο 5€. 

Ορθότατα αναδείχθηκε το θέμα και εμείς με τη σειρά μας κάνουμε περεταίρω έρευνα επί του θέματος ώστε να διευκρινιστούν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά ο φορέας σχεδιασμού και υλοποίησης αν υπάρχει, το περιεχόμενο, ο σκοπός και ο στόχοι του όρου “ετερότητα” και όλης τη δράσης, καθώς και να δικαιολογηθεί το κόστος.     

Γνωστοποιήσαμε το θέμα στο Υπουργείο Παιδείας, στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Μέχρι τότε όμως, προσέξτε τα παιδιά μας. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Το έπος του ’40

Γράφει η “Ερατώ” Η αντιπαραβολή με το σήμερα… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Παραμερίζοντας όποια κομματικο-πολιτική λογική και στενωπό, έπεσε στην αντίληψή μας ένα βίντεο, όπου η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά αναλύει τα...

Ο Εγκέλαδος ξεσκεπάζει την υποκρισία του Δυτικού πολιτισμού

Επιτρέπεται να έχει συμβεί σεισμός στα σύνορα μεταξύ δύο χωρών και να εξαντλούμε την ευαισθησία μας στη μία πλευρά; Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Από ποια αρχαία τραγωδία να αντλήσει κανένας έμπνευση, ποια...

Η Υπ. Παιδείας εκδιώκει τους Τρεις Ιεράρχες από τα σχολεία

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκηαρθρογραφεί για katanixi.gr Τα τελευταία χρόνια επισταμένα οδηγούν αυτήν τη σχολική εορτή προς την πλήρη εξαφάνιση… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Η εορτή των Τριών Ιεραρχών ως φαίνεται αποτελεί ένα αγκάθι...

Νέες τεχνολογίες

Γράφει η “Ερατώ”αποκλειστικά για την katanixi.gr Άνθρωπος εναντίον μετανθρώπου… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Το 2016, ο Έλον Μασκ (Elon Musk) ίδρυσε την εταιρεία neurolink, η οποία στόχο έχει να αναπτύσσει τεχνολογίες διεπαφής μεταξύ...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.