Επικαιρότητα

Εσπερινός αχταρμάς

εικόνα άρθρου: Εσπερινός αχταρμάς
του Αχιλλέα Ε.Π.

Μαζί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας δεν θα έλειπε και ο παπικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 23 Αυγούστου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο, την παραμονή της μετάθεσης του ιερού σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου Αιγίνης εκ των νήσων Στροφάδων στο νησί της Ζακύνθου.

Μετά το πέρας της λιτανείας ακολούθησε και πανηγυρικός Πατριαρχικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου. Συγχοροστάτησαν οι: Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Γουινέας κ. Γεώργιος, Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, Ζάμπιας κ. Ιωάννης, Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων και ο Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου, Αξώμης κ. Δανιήλ, Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και οι οικείοι Αρχιερείς Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. Φυσικά δεν θα έλειπε και ο παπικός Αρχιεπίσκοπος από τον Εσπερινό, καθώς είναι σημαντικό συστατικό για να πραγματοποιηθεί ένας Εσπερινός… Κύριε ελέησον!

Είναι πλέον «φυσιολογικό» να βλέπουμε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας με παπικούς ή με ιμάμηδες και γενικά με αιρετικούς. Θα μας δημιουργούσε ένα είδος περιέργειας και προβληματισμού αν δεν βλέπαμε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να πραγματοποιεί Οικουμενιστικές πράξεις. 

Μην ξεχνάμε τι έγραψε ο μακαριστός ομολογητής π. Νικόλαος Μανώλης σε ένα άρθρο του που ταυτίζεται με αυτό το γεγονός «…ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία. Οἱ ταγοί της δέν πετύχανε στήν Ὀρθοδοξία τή Χάρη τοῦ Θεοῦ. Μήν ἀντέχοντας τήν κενότητα μέσα τους ἀπό παρουσία Θεοῦ, προσχωροῦν ἐρωτοτροπώντας σέ ξένες πίστεις, στόν παπισμό, στόν οἰκουμενισμό, στήν πανθρησκεία τῆς νέας ἐποχῆς».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.