Μαρία Κοσμίδου

Η αιτία της καταστροφής της Ουκρανίας με εικόνα και ήχο

εικόνα άρθρου: Η αιτία της καταστροφής της Ουκρανίας με εικόνα και ήχο
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο Κιέβου Ονούφριος μαζί με τον ψευδεπίσκοπο Επιφάνιο και με αιρετικούς, προσεύχονται υπέρ της Ουκρανίας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, συμμετείχε στην πανηγυρική εκδήλωση «Προσευχή για την Ουκρανία» με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας.

Η εκδήλωση έγινε στις 24 Αυγούστου 2022, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, με αφορμή την 31η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. Εκεί, εντός του ιερού Ναού, συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι όλων των δογμάτων/αιρέσεων που υπάρχουν στην Ουκρανία. Ορθόδοξοι, σχισματικοί, αιρετικοί, όλοι μαζί…

Επικεφαλής των εορτασμών που έλαβαν χώρα στο εθνικό ιερό συγκρότημα «Σοφία του Κιέβου» ήταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλ. Ζελένσκι συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Έλενα.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος, συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελο της UOC* Μητροπολίτη Μπορίσπιλ και Μπροβαρί Αντώνιο. 

Ο προκαθήμενος απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Ουκρανίας και στους αρχηγούς και εκπροσώπους άλλων δογμάτων και θρησκευτικών οργανώσεων, συγχαίροντάς τους για την 31η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Επίσης μίλησε και ο ψευδεπίσκοπος της σχισματικής «Εκκλησίας» της Ουκρανίας, Επιφάνιος Ντουμένκο.

Μετά το τέλος όλων των εκδηλώσεων, η χορωδία έψαλλε τον ύμνο «Μεγάλε Θεέ, σώσε την Ουκρανία για μας»!!! Η εικόνα στο σχετικό βίντεο προκαλεί θλίψη… Βλέπουμε δυστυχώς μια συνεργασία με σκοπό τη διάλυση της Ορθοδοξίας. Η συμπροσευχή Ορθοδόξων, σχισματικών και αιρετικών, δεν μπορεί να έχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από μια ακόμα άλωση, αυτή της Ουκρανίας. Άλλη μια απόδειξη ότι ο Οικουμενισμός είναι υπεράνω και της φρίκης του πολέμου. Υλοποιεί την ατζέντα του ακάθεκτος.

Ευκαίρως, να αναφέρουμε ότι στα πλαίσια της προσπάθειας για την ενοποίηση της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, με την σχισματική «Εκκλησία» της Ουκρανίας, η πρώτη αποφάσισε και πρότεινε στη δεύτερη τρεις προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις:

  • Να σταματήσει την κατάληψη εκκλησιών και τις αναγκαστικές μεταφορές ενοριών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.
  • να συνειδητοποιήσουν ότι το καθεστώς “αυτοκεφαλίας” τους, όπως ορίζεται στον «Χάρτη της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας», είναι στην πραγματικότητα μη αυτοκέφαλο και είναι σημαντικά κατώτερο από τις ελευθερίες και τις ευκαιρίες στην υλοποίηση των εκκλησιαστικών δραστηριοτήτων, οι οποίες προβλέπονται από τον Χάρτη για τη Διαχείριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.
  • Να λύσουν το ζήτημα της κανονικότητας της ιεραρχίας της ΟCU**, διότι για την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως και για την πλειοψηφία των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, είναι προφανές ότι για να αναγνωριστεί η κανονικότητα της ιεραρχίας της ΟCU, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η αποστολική κληρονομικότητα των επισκόπων της.
  • * UOC=Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, με Προκαθήμενο τον κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, Ονούφριο
  • ** ΟCU= Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, με προκαθήμενο τον αχειροτόνητο Επιφάνιο Ντουμένκο (υπό την καθοδήγηση του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου)
  • Η φωτογραφία επεξεργάστηκε από εδώ.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Χριστιανοί γρηγορείτε! ΟΧΙ στο σχέδιο ένωσης με τους ουνίτες του πάπα!
Μιαρά «συλλείτουργα» του σχισματικού ψευδεπισκόπου Ολβίας – Η λίστα της αισχύνης
2016-2020: Άγιο Όρος και η αλλοίωση της Ορθοδόξου Πίστεως (Μέρος Β΄): Ψευδοαυτοκέφαλο των Ουκρανών Σχισματικών (Ιανουάριος 2019)

Σχετικά άρθρα

Ποιος φοβάται;

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. …οι παραβατικοί λαθρομετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες έχουν ειδική μεταχείριση από το νόμο σε σχέση με άλλους «εγκληματίες»

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ανάμνηση και ανακαινισμός της Ενδημούσας Συνόδου

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. Μία τέτοια Ενδημούσα Σύνοδος, είχε συνεδριάσει και πριν την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου οπότε εύλογα αναρωτιόμαστε τι συζήτησαν και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν αυτή τη φορά;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.