“Πριν αλέκτορα φωνήσαι”, ο Δεσπότης βάζει σφραγίδα νεωτεριστή…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η θλιβερή είδηση μας ήρθε από το Αγρίνιο: 

“Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου τελέσθηκε υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Παπαστράτειου Γυμνασίου Αγρινίου. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ανταποκρινόμενος ευγενώς στην πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Δέσποινας Γεωργιάδη και του Συλλόγου Διδασκόντων. 

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο σολέα του Ναού και ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε αναλυτικά τα τελούμενα, με σκοπό τη βιωματική συμμετοχή των μαθητών στο ιερό Μυστήριο. Μιλώντας στους μαθητές ο Σεβασμιώτατος, εξήγησε την ακολουθία του καιρού, της προσκομιδής, τα ιερά άμφια που χρησιμοποιούνται, τα μέρη και τους συμβολισμούς της Θείας Λειτουργίας. Τόνισε ότι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι το κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής, η Εκκλησία φανερώνεται μέσα από τη Θεία Ευχαριστία”.

Αφήνουμε τη θεολογική υπεράσπιση της Ορθόδοξης παράδοσης σε αξίους και ορθοφρονούντες θεολόγους. Αναδεικνύουμε όμως τη βλάσφημη ενέργεια και την καταγγέλλουμε ευθαρσώς. 

Εκτός από την προφανή απόπειρα να μοιάσουμε στους παπικούς σε όσο περισσότερα θέματα, μιας και προετοιμάζεται πυρετωδώς ο κοινός εορτασμός του Πάσχα για το 2025, εφιστούμε την προσοχή των αναγνωστών μας σε δύο θέματα. 

Κατά πρώτον στην Ορθοδοξία κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ο λαός και ο λειτουργός είναι στραμμένοι ΜΑΖΙ προς ανατολάς. Η παπική μεγαλομανία και αρχομανία επιβάλλει στο λειτουργό να ξεχωρίζει από το λαό στραμμένος ανάποδα, ούτως ώστε να ξεχωρίζει ο ίδιος και να κατέχει ανώτερη θέση από το λαό, και να τιμάται ο ίδιος ως Θεός κατά το πρότυπο του “αλάθητου” Πάπα. Εισάγεται λοιπόν στην Ορθοδοξία η αίρεση του Κληρικαλισμού – Επισκοποκεντρισμού.

Το δεύτερο είναι πως είναι φρικτή προσβολή στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας η διακοπή της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας, έστω και με τη δικαιολογία της εξήγησης των τελουμένων σε μαθητές. Οι νεωτερισμοί στα μυστήρια είναι εκ του πονηρού. Μπορεί κάλλιστα ο Μητροπολίτης ή κάποιος Ιερέας να εξηγήσει εκτός της ώρας της ακολουθίας τη σημασία και το συμβολισμό των Ιερών Σκευών και των τελουμένων σε μία Θεία Λειτουργία και σε κάθε ακολουθία.

Κακή αρχή για το νέο Μητροπολίτη που σκανδάλισε τον πιστό λαό της μαρτυρικής Μητροόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. 

Ο Θεός βοηθός!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Θεία Λειτουργία στις “ζεστές κοιλάδες” στα Γρεβενά
«Ανοιχτή Θεία Κοινωνία» επιβάλλει ο κ.Ναθαναήλ στο Σικάγο!…
Ας αρχίσουν οι χοροί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης