Επικαιρότητα

Η εικόνα του αξίου επισκόπου στις ποιμαντικές επιστολές του Αποστόλου Παύλου (Βίντεο)

εικόνα άρθρου: Η εικόνα του αξίου επισκόπου στις ποιμαντικές επιστολές του Αποστόλου Παύλου (Βίντεο)
Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Μια ομιλία που θα κάνει τους Επισκόπους να χάσουν τον ύπνο τους

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Με αφορμή την εορτολογική συγκυρία των εορτών του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου (22/1) και της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου πρώτου Επισκόπου μετά τους Αποστόλους, ο ομολογητής, ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. πρωτοπρεσβύτερος π.Θεόδωρος Ζήσης παρέδωσε ένα σπάνιο μάθημα για την εικόνα του Αγίου Επισκόπου όπως την “ζωγράφησε” ο Πρωτοκαρυφαίος Απόστολος Παύλος στις ποιμαντικές επιστολές του.

Ποιός πρέπει να είναι ο Επίσκοπος, σύμφωνα με την ερμηνεία των τριών ποιμαντικών επιστολών του μακαρίου Αποστόλου Παύλου, από τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο;

Πως θέλει ο ίδιος ο Χριστός τους αξίους Επισκόπους; Αυτά και άλλα πολλά από τον πλούτο της Αγιογραφικής και πατερικής μας παράδοσης. Μια περιεκτική ομιλία η οποία θα συνεχιστεί και με δεύτερο μέρος την ερχόμενη Τετάρτη με το Β΄μέρος της.

Τα υπόλοιπα επί της οθόνης, με την ευχή του μακαριστού ομολογητή γέροντά μας π. Νικολάου Μανώλη, ιδρυτή του συλλόγου μας.

π. Θεόδωρος Ζήσης, «Η εικόνα του αξίου επισκόπου στις ποιμαντικές επιστολές του Αποστόλου Παύλου»

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: «Η εικόνα του αξίου επισκόπου στις ποιμαντικές επιστολές του Αποστόλου Παύλου»

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», στη Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος – Τηλέφωνο επικοινωνίας του συλλόγου: 2310 515786.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.