Ελένη Παπασταματάκη

Φιρί φιρί το πάνε οι Ρώσοι να τους εγκαταλείψει η Χάρις του Θεού εν μέσω πολέμου

εικόνα άρθρου: Φιρί φιρί το πάνε οι Ρώσοι να τους εγκαταλείψει η Χάρις του Θεού εν μέσω πολέμου
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ ασχολείται εντατικά με τις απαιτούμενες προετοιμασίες για την επικείμενη συνάντηση του Πατριάρχη Κυρίλλου με τον αιρετικό Πάπα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στον επίσημο ιστότοπο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, αναρτήθηκε η είδηση ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ ασχολείται εντατικά με τις απαιτούμενες προετοιμασίες για την επικείμενη συνάντηση του Πατριάρχη Κυρίλλου με τον Πάπα Ρώμης.

Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί, ούτε και ο τόπος, καθώς προέχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν, όπως η ασφάλεια και η μεταφορά, αλλά και το περιεχόμενο των συζητήσεων!

Η συνάντηση αυτή προβλέπεται δυστυχώς να είναι μια επίσημη κίνηση υποταγής της Ρωσικής Εκκλησίας στον Πάπα, καθώς και η Μόσχα έχει ενδώσει στην παναίρεση του Οικουμενισμού, όπως αποδεικνύουν πληθώρα αξιόλογων άρθρων στην Κατάνυξη.

Τι κρίμα όμως! Θα μπορούσε αυτή τη χρονική στιγμή να πει η Ρωσική Εκκλησία το «Στώμεν Καλώς» και να υπερασπιστεί την Αγία Πίστη μας! Τώρα που το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει προδώσει την Ορθοδοξία και έχει παραδοθεί στην πλάνη και στην αίρεση, αυτοί να σταθούν ως Φάρος της Πίστης των Πατέρων! Άλλωστε και η Εκκλησιαστική Ιστορία έχει να μας επιδείξει τέτοιες φοβερές στιγμές, όπου ναι μεν η Κωνσταντινούπολη έπεσε εξαιτίας των αιρετικών Πατριαρχών, αλλά κάποια άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία διέσωσε την Αλήθεια της Πίστης μας. Αυτό συνέβη και στα χρόνια του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητή και όχι μόνο τότε.

Αξίζει να σχολιάσουμε ένα ακόμα απεχθές στοιχείο αυτής της είδησης. Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ διαβεβαίωσε ότι «ο Πάπας Φραγκίσκος τοποθετείται ισορροπημένα επί του ουκρανικού ζητήματος γιατί γνωρίζει όχι μόνο τη σημερινή ιστορία της σύγκρουσης, αλλά και τα όσα προηγήθηκαν αυτής και ανάγονται στα γεγονότα του 2014».

Πού φτάσαμε;;; Ο Ορθόδοξος Ιεράρχης να δικαιολογεί και να αμνηστεύει αυτόν που ταλάνισε και υπέσκαψε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας μέσω της δράσης της φιλοπαπικής Ουνίας! Ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης παρουσιάζει την πάσα αλήθεια στο άρθρο του με τίτλο: «Δυτικοί “Σταυροφόροι” εναντίον της Ορθόδοξης Ρωσίας», αλλά και στο βιβλίο του «Ουνία Νεώτερες» εξελίξεις.

Αυτοί είναι οι σύγχρονοι Οικουμενιστές Ιεράρχες, εξωμότες και προδότες. Είναι οι σύγχρονοι Εφιάλτες που οδηγούν τον εχθρό μέσα στο στράτευμα για να το αποδεκατίσει. Και ιδού! εισέρχεται ο προαιώνιος εχθρός της Ορθοδοξίας, οι μιαρότατοι Παπιστές κατά τον Άγιο Μάρκο Εφέσου τον Ευγενικό.

Είναι αυτοί οι λιποτάκτες της στρατιάς του Χριστού μας, που αν και επέχουν ρόλο ηγετικό, συνθηκολογούν με τον αντίπαλο. Έτσι συμβαίνει και τώρα. Ένας λαός μάχεται προασπιζόμενος την Πίστη του Χριστού μας, και διώκεται, εξορίζεται, λοιδορείται, θανατώνεται από τα όργανα του Πάπα, από τους παπικούς και Ουνίτες.  Στην αντίπερα όχθη τα ηγετικά κεφάλια της Ρωσικής Εκκλησίας καλοπιάνουν τον εχθρό!

Αυτοί οι Ιεράρχες είναι της ίδιας πάστας άνθρωποι με τους προκατόχους τους, εκείνους της νεκρής «Ζώσας Εκκλησίας» επί Κομμουνισμού. Τότε στρογγυλοκάθονταν στους βελούδινους καναπέδες και απολάμβαναν ζεστό τσάι από τα χρυσοποίκιλτα σαμοβάρια, όσο συνθηκολογούσαν με τους εχθρούς του Χριστού μας. Την ίδια στιγμή, ο λαός του Θεού, ο πολυαγαπημένος, μαρτυρούσε για την Αλήθεια της Πίστης και υπέμενε μυριάδες βασανιστήρια, πείνα, κακουχίες και θάνατο μαρτυρικό. Αυτών των μαρτύρων και Ομολογητών οι ψυχές κοσμούν τη θριαμβεύουσα Εκκλησία, ενώ οι άλλοι, οι αρνητές και προδότες της Ορθοδοξίας, βασάνους απεκόμισαν αιώνιους…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά
Μέχρι το Πάσχα του 2022 η δεύτερη συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας με τον…
– Ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ θολώνει τα νερά, αλλά η επιθυμία για την ψευδοένωση φαίνεται
– Άλλη μια συνάντηση του Πάπα με προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας;
– Ένα βήμα πριν την κοινή Ευχαριστία με τους παπικούς η Εκκλησία της Ρωσίας

Σχετικά άρθρα

Το Συναξάρι του Αγίου Ιωσήφ Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Ομολογητή και αδερφού του Αγίου Θεόδωρου του Στουδίτη

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Ποια δύναμη άραγε ανθρώπινη μπορεί να σταματήσει τον ζήλο του Ομολογητή προς ομολογία της πίστεως;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.