Επικαιρότητα

Για τις εικόνες που κλαίνε!

εικόνα άρθρου: Για τις εικόνες που κλαίνε!
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Οι Άγιες εικόνες κατηχούν και διδάσκουν…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ένα παράξενο φαινόμενο λαμβάνει χώρα σε όλο το διάστημα της δίχρονης πανδημίας στους ιερούς ναούς! Μια πανδημία που δεν άφησε αλώβητη την λατρεία και την πίστη, προσωρινά πάντα…. Μα το πόσο προσωρινή είναι η κατάσταση της αμαρτίας ή της αίρεσης χωρίς υπόνοια ή έλεγχο μετανοίας το γνωρίζουμε καλά οι χριστιανοί…. Οι εικόνες, λοιπόν, μας μιλάνε! Μας μιλάνε με τον τρόπο τους! Άλλες κλαίνε, άλλες ματώνουν, άλλες μυροβλύζουν και ευωδιάζουν. Σε πολλά μέρη της χώρας! Κάποια περιστατικά γίνονται γνωστά, κάποια όχι! Αλλά συμβαίνουν συνεχώς.

Καταρχήν, με τον τρόπο αυτό οι εικόνες μάς κατηχούν και προσπαθούν να μας διαφυλάξουν από την νέα εικονομαχία που έχουν επιφέρει τα βλάσφημα μέτρα. “Εεεε!” σου λένε, “δεν είμαι ξύλο, δεν προσκυνάς το ξύλο, αλλά το εικονιζόμενο πρόσωπο! Ξέχασες; Λησμόνησες πόσα θαύματα έχεις ζήσει μαζί μου, πόσες προσευχές σου υποδέχομαι, πόσο σε παρηγορώ; Είμαι Εγώ ο Κύριος στις Αγίες Εικόνες, ο Ων, ο Ην, ο Ερχόμενος, ο Κύριός Σου, ο γέροντάς σου, ο αδερφός Σου, ο Σωτήρας Σου, ο εραστής της ψυχής σου, η αγάπη σου, η ευτυχία σου! Η Παναγία Μητέρα είμαι, η Γερόντισσα, η μάνα και αδερφή σου, η Βασίλισσα των Ουρανών! Ο προστάτης σου Άγιός σου είμαι, που πέτυχα και είμαι κοντά στον Κύριο της Δόξης και μεσιτεύω για σένα και σε βοηθώ. Δεν είμαι ξύλο, δεν είμαι αντικείμενο, δεν είμαι φορέας μόλυνσης. Μόνο αγιασμού και χάριτος, υγείας και ευφροσύνης. Πότε σε πρόδωσα, πότε σε εγκατέλειψα; Είμαστε εδώ για όλες τις ανάγκες της ψυχής και του σώματός σου. Έλα να προσκυνήσεις, να σε κεράσουμε χάρη, άκτιστες θείες ενέργειες, να ξαποστάσεις, να ξεκουραστείς…να πληροφορηθείς, να γιατρευτείς… Κατηχήσου ορθόδοξα, μάθε, δες, ψηλάφισε την ζώσα πίστη….”

Είναι αλήθεια, πολλές αιρέσεις αναβίωσαν μέσα στην πανδημία! Αρχαίες αιρέσεις! Από το Κολυμπάρι και μετά, όπου αναγνωρίστηκε εκκλησιαστικότητα σε καταδικασμένους αιρετικούς, θέριεψε το κακό. Μια επιδημία τράβηξε το πάπλωμα και τα φανέρωσε όλα. Νεοβαρλααμισμός, απιστία, διαστρέβλωση, βλασφημίες, εικονομαχικές, όπως προείπαμε, διολισθήσεις. Οι ιεροί Ναοί αποϊεροποιήθηκαν! Οι Άγιες εικόνες βοούν! Πέρσι, τη Μεγάλη Πέμπτη, ο Εσταυρωμένος στο γηροκομείο Αθηνών έρεε αίμα και μύρο, σε μια περίοδο που όλες οι Εκκλησίες είχαν κλείσει. Η Παναγία η Παρηγορήτρια στην Αθήνα, στον Βύρωνα, έκλαιγε και κλαίει ακόμη. Η Αγία Σολομονή στην Θεσσαλονίκη έκλαιγε για πολύ καιρό και τα δάκρυά της σκέπασαν σχεδόν την εικόνα. Η κάρα του Αγίου Δημητρίου ήταν ιδρωμένη από μύρο πέρσι στην γιορτή του, τόσο που το μύρο έρεε πάνω στο φελόνι του παρακαθήμενου ιερέως και ενώ για χρόνια πολλά ο Άγιός μας είχε πάψει να μας προσφέρει την παρηγοριά Του. Με μύρο έκλαιγε και η εικόνα του Αγίου Εφραίμ του Αριζονίτη όπως αναδείξαμε στην Κατάνυξη. Οι πατέρες διδάσκουν ότι οι Άγιες εικόνες με μυροβλυσία ή ευωδία δείχνουν την χαρά τους, ενώ αντίθετα με δάκρυα και αίμα την λύπη και το πένθος τους. Όπως και να έχει κάτι θέλουν να μας πουν…

Λόγω της ολιγοπιστίας μας οι εικόνες κλαίνε και βγάζουν αίμα! Είμαστε ολιγόπιστοι, άπιστοι, αν όχι άθεοι αιρετικοί! Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την εξής συμπεριφορά: Ενώ ο Άγιος Δημήτριος μυρόβλυζε για μια εβδομάδα ακατάπαυστα πέρσι, δηλώνοντας τί άλλο από το ότι μπορεί να γιάνει όλον τον κόσμο και να εξαφανίσει σαν σύννεφο τον κορωνοϊό – όπως και παλαιότερα άλλωστε έκανε σε μια πιο μολυσματική ασθένεια – , το Κράτος απαγόρευσε την λιτανεία του Μυροβλήτη, για να μην γίνει συνωστισμός. Και δυστυχώς οι ιερείς και Αρχιερείς υπάκουσαν! Υπάκουσαν αυτοί που χθες τους έλουζε τα φελόνια με μύρο ο Μυροβλήτης! Δεν κατέστησαν έτσι τους εαυτούς τους αναπολόγητους; Κι αυτό γιατί; Διότι δεν γνωρίζουν την Αγία Ανυπακοή! “Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις!” Αναπολόγητοι καταστήκαμε, και οι εικόνες δεν υποφέρουν πια! Όλες οι εικόνες κλαίνε και φέτος, πολλές σε στρατόπεδα!

Προσπαθούν να αφυπνίσουν τους αξιωματικούς μας, τους φύλακες της πατρίδας και θρησκείας.

Άντε αδελφοί μας, αξιωματικοί! Άντε μιμηθείτε τα παλικάρια μας, τους στρατιωτικούς Αγίους, τους ομολογητές που όλα τα εγκατέλειψαν για την αγάπη του Χριστού και την πίστη!“Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις. Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις” αντηχούν και διαλαλούν οι Άγιοι. Κλαίνε πια με τα χάλια μας. Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο σαν άλλοι Αρχιερείς της αισχύνης! Έτσι σταύρωσαν κι αυτοί τον Χριστό! Τον φίμωσαν και έπειτα τον Σταύρωσαν, να πάψει πια, να αφανιστεί, να σιωπήσει! Όμως ο Χριστός αναστήθηκε, αναστήθηκε, αδερφοί! Νίκησε τον θάνατο. Υλοποίησε το σχέδιο της θείας οικονομίας! Κι όπως όλες οι Γραφές και οι προφητείες εκπληρώθηκαν και δεν μπόρεσε τίποτα να τις ματαιώσει και τώρα ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει! Αλλά έχουμε ευθύνη να ζήσουμε και να πεθάνουμε σαν χριστιανοί! Να διαφυλάξουμε την πίστη! Να την διασώσουμε για τις επερχόμενες γενεές! Να διδάξουμε τα παιδιά μας με την στάση μας, με την βιοτή μας, να πληροφορηθούν τί σημαίνει να είναι κανείς χριστιανός. Να βιώσουν από εμάς ανόθευτη την πίστη! Όχι μπερδεμένη με ανθρωπισμούς, ψυχαναλυτισμούς, ψυχολογίες, φιλοσοφίες και τερτίπια.

Ο άγιος γέροντάς μας αναλώθηκε να μας διδάξει την πίστη ανόθευτη. Να μας κεράσει ορθοδοξία! Για να επιζήσουμε- είναι θέμα και επιβίωσης από ανήκεστες βλάβες προς τις οποίες μας ωθεί το σύστημα- για να ζήσουμε και να ευτυχήσουμε! Ανεξαρτήτως συνθηκών, στο σπίτι μας, στο μικρό μας κελί να ζούμε τον ουρανό, τον παράδεισο, την Θριαμβεύουσα Εκκλησία, την πατρίδα μας. Ένα μόνο χρειάζεται, η αγία ανυπακοή! Η Αγία Αποτείχιση για όσους!

Πειθαρχείν δει Θεόν μάλλον ή ανθρώποις!

Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Μια έκρηξη, ένα θαύμα και ένα σφάλμα!
– Το Θαύμα της Παναγίας που έσωσε τον Ορχομενό στην Κατοχή
– Πιλότοι καναντέρ: Η Παναγιά μας βοήθησε στη φωτιά της Εύβοιας
– Ι. Μονή Βαρνάκοβας: Γιατί η Υπεραγία Θεοτόκος αυτή τη φορά δεν επενέβη θαυματουργικά;

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Ο Άγιος Φιλάρετος ο ελεήμων [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. "Δανείζει Θεῷ ὁ ἐλεῶν πτωχόν, κατὰ δὲ τὸ δόμα αὐτοῦ ἀνταποδώσει αὐτῷ" (Παρ. 19,17) Οποιος ελεεί τον πτωχόν δανείζει τον Θεόν. Ανάλογα δέ με την ελεημοσύνην του θα λάβη και εκ μέρους του Θεού την ανταπόδοσιν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.