Επικαιρότητα

Ένας πρόωρος βασιλιάς καρνάβαλος στόλισε Εκκλησία στη Λάρισα με video wall, φωτοκύτταρα και εικονικά κεράκια

εικόνα άρθρου: Ένας πρόωρος βασιλιάς καρνάβαλος στόλισε Εκκλησία στη Λάρισα με video wall, φωτοκύτταρα και εικονικά κεράκια

Εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο Μητροπολίτης Λαρίσης…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Λαρίσης, ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την υγεία των πιστών που τοποθέτησε φωτοκύτταρο για να ελέγχει τη θερμοκρασία όσων εισέρχονται στον ναό, και εξωτερική οθόνη.

Σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως π. Νικηφόρος Κοντογιάννης, εφημέριος του Ιερού Ναού, χειρίζεται εύκολα την τεχνολογία και αυτό αποτυπώνεται στο ότι οι πιστοί κάνουν με χαρά αποδεκτές τις ιδέες του. Και συνεχίζει: «Τα νέα τεχνολογικά μέτρα που έχει λάβει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα, γίνονται στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορωνοϊό. Από τα rapid test για τους ανεμβολίαστους που θα εισέρχονται στον ναό, το ειδικό μηχάνημα που καταμετρά τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στην εκκλησία μέχρι και το εξωτερικό βίντεο γουόλ, έχουν γίνει με σκοπό να μην υπάρχει συνωστισμός εντός του ναού ώστε να είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί η μετάδοση του κορωνοϊού».

Σύμφωνα με τις σαθρές εξηγήσεις τους, το βίντεο wall εγκαταστάθηκε ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός εντός του ναού. Με αυτόν τον τρόπο οι πιστοί θα παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία σαν να πρόκειται για western που προβάλλει ο κινηματογράφος. Το φωτοκύτταρο, το οποίο θα βρίσκεται στην είσοδο του ναού, θα υπάρχει για να γνωρίζουν οι επίτροποι πόσες θέσεις είναι κενές στον γυναικωνίτη. Όμως, εφόσον θα υπάρχει έξω το video wall για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, πώς θα υπάρχουν πολλά άτομα στον γυναικωνίτη;

Ο πατήρ Νικηφόρος διευκρίνισε ακόμη πως παρατηρήθηκαν κάποιες κλοπές και οι κάμερες τοποθετήθηκαν για να εντοπιστούν οι κλέφτες. Ενώ για όσους τυχερούς δεν καταφέρουν να παρευρεθούν σε αυτή την παρωδία, είπε πως επειδή η Θεία Λειτουργία θα μεταδίδεται διαδικτυακά, θα μπορεί ο πιστός να ανάβει εικονικά το κερί και βάζει και τα ονόματα που θέλει προς μνημόνευση. Πραγματικά, όλο αυτό το κλίμα που έχετε δημιουργήσει και όλες αυτές οι βλάσφημες αλλαγές που έχετε επιχειρήσει μοιάζουν με μία εικονική Εκκλησία. Με μία Εκκλησία που δεν έχει σχέση με τη ζώσα Εκκλησία που διαφυλάττει την πίστη ανόθευτη εις τους αιώνες.

Εκεί στη Μητρόπολη Λαρίσης, δεν θα έπρεπε ως μεγάλοι θεολόγοι να γνωρίζουν ότι το εικονικό κεράκι είναι προϊόν της εκκοσμίκευσης και της προδρομικής εποχής που ζούμε; Κληρικοί και λαϊκοί ως ισότιμα μέλη της Εκκλησίας «ἓν σῶμα οἱ πολλοί ἐσμέν» (Κορ. Α΄ 10, 17) βρίσκονται στον ιερό χώρο του ναού με σκοπό να συν-ιερουργήσουν στα μυστήρια της Εκκλησίας. Άλλωστε, ακόμη και αν προσδιοριστεί εννοιολογικά ο όρος «Λειτουργία» θα αποδειχθεί πως είναι σύνθετη λέξη από τις λέξεις λείτος (λεώς, λαός) και έργο, δηλαδή έργο του λαού. Ενώ, αποκορύφωση της Θείας Λειτουργίας αποτελεί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας που προσφέρει την ένωση με τον Θεό. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να αντικατασταθεί η εικονική “παρουσία” των πιστών με την όντως λειτουργική συμμετοχή τους.

Σε άρθρο του Ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, π. Θεοδώρου Ζήση, με τίτλο «Προσβολή των δογμάτων της Εκκλησίας και της Ιερότητας των Ναών», αναφέρονται τα εξής: «Ἡ Θεία Λειτουργία, λέγει σέ ἄλλο σημεῖο τοῦ ἔργου, δέν εἶναι μόνον ἀκούσματα· εἶναι καί θεάματα, γι᾽ αὐτό καί ἀπαιτεῖται ἡ προσωπική συμμετοχή καί μάλιστα μέ τούς σωστούς, τούς προσήκοντες, λογισμούς, πού δέν ἔχουν τίποτε ἀνθρώπινο ἀλλά εἶναι γεμᾶτοι ἀπό πίστη».

Αν και σαν katanixi.gr έχουμε παραθέσει πλούσιο υλικό στο οποίο μπορεί κανείς να ανατρέξει για να αντιληφθεί πως όλες αυτές οι πρακτικές είναι βλάσφημα καινοτόμες και ξένες για την Αγία μας Εκκλησία, εντούτοις έχουμε χρέος να επαναλαμβανόμαστε για να γίνει κατανοητό πως δεν στηλιτεύουμε τέτοιες καρναβαλικές προσθήκες στους ιερούς ναούς από προσωπική εμπάθεια.

Οι ξεκάθαρες θέσεις του Αγίου Συμεών του εκ Θεσσαλονίκης, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Μητροπολίτη Λαρίσης: «Ὁ ναός ἔχει ἀφιερωθῆ στόν Θεό καί εἶναι κατοικία του. Ὁ Θεός βρίσκεται στόν ναό ὁ ἴδιος. Ἐπίσης, καί ὁ Ἅγιος, στόν ὁποῖο ἔχει ἀφιερωθεῖ ὁ ναός, μένει στόν ναό σάν σέ δικό του σπίτι. Καί μέ τήν ψυχή του εἶναι παρών ἀοράτως, πολλές φορές ὅμως καί μέ τά λείψανά του βρίσκεται σωματικά ἐκεῖ καί ἐνεργεῖ μέ θεία δύναμη καί Χάρη. Ἐπειδή οἱ ἄνθρωποι εἴμαστε σύνθετοι, διπλοί, ἀπό ψυχή καί σῶμα, παίρνουμε τά θεῖα δῶρα μέ διπλό τρόπο, ἀόρατα καί ὁρατά. Γι᾽ αὐτό καί στά ὑλικά καί αἰσθητά αὐτά πράγματα κατεβαίνει ἡ Χάρη καί μένει καί ἐνεργεῖ γιά μᾶς μέ τήν εὐδοκία τοῦ Πατρός καί τό ἔλεος αὐτοῦ πού σαρκώθηκε γιά μᾶς καί μᾶς ἀνέπλασε διπλά, καί μέ τήν ἔλευση καί παρουσία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, πού εἶναι συνεργός αὐτοῦ καί ἀχώριστο. Καί αὐτό τό βλέπουμε ὁλοφάνερα. Μέσα στούς ναούς ἐνεργοῦν θεῖες δυνάμεις καί ἐμφανίσεις ἀγγέλων καί ἁγίων· ἐπιτελοῦνται θαύματα· ἐκπληρώνονται τά αἰτήματα· γίνονται ἰάσεις ἀσθενῶν. Ἀκόμη καί τά ἄψυχα ἀντικείμενα τῶν ναῶν, τά νερά καί οἱ πέτρες καί οἱ κίονες καί τά πέπλα καί τά σίδερα ἁγιάζουν, ὄχι βέβαια ἀφ᾽ ἑαυτῶν, ἀφοῦ εἶναι ἄψυχα καί κτίσματα τοῦ Θεοῦ καί ἀπό μόνα τους δέν ἔχουν τίποτε. Ἐνεργοῦν ὅμως μέ τή Χάρη τοῦ Θεοῦ καί μέ τήν ἐπίκληση τοῦ ὀνόματος τοῦ Ἁγίου τοῦ ναοῦ, γιά νά ἁγιασθοῦμε ἐμεῖς. Ὅπου λοιπόν ὑπάρχει ὀνομασία καί ἐπίκληση τοῦ ὀνόματος τοῦ Θεοῦ πού ἐδημιούργησε τά πάντα, τῆς Ἁγίας Τριάδος, πού εἶναι ὁ μόνος ἀληθινός Θεός, ἐκεῖ εἶναι ὅλα ἅγια, καί ὅλα ἁγιάζουν καί θεραπεύουν καί σώζουν μέ τήν Χάρη τοῦ Θεοῦ» (Άγιος Συμεών εκ Θεσσαλονίκης, Περί του Ιερού Ναού και της τούτου καθιερώσεως).

Αλλά είναι στ’ αλήθεια πιο εύκολο να γίνει κανείς ο υγειονομικός σωτήρας των χριστιανών, ενώ χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο κόπο, ακλόνητη πίστη, ψυχικό σθένος, υπακοή στους κανόνες της Εκκλησίας για να υπερασπίζεται τους πιστούς που αντιδρούν και δεν μασκαρεύονται για να πάνε στις Εκκλησίες, αλλά ούτε τους ναούς μασκαρεύουν με υγειονομικά εξαρτήματα χάριν του φόβου τους. Εύκολα ιερείς και αρχιερείς εφευρίσκουν τρόπους για να καλοπιάσουν όσους θέσπισαν τέτοιους νόμους για τους ιερούς ναούς μας και γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως. Εύκολα μπαίνουν μπροστά στον αγώνα για το εμβόλιο. Εύκολα χλευάζουν όσους δεν επιλέγουν να εμβολιαστούν, και ας είναι υπό την πνευματική μέριμνά τους. Ακόμα πιο εύκολα τάσσονται κατά της Αγιοπατερικής Αποτείχισης, αγνοώντας τους κανόνες που την επιτρέπουν και την επαινούν.

Ποιος μπορεί όμως, ποιος τολμά να βάλει μέσα στις Εκκλησίες τους αρρώστους και τους λεπρούς; Ποιος θα άντεχε να δικαστεί επειδή δεν συναινεί στη «Νέα Εκκλησία του Κορωνοϊού»;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Οι φυσικοί νόμοι πάνω από τη Βουλή του Θεού κατά τον Επίσκοπο Λαρίσης
– Η Μητρόπολη Λαρίσης καρατομεί το Ορθόδοξο Τυπικό προς δόξα των αντιχρίστων!

Σχετικά άρθρα

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.