εικόνα άρθρου: Ευλογημένη αποτείχιση
Γράφει η “Ερατώ”
αποκλειστικά για την katanixi.gr

Eυγνωμονείς το γέροντά σου που σου έδειξε το δρόμο για την ευλογημένη αποτείχιση

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είσαι στην αποτείχιση. Αποφάσισες σθεναρά να ακολουθήσεις το γέροντά σου, που πήρε αυτή την τόσο σημαντική απόφαση να αποτειχιστεί.

Ξέρεις ότι η αγνότητα φωλιάζει στην ψυχή του και ότι έκανε αυτό το μεγάλο βήμα για να σώσει το ποίμνιό του. Να σωθεί η Ορθοδοξία μέσα από την μικρά ζύμη, που πάντα κρατούσε όρθια την αληθινή πίστη. Είσαι, λοιπόν, εκεί με όλες τις φαινομενικές στερήσεις που συνεπάγεται αυτή σου η απόφαση. Από τις πιο μικρές, όπως το γεγονός ότι μέχρι πρότινος η εκκλησία σου ήταν στα πόδια σου, μπορούσες να ξημεροβραδιάζεσαι στην ενορία σου, να ζεις το κάθε της βίωμα.

Τώρα, πάει κι αυτό. Γιατί, όταν είσαι κοσμικός, έτσι αναπαύεσαι μέχρι να δεις την αλήθεια. Άλλωστε, αυτή την εκκλησιαστική ζωή γνώρισες και αγάπησες, εκεί ανατράφηκες. Ο γέροντας έλεγε ότι η Χάρις δεν τους εγκατέλειψε. Ίσως, για αυτό αγαπάς ακόμη τους προηγούμενους δεσμούς σου και πονάς για την κατρακύλα.

Γιατί, όταν μπήκες στον πειρασμό και ξαναεκκλησιάστηκες στην ενορία που σε γέννησε, σε βάφτισε, σε μεγάλωσε, έκλαψε η καρδιά σου από την μασκοφορεμένη Θεία Λειτουργία, από την προσκύνηση της Αγαπημένης μας Μητέρας, της Υπεραγίας Θεοτόκου, με μάσκες, από τη συνεχή απολύμανση της Παναχράντου Εικόνας Της, από το μοίρασμα του Αντιδώρου σε σακουλάκια και όχι από τα αγιασμένα χέρια του ιερέα, που πριν από λίγο τέλεσε το φριχτό μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Και κλαις, και αγαπάς, λοιπόν. Και θυμάσαι, και πονάς. Και ευγνωμονείς το γέροντά σου που σου έδειξε το δρόμο για την ευλογημένη αποτείχιση. Και ξέρεις ότι οι κατακόμβες είναι ο μόνος δρόμος μέχρι η Ορθοδοξία μας να ξαναλάμψει. Μέχρι να ξαναβρεί τη μοναδική δόξα που της αξίζει. Την Ουράνια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Αφιερώματα

17 Ιούν

Ο Όσιος Υπάτιος εν Ρουφινιαναίς, η διακοπή κοινωνίας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Γράφει ο Αθανάσιος Μπόλλας Τι έκανε ο Όσιος Υπάτιος, όταν ο Νεστόριος άρχισε να κηρύττει αιρετικά; Τι έπραξε, όταν ο Επίσκοπός του τον εμπόδιζε να αντιδράσει στην ειδολωλατρεία, λέγοντάς του «εσύ είσαι μοναχός, κάθισε και ησύχαζε»;

Η Κυριακή των Αγ. Πατέρων και οι σημερινή εκκλησιαστική κατάσταση [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. “Οἱ πιστοί Χριστιανοί, δέν ἀνεχόμαστε νά βλέπουμε τόν ξεπεσμό τῶν ἐκκλησιαστικῶν ἀρχόντων, στήν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ” (π.Νικόλαος Μανώλης)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.