Επικαιρότητα

Η αγιοκατάταξη του π. Ευμενίου του νέου (Σαριδάκη)

εικόνα άρθρου: Η αγιοκατάταξη του π. Ευμενίου του νέου (Σαριδάκη)

Υπήρξε ένας Άγιος που με το παράδειγμά του έδειξε πως η ιατρική επιστήμη υποτάσσεται στις υπηρεσίες του Θεού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την 14η Απριλίου 2022 συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία προέβη ομοφώνως στην αναγραφή του π. Ευμενίου του νέoυ (Σαριδάκη) στο Αγιολόγιο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου εξέφρασαν τη χαρά τους για τη χαρμόσυνη αυτή αναγγελία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Βαθύτατη συγκίνηση! Ύψιστη πνευματική χαρά και αγαλλίαση! Το ταπεινό και πονεμένο φτωχόπαιδο της Κρήτης (…)»

Είναι και για εμάς μεγάλη πνευματική χαρά και αγαλλίαση, γιατί ένας αληθινός δούλος του Κυρίου, ένας ποιητής του θείου θελήματος και των θείων εντολών, συγκαταλέγεται στη χορεία των Αγίων. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αγιοκατέταξε κάποιον Άγιο για να εξυπηρετήσει προσωπικά του συμφέροντα, εφαρμόζοντας την παπική θέση πως: «Αν ο Πάπας καμμιά μέρα επιβάλη αμαρτίες και απαγορεύση αρετές, η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να πιστεύση ότι οι αμαρτίες αυτές είναι καλές και ότι οι αρετές εκείνες είναι κακές». Συμβαίνει όμως και κάποιες φορές, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, να υπογράψει μία αγιοκατάταξη για να κερδίσει την εύνοια του κόσμου.

Στην εποχή που παίζεται ένα άσχημο παιχνίδι ενάντια στην Ορθοδοξία, το ποίμνιο είναι σαν ένα καζάνι που βράζει. Μπορεί ένα μεγάλο μέρος του να συντάσσεται με τους γλοιώδεις Οικουμενιστές, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν πως ο Πατριάρχης στο όνομα της Πανθρησκείας, έχει διαπράξει φοβερά εκκλησιολογικά εγκλήματα, και αντιδρούν σθεναρά ελέγχοντάς τον δημόσια. Άλλοι πάλι, στηριγμένοι στον δρόμο που οι Άγιοι Πατέρες επέλεξαν για την αντιμετώπιση φοβερών Αιρέσεων, διακόπτουν τη μνημόνευση των αιρετιζόντων Επισκόπων, πολλώ δε μάλλον όσων αποδέχτηκαν όσα δαιμονικά πρεσβεύει η Ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου. Αυτόν τον χείμαρρο των αγωνιστών και ομολογητών, προσπαθεί να κατευνάσει ο Πατριάρχης και πατά επάνω σε φωτισμένους γέροντες, πρότυπα αγιότητας, ώστε να πει τελικά ο ανίδεος κόσμος: «Να, ο Πατριάρχης αγιοτατάσσει Αγίους! Έχει την ίδια πίστη μαζί τους!».

Αυτό λοιπόν το φτωχόπαιδο της Κρήτης που ήλκυσε τη Χάρη του Θεού, δεν πονά που η ιδιαίτερη πατρίδα του η Κρήτη, λαβώθηκε από τους Οικουμενιστές; Γιατί σε εκείνο το ιστορικό νησί, μερικοί ανάξιοι ρασοφόροι αναγνώρισαν εκκλησιαστικότητα σε όλες τις αιρέσεις.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Προικοννήσου συνεχίζει ως εξής: «O αν και ασθενής σωματικά, μόνιμα γελαστός παρηγορητής όλων των πονεμένων, ο πλούσια χαριτωθείς από τον Θεό με θαύματα και χίλια αγιοπνευματικά χαρίσματα, ο κρυμμένος μέσα στο νοσοκομείο λοιμωδών». 

Από σχετικό άρθρο μαθαίνουμε ότι: «Στον στρατό ο πατήρ Σωφρόνιος αρρώστησε βαρειά. Έκανε υψηλό πυρετό 40°-41°, που δεν έπεφτε. Η κατάστασί του ήταν απελπιστική. Τότε του έκαναν έφοδο χιλιάδες δαίμονες, για να τον τρομάξουν και να τον τρομοκρατήσουν. Όμως, μόνο μέχρι γύρω-γύρω στο κρεββάτι μπορούσαν να φθάσουν. “Αγγίζανε το κρεββάτι”, όπως έλεγε ο ίδιος, “αλλά επάνω δεν μπορούσαν να ανέβουν. Γύρω-γύρω μόνο”.
Οι γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν την αιτία. Νοσηλεύθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η κατάστασί του, αντί να βελτιώνεται, χειροτέρευε. Τον έφεραν στην Αθήνα και νοσηλεύθηκε σε διάφορα νοσοκομεία. Τελικά, βρέθηκε ότι πάσχει από την νόσο του Χάνσεν, την γνωστή λέπρα, και μεταφέρθηκε στον Αντιλεπρικό Σταθμό Αθηνών».

Από τη μαρτυρία του Μητροπολίτη Μόρφου μαθαίνουμε ότι: Όταν έμαθε ότι έπασχε από λέπρα, έλεγε: «Χάρηκα πάρα πολύ». «Χάρηκες;», του λέω. «Ναι, με γέμισε απέραντη χαρά. Οσο πιο μεγάλη ασθένεια, τόσο πιο μεγάλος σταυρός, τόσο πιο μεγάλη Ανάστασι». Και είπα: Πώ, πώ, πώ, μεγάλο δώρο μου έδωσες, Θεέ μου. Σ’ ευχαριστώ, Χριστέ μου, που μου έδωσες μεγάλο σταυρό. Θα έχω μαζί Σου μεγαλύτερη συμμετοχή στα πάθη Σου, αλλά και μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ανάστασί Σου». Άκου ο άνθρωπος! Και ήταν μόλις 20 χρόνων».

Εύκολα θα μπορούσαμε να κάνουμε μία αναλογία με το σήμερα, όπου η ανθρωπότητα ταλαιπωρείται από τον κορωνοϊό, όπως ταλαιπωρήθηκε και πριν από πολλά χρόνια από τη λέπρα, μία ασθένεια άκρως μεταδοτική, όπως φαίνεται να είναι και ο κορωνοϊός. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως ο Άγιος αυτός, αν ζούσε στις μέρες μας, δεν θα έβαζε τον ιό πάνω απ’ τον Υιό, δεν θα μηχανεύονταν να κλείσουν οι Εκκλησίες, δεν θα υποστήριζε τη θεωρία περί μολυσματικής θείας κοινωνίας, δεν θα φορούσε μάσκα εντός του Οίκου του Θεού, δεν θα έπαυε να προσκυνεί τις Άγιες Εικόνες, δεν θα “θεοποιούσε” ένα εμβόλιο.

Αυτός ο Άγιος που αγκάλιασε την αρρώστιά του ως δώρο Θεού, αν και παθών δεν έπαψε να δοξάζει τον Θεό. Δεν φοβήθηκε τον θάνατο, ούτε αλλοίωσε την εκκλησιαστική Παράδοση εξαιτίας του φόβου του. Υπήρξε ένας Άγιος που με το παράδειγμά του έδειξε πως η ιατρική επιστήμη υποτάσσεται στις υπηρεσίες του Θεού. Δεν είναι λίγοι λοιπόν οι σύγχρονοι πονεμένοι Άγιοι, με τις προσωπικές τους αδυναμίες και αρρώστιες που μάχονται κατά πασών των Αιρέσεων και της νέας «εκκλησίας του κορωνοϊού»! Και είναι οι ίδιοι αγωνιστές που χλευάζονται από τον Πατριάρχη, δέχονται απειλές και κατηγορίες, επειδή δεν δέχονται το πανούργο εμβόλιο.

Ο ίδιος ο βίος του π.Ευμενίου, μας δίνει το εμβόλιο που εκείνος επέλεξε, που καμία σχέση δεν έχει με το δαιμονικό παρασκεύασμα που προωθεί ο Πατριάρχης. Το πνευματικό εμβόλιο του Αγίου Ευμενίου δεν ήταν σχεδιασμένο από τον άνθρωπο που λάτρεψε το χρήμα σαν Θεό, ούτε έγινε υποχρεωτικό από μασονικές κυβερνήσεις. Ήταν ένα πνευματικό εμβόλιο ανώτερο, άγνωστο στους σύγχρονους Πατριαρχάδες της αισχύνης. Ήταν το εμβόλιο της Πίστης στον Κύριο Ιησού Χριστό και στη Φίλη Ορθοδοξία. «Οὐκ ἀρνησόμεθά σε, φίλη Ὀρθοδοξία», ψάλλουμε όταν εορτάζουμε τη νίκη της ενάντια στις Αιρέσεις και αυτή την Ορθοδοξία δεν την αρνήθηκε κανένας Άγιος, για κανέναν λόγο… Μόνο οι υψηλά ιστάμενοι την αρνούνται ξανά και ξανά και βλασφημούν με τον τρόπο τους τη μνήμη των αγιασμένων ψυχών, γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη κοροϊδία από το να αναγνωρίζει κανείς αγιότητα σε έναν κεκοιμημένο που αν ήταν εν ζωή, θα ήταν ο διώκτης του…

Ευ δούλε Αγαθέ και πιστέ, πατέρα Ευμένιε. Πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Αίτημα της Εκκλησία της Κρήτης για αγιοκατάταξη του π. Ευμενίου Σαριδάκη
– Αχ, μακαριστέ Καλλίνικε, σου έμελλε να αγιοκαταχθείς από Οικουμενιστές και εκκλησιομάχους!
– Δεν έγιναν Άγιοι λόγω ρουσφετιού, κυνηγώντας μία υπογραφή ενός ανάξιου Πατριάρχου (μα άξιου κάθε αισχύνης)…
– Σχόλιο για τις πρόσφατες αγιοκατατάξεις από τον εμπνευστή του Σχίσματος στη σύγχρονη εποχή της Εκκλησίας

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Ο Άγιος Φιλάρετος ο ελεήμων [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. "Δανείζει Θεῷ ὁ ἐλεῶν πτωχόν, κατὰ δὲ τὸ δόμα αὐτοῦ ἀνταποδώσει αὐτῷ" (Παρ. 19,17) Οποιος ελεεί τον πτωχόν δανείζει τον Θεόν. Ανάλογα δέ με την ελεημοσύνην του θα λάβη και εκ μέρους του Θεού την ανταπόδοσιν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.