Μαρία Κοσμίδου

Το Άγιον Όρος κινδυνεύει από τη φωτιά που μαίνεται αλλά δεν φαίνεται

εικόνα άρθρου: Το Άγιον Όρος κινδυνεύει από τη φωτιά που μαίνεται αλλά δεν φαίνεται
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Κινδυνεύουν από τις αιώνιες φλόγες της Κολάσεως όπου τους οδηγεί η επιλογή της υποταγής στο νυν λατινόφρονα Οικουμενικό Πατριάρχη

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Ανησυχία προκάλεσε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη δασική περιοχή του Αγίου Όρους, κοντά στο Ακρωτήριο Αράπης. Η φωτιά έκαιγε για ώρες. Οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες με τη συνδρομή εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Όσο οι φλόγες συνέχιζαν το καταστροφικό τους έργο με την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Περιβόλι της Παναγιάς, απειλήθηκαν όχι μόνο τα μοναστήρια στολίδια τηε Εκκλησιαστικής μας Ιστορίας.

Δεν αναστατώθηκαν μόνο τα ζώα και τα πουλιά του Θεού που βρίσκουν καταφύγιο μέσα στα δάση του Αγίου Όρους. Δεν κινδύνεψαν μόνο η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής μαζί με όλες τις βοηθητικές εγκαταστάσεις χρήσιμες για την καθημερινή εγκαταβίωση των μοναχών, αλλά περισσότερο από όλα κινδύνευσαν οι ψυχές!

Όχι όμως από τις πύρινες φλόγες της τρομακτικής πυρκαγιάς. Κινδυνεύουν από τις αιώνιες φλόγες της φρικτής Κολάσεως όπου τους οδηγεί η επιλογή της υποταγής στο νυν λατινόφρονα Οικουμενικό Πατριάρχη.

Στο Αγιώνυμο Όρος επικρατούν συνθήκες πρωτόγνωρες για τη σύγχρονη μεταπολεμική Ιστορία του. Οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται στο κάστρο της Ορθοδοξίας, στην επίλεκτη πνευματική μονάδα που υπερασπίζεται με άκρα άσκηση και προσευχή την πίστη, οι καταστάσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ως προσωπικές μαρτυρίες μοναχών και φιλομόναχων προσκυνητών, μας φέρνουν στο μυαλό τους στίχους από τον Ύμνον εις την Ελευθερία του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού:

Ἄργειε νὰ ‘λθει ἐκείνη ἡ μέρα,
κι ἦταν ὅλα σιωπηλά,
γιατί τὰ ‘σκιαζε ἡ φοβέρα
καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.

Η Κυρία Θεοτόκος να ενισχύει τους αγιορείτες πατέρες που δεν υποτάσσονται στις προσταγές των εχθρών του Υιού Της και δικών Της εχθρών.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Πατριάρχης στο Άγιο Όρος
Τελικά τι προσδοκά το Άγιο Όρος από τον εκάστοτε Πατριάρχη του;
Με Ευρωπαϊκά κονδύλια φωτοβολταϊκά στο Άγιον Όρος

Σχετικά άρθρα

Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Θα μεταβούμε μαζί με τον Πάπα στη Νίκαια το 2025 για ένα ιστορικό εορτασμό της επετείου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε παπικά ιστολόγια (The Tablet, The Pillar) η οργανωτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του εορτασμού αποτελείται από τέσσερις Παπικούς και τέσσερις Ορθοδόξους

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.