π.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ

Η εικόνα του αξίου επισκόπου στις ποιμαντικές επιστολές του Αποστόλου Παύλου (Μέρος Β’)

εικόνα άρθρου: Η εικόνα του αξίου επισκόπου στις ποιμαντικές επιστολές του Αποστόλου Παύλου (Μέρος Β’)

9 Φεβ 2023

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Μεταξύ άλλων παρουσιάζεται η αποστομωτική απάντηση του Ιερού Χρυσοστόμου σε όσους πρεσβεύουν την αίρεση του Επισκοποκεντρισμού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Με αφορμή την εορτολογική συγκυρία των εορτών του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου (22/1) και της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου πρώτου Επισκόπου μετά τους Αποστόλους (29/1), ο ομολογητής, ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. πρωτοπρεσβύτερος π.Θεόδωρος Ζήσης παρέδωσε ένα σπάνιο μάθημα για την εικόνα του Αγίου Επισκόπου όπως την “ζωγράφησε” ο Πρωτοκαρυφαίος Απόστολος Παύλος στις ποιμαντικές επιστολές του.

Ποιός πρέπει να είναι ο Επίσκοπος, σύμφωνα με την ερμηνεία των τριών ποιμαντικών επιστολών του μακαρίου Αποστόλου Παύλου, από τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο; Πως θέλει ο ίδιος ο Χριστός τους αξίους Επισκόπους;

«Ο Θεός ου πάντας χειροτονεί, αλλά δια πάντων ενεργεί, δια το σωθήναι τον λαόν!». Αυτά και άλλα πολλά από τον πλούτο της Αγιογραφικής και πατερικής μας παράδοσης. Μια περιεκτική ομιλία που με το δεύτερο μέρος της ολοκληρώνει την αναφορά στην εικόνα των αξίων Επισκόπων.

Τα υπόλοιπα επί της οθόνης, με την ευχή του μακαριστού ομολογητή γέροντά μας π. Νικολάου Μανώλη, ιδρυτή του συλλόγου μας.

π. Θεόδωρος Ζήσης, «Η εικόνα του αξίου επισκόπου στις ποιμαντικές επιστολές του Απ. Παύλου» Μέρος Β’

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: «Η εικόνα του αξίου επισκόπου στις ποιμαντικές επιστολές του Αποστόλου Παύλου» (Μέρος Β’)

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», στη Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος – Τηλέφωνο επικοινωνίας του συλλόγου: 2310 515786.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (mp3-2014)

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. “Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον, καί τοῦ ἀπ᾽ αἰῶνος Μυστηρίου ἡ φανέρωσις· ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, Υἱός τῆς Παρθένου γίνεται, καί Γαβριήλ τήν χάριν εὐαγγελίζεται. Διό καί ἡμεῖς σύν αὐτῷ τῇ Θεοτόκῳ βοήσωμεν· Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετά σοῦ” (Ἀπολυτίκιον)

Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Μέρος Β’)

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση Το δεύτερο μέρος της ομιλίας με θέμα τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο θεολόγο της δεύτερης χιλιετίας Στο πρώτο μέρος τεκμηριώθηκε από τον κραταιό...

Ζωντανή ομιλία π. Θεόδωρου Ζήση: Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Μέρος Β’)

Ανακοίνωση ομιλίας πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 7:00 μμ. στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.