Ελένη Παπασταματάκη

Έρχεται δοκιμασία για την Κύπρο μας; Ο Αναστασιάδης στον Πάπα Φραγκίσκο

εικόνα άρθρου: Έρχεται δοκιμασία για την Κύπρο μας; Ο Αναστασιάδης στον Πάπα Φραγκίσκο
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θεωρεί ιδιαίτερα τιμητική τη συνάντησή του με «την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα»...

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Προ της εξόδου του από την Προεδρία της Κύπρου, ο Νίκος Αναστασιάδης φρόντισε να δέσει την μυλόπετρα στο λαιμό της Μεγαλονήσου και να την καταποντίσει μεσοπέλαγα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη μιας επερχόμενης σκληρής δοκιμασίας.

Την ίδια στιγμή που ο εχθρός βρυχάται απ’ αντίκρυ, ο Πρόεδρος της Κύπρου έτρεξε να λάβει την «ευλογία» και την προστασία του τρισκατάρατου Πάπα. Επίσημα λοιπόν επισκέφτηκε το Βατικανό στις 24 Οκτωβρίου, όπου ο παπικός ηγέτης τον υποδέχθηκε στο Αποστολικό Μέγαρο.

Τι τους έχει πιάσει όλους τους κρατικούς αξιωματούχους και ανταλλάσσουν επισκέψεις και συνδιαλέγονται μετά μανίας με τον αιρεσιάρχη! Άλλη μια τρανταχτή απόδειξη ότι η εξουσία του Πάπα είναι πολιτική και κοσμική, γι’ αυτό όλοι τρέχουν να υποβάλουν τα διαπιστευτήρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θεωρεί ιδιαίτερα τιμητική και δημιουργική τη συνάντησή του με «την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα».

Και στη συνέχεια ο «υποτελής» έκλινε τον αυχένα και δήλωσε πάσα υποταγή στην παντόφλα του Πάπα… Τι φρικωδέστατο θέαμα και άκουσμα! Τον ευχαρίστησε μάλιστα γιατί δέχτηκε ο Πάπας να δημιουργηθεί Πρεσβεία του Βατικανού στην Κύπρο, όπως επίσης και έδρα του Βικάριου της Λατινικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο…Δύσμοιρο νησί! Πόση ακόμα αποστασία και προδοσία θα το φορτώσουνε…

Ακολούθως, ο Κύπριος Πρόεδρος εκστόμισε ένα μεγάλο ψέμα. Εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση του κυπριακού λαού για τη στήριξη της Αγίας Έδρας σχετικά με την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα. Καταρχάς ο Κυπριακός λαός είναι Ορθόδοξος λαός και ουδόλως θα πρέπει να τον ανακατεύει στις διπλωματίες του και στα επαίσχυντα έργα του. Και κατά δεύτερον από το 1973 η Αγία Έδρα δεν έχει καταδικάσει ούτε μία φορά την Τουρκία για την εισβολή, για τις δολοφονίες και τα δεινά που πέρασε ο κυπριακός λαός. Ποιον κοροϊδεύει ο Πρόεδρος της Κύπρου;

Αλλά αυτή είναι η σημερινή πολιτική ορθότητα. Οι κυβερνώντες αποδίδουν τα «πρεσβεία τιμής» στον αιρεσιάρχη Πάπα, αναγνωρίζοντας το “φιλεύσπλαχνο πρόσωπό” του και την “κοινωνική ευαισθησία” του… Έτσι ο Κύπριος Πρόεδρος ακολουθώντας το «πρωτόκολλο», μίλησε μαζί του για φλέγοντα θέματα, για τα προβλήματα του κυπριακού λαού, τους αγνοουμένους και τις τουρκικές ενέργειες που χειροτερεύουν, για την κλιματική αλλαγή, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και τον Λίβανο που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Παπική Εκκλησία.

Τόσο πολύ ευχαριστήθηκε ο Φραγκίσκος από την εκδούλευση του κ. Αναστασιάδη, ώστε στο τέλος της συνάντησής τους τον παρασημοφόρησε με το ανώτατο παράσημο, το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Πάπα Πίου του 9ου, το οποίο δίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως τον πληροφόρησε ο Ποντίφικας. Μωρέ μπας και είναι Ουνίτης ή κρυφοβησσαρίων ετούτος ο Αναστασιάδης;

Πάντως και η παρασημοφόρηση είναι της μοδός, όπου ο ένας παρασημοφορεί τον άλλο αναγνωρίζοντας κατ’ ουσίαν πόσο συνέβαλε ο καθείς στην κυριαρχία του κακού επί γης, στην επικυριαρχία της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Του κόστισε λίγο παραπάνω του κ. Αναστασιάδη το περιδέραιο, καθώς προσέφερε το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ προς ενίσχυση του ταμείου της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου για το “έργο που επιτελεί”! Πριν από δύο χρόνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε ενημερώσει και πάλι τον Ποντίφικα για την απόφαση της Κυβέρνησης να συνεισφέρει στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου και την Οργάνωση Caritas, ποσό συνολικού ύψους €40.000, ως έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης, καθώς επίσης και ως ένδειξη της βαθιάς φιλίας και των δεσμών που συνδέουν την Κύπρο με την Αγία Έδρα.

Για τον σκοτεινό ρόλο που παίζει αυτή η παπική κοινότητα έχουμε ασχοληθεί ως Κατάνυξη στο παρελθόν.

Κλείνοντας αυτό το ρεπορτάζ αναρωτιόμαστε ποιος θα μαζέψει και θα ελέγξει τον Κύπριο Πρόεδρο, αν και ο εκκλησιαστικός ταγός της Κυπριακής Εκκλησίας αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έχει ομοίως αποδεχθεί τον αιρεσιάρχη Πάπα. Φάνηκε αυτό και στην υποδοχή που του έκανε κατά την περσινή επίσκεψή του στην Κύπρο.

Οι στίχοι του Διονυσίου Σολωμού παραμένουν επίκαιροι «Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε».

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Είναι θλιβερό ένας πολιτικός αρχηγός να έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για ελευθερία και δικαιοσύνη στον Πάπα. Ο καταραμένος από τους Αγίους μας και ευλογημένος από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και όλους τους Οικουμενιστές, Ποντίφικας, δεν έχει Χάρη. Ό,τι υποστηρίζει ο Πάπας, δεν το ευλογεί ο Θεός!

Επιστρέφοντας στην Κύπρο, ο κ. Αναστασιάδης ας μην ξεχάσει να μπει από την Κερκόπορτα.

Αν οι Κύπριοι αδελφοί μας δεν έχουν την πνευματική κατάσταση να δουν τα κακά που έφερε στο νησί ο ερχομός του Πάπα, τότε ας σκεφτούν καλά τον λόγο του Κυρίου «ὑποκριταί, τό μέν πρόσωπον τοῦ οὐρανοῦ γινώσκετε διακρίνειν, τά δέ σημεῖα τῶν καιρῶν οὐ δύνασθε γνῶναι; (Ματθ. 16,3 )»

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

 Δείτε σχετικά:
Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού
Ποιά τιμωρία προβλέπουν οι Ιεροί Κανόνες για τους επτά Αρχιερείς που περιφρόνησαν τον Πάπα στην Κύπρο;
Γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενισχύει οικονομικά τον Πάπα Φραγκίσκο Α΄;

Σχετικά άρθρα

Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Θα μεταβούμε μαζί με τον Πάπα στη Νίκαια το 2025 για ένα ιστορικό εορτασμό της επετείου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε παπικά ιστολόγια (The Tablet, The Pillar) η οργανωτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του εορτασμού αποτελείται από τέσσερις Παπικούς και τέσσερις Ορθοδόξους

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.