Ελευθέριος Κοσμίδης

Η πιο συκοφαντημένη λέξη του 2023

εικόνα άρθρου: Η πιο συκοφαντημένη λέξη του 2023
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Ο εντός Εκκλησίας αγώνας ενάντια στην παναίρεση του οικουμενισμού


«εἰ κακῶς ἐλάλησα, μαρτύρησον περί τοῦ κακοῦ· εἰ δέ καλῶς, τί με δέρεις;» (Ιω. 18,23)

Αν η Αποτείχιση είναι σχίσμα, γιατί προβλέπεται από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας; Αν δεν είναι, γιατί όσοι την συκοφαντούν παραμένουν ατιμώρητοι και δεν επαινούνται (κατά τους κανόνες πάντα) αυτοί που προβαίνουν στην διακοπή μνημοσύνου;

Μήπως ισχύει η παροιμία,”Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε..;”

Ο γιαλός πάντως δεν είναι στραβός αυταπόδεικτα… όπως και οι Ιεροί Κανόνες…

Ας ξαναψαχτούν, λοιπόν, οι έχοντες και κατέχοντες της Εκκλησίας μας περί του στραβού αρμενίσματός τους.

Πιστεύουμε πως αρμόζει για άλλη μια φορά να κάνουμε, κυρίως για τον πιστό λαό – γιατί οι ταγοί ηθελημένα, εσκεμμένα και αποδεδειγμένα κλείνουν πάντα ερμητικά αυτιά και μάτια μπροστά σε τέτοιες αλήθειες – μια επανάληψη – επανακατήχηση, κατά το γνωστό, τετριμμένο αλλά διόλου ευκαταφρόνητο ρητό “η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως”.

Ίσως, λοιπόν, η πιο συκοφαντημένη λέξη του 2023 να είναι και πάλι η λέξη “Αποτείχιση”.

Συκοφαντημένη από αμαθείς, γιατί την μεταφράζουν λάθος, δηλ. “βγαίνω εκτός των τειχών”, και εννοούν εκτός Εκκλησίας, ενώ το σωστό είναι ότι ορθώνω τείχος εντός της Εκκλησίας, για να την προστατέψω από τις αιρέσεις.

Είναι συκοφαντημένη από τους οικουμενιστές (Πατριάρχες, Αρχιερείς και Ιερείς) ως σχίσμα, γιατί έτσι τους βολεύει, επειδή γνωρίζουν την αλήθεια που τους κάνει να ανατριχιάζουν.

Από άτολμους και δειλούς, κυρίως κληρικούς οι οποίοι αφήνουν το ποίμνιο έρμαιο στα χέρια της παναίρεσης, χωρίς να αρθρώνουν λέξη και ορθόδοξο κήρυγμα μπροστά στο φόβο της ανθρώπινης τιμωρίας και όχι της θείας, χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη ατραπός, γιατί είναι όντως δρόμος πρωτίστως μαρτυρικός και ομολογιακός…

Τέλος από ακατήχητους, που για την κατάσταση τους όπως προείπαμε ευθύνεται ο κλήρος, η Αποτείχιση συκοφαντείται, γιατί την αγνοούν, όπως βέβαια και τη λέξη παναίρεση και οικουμενισμός.

Έχει και άλλα παρόμοια διαμαντάκια ο δρόμος της Ορθόδοξης ομολογίας, που αν τα μαζέψουμε όλα, θα κάνουμε νέο λεξικό συνωνύμων και αντωνύμων της Αποτείχισης.

Μελετώντας τα fake news στη δημοσιογραφία, βρήκαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα διευκρίνιση στην Google.

Misinformation: παραπληροφόρηση και αναφέρεται σε ψευδείς πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν βλάβη.

Disinformation: παραπληροφόρηση και αναφέρεται σε ψευδείς πληροφορίες με σκοπό να χειραγωγήσουν, να προκαλέσουν ζημιά ή να καθοδηγήσουν ανθρώπους, οργανισμούς και χώρες προς τη λάθος κατεύθυνση.

Malinformation: κακή πληροφόρηση και αναφέρεται σε πληροφορίες που πηγάζουν από την αλήθεια, αλλά συχνά παρουσιάζονται με υπερβολικό τρόπο, ο οποίος τελικά παραπλανά και ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη.

Έχουμε προσπαθήσει και στο παρελθόν να αναλύσουμε πως σε θέματα ΠΙΣΤΕΩΣ η συζήτηση για fake news είναι εκ του πονηρού. 

Η Αλήθεια είναι μια, είτε είμαστε με αυτήν είτε όχι.

Όπως σε κάθε κρίσιμη καμπή στην Εκκλησιαστική ιστορία, καλούμαστε ο καθένας να λάβει θέση, αν είναι με την Αλήθεια ή με την πλάνη.

Άρα, στα πικρόχολα σχόλια και τις αφ’ υψηλού κρίσεις του τύπου: “στην Κατάνυξη είναι σχισματικοί και εκτός Εκκλησίας”, και για το 2024 απαντούμε με τον λόγο του Κυρίου μας: «Μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καί διώξωσι καί εἴπωσι πᾶν πονηρόν ῥῆμα καθ᾿ ὑμῶν, ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ. χαίρετε καί ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθός ὑμῶν πολύς ἐν τοῖς οὐρανοῖς» (Ματθ. ε΄, 11-12).

Αλλά και με το: “Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοί ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγώ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς” (Ματθ. ι΄, 32).

Με μια μικρή σφενδόνη σαν του Δαυίδ που λέγεται ΚΑΤΑΝΥΞΗ, ξεκινήσαμε δι’ ευχών του μακαριστού γέροντα μας παπα – Νικόλα Μανώλη και με αυτήν συνεχίζουμε ακόμη πιο θερμά, πάντα με την ευλογία του να πολεμάμε τον τεράστιο Γολιάθ που λέγεται οικουμενισμός.

Ο αγωνοθέτης Κύριος μόνο γνωρίζει την έκβαση του αγώνος, και το μόνο που ταπεινά Του ζητάμε είναι να είναι πάντα δι’ ευχών του παπα-Νικόλα στο πλευρό μας και να μας καθοδηγεί!!

Αυτός να κρατεί το τιμόνι της Κατάνυξης!

Όσοι πιστοί προσέλθετε…

Το πεδίο  της μάχης είναι μεγάλο και όλους μας χωρεί…

Εἷς πρός ἕνα πρός Ἰχθύν”, όπως έλεγε και ο μεγάλος Άγιος της πόλης μας,  ο Άγιος Δημήτριος, του οποίου τις πρεσβείες δεν θα πάψουμε να ζητάμε!

Καλή Μετάνοια για το 2024!

ΥΓ. Σχετικά με την ιεροκανονική θεμελίωση της διακοπής πνευματικής κοινωνίας με τους αιρετίζοντες επισκόπους, καθώς και τις προϋποθέσεις και τα όρια της Αποτείχισης εντός των οποίων ο κάθε κληρικός και λαϊκός δικαιούται να εκδηλώσει την έμπρακτη αντίθεσή του στις οικουμενιστικές εκτροπές των Πατριαρχών και Επισκόπων, χωρίς τον φόβο του σχίσματος, προτρέπουμε την ανάγνωση του βιβλίου του ομοτίμου καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεοδώρου Ζήση, με τίτλο «Δέν εἶναι σχίσμα ἡ Ἀποτείχιση. Ὀφειλόμενες ἐξηγήσεις», εκδόσεις Παλίμψηστον, Σειρά Καιρός, τεύχος 24.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

17 Μάι

Στάρετς Ανατόλιος της ‘Οπτινα: Να μη φοβήσαι τις θλίψεις, αλλά μάλλον να φοβήσαι την ολέθριον αίρεσιν

Νὰ μὴ φοβῆσαι τὶς θλίψεις, ἀλλὰ μᾶλλον νὰ φοβῆσαι τὴν ὀλέθριον αἵρεσιν, διότι αὐτὴ εἶναι ποὺ μᾶς γυμνώνει ἀπὸ τὴν Θεία Χάρη καὶ μᾶς χωρίζει ἀπὸ τὸν Χριστόν!

Πατερικά

14 Μάι

Γέρων Αγάθων Κωνσταμονίτης, Το μεγαλείο της Ορθοδοξίας (Πάσχα 2009) [Κείμενο & Βίντεο]

Η πραγματική παρακαταθήκη του μακαριστού γέροντος Αγάθωνος Κωνσταμονίτη ήταν ότι σωτηρία υπάρχει μόνο μέσα στην Ορθοδοξία. Μετά από αυτή τη βασική παραδοχή δίδασκε την υπομονή και την ευχή!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.