Ελένη Καμπούρη

Η σημειολογία των λεχθέντων και πραχθέντων της ΠτΔ στη Σύρο

εικόνα άρθρου: Η σημειολογία των λεχθέντων και πραχθέντων της ΠτΔ στη Σύρο
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Δεν άφησε ασυγκίνητη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτό που οραματίζονται οι θιασώτες του οικουμενισμού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Άλλη μια εθιμοτυπική εκδήλωση, που συμβάλλει όμως ξεκάθαρα στην άμβλυνση του ορθόδοξου φρονήματος, έλαβε χώρα στην Σύρο, αυτή τη φορά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δημοσίευμα αναφέρει ότι: “H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Σύρο, ανακηρύχθηκε Επίτιμη Δημότης του νησιού. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιάννης Κεράνης, ανέγνωσε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ανακήρυξη της ως επίτιμη δημότη ενώ ο κ. Λειβαδάρας απέδωσε τιμές προς την κ. Σακελλαροπούλου. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η ΠτΔ η οποία μίλησε για την πλούσια ιστορία της Σύρου και εξέφρασε τη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή της που πλέον είναι επίτιμη δημότης του νησιού”.

Μάλιστα, η ΠτΔ αναφέρθηκε – ποιητικώ τω τρόπω – με ιδιαίτερη θέρμη “στην ειρηνική συνύπαρξη και αγαστή συνεργασία” των ορθοδόξων και καθολικών πολιτών, ξεχνώντας ως φαίνεται πως η “συνύπαρξη” και η “συνεργασία” αυτή, εδώ και πολλά χρόνια έχει προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, σε αυτό των συλλείτουργων και των συμπροσευχών. Αναφέρει πολύ χαρακτηριστικά: “Δισυπόστατη και η πρωτεύουσα, με τους δίδυμους κώνους και τα γραφικά σπιτάκια που ανηφορίζουν προς τον ουρανό. Στη μια πλευρά η Καθολική μεριά, η Άνω Σύρος, ο πρώτος οικισμός που δημιουργήθηκε από τους Ενετούς και απέναντι η ενορία των Ορθοδόξων, δύο συνοικίες που αποτελούν παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης και αγαστής συνεργασίας στο πέρασμα δίσεκτων χρόνων. Αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης και ομοψυχίας των Συριανών έδωσε φτερά στον τόπο…..”. Σε όλα αυτά φυσικά, συμφωνούν και οι τοπικοί άρχοντες έχοντας ως πρωτεργάτη, τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο ο οποίος συχνά-πυκνά συμπροσεύχεται με τους αιρετικούς παπικούς, κόντρα στους ιερούς κανόνες.  

Δεν άφησε λοιπόν ασυγκίνητη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό που οραματίζονται οι θιασώτες του οικουμενισμού. Οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει στην ένωση την οποία οραματίζονται ποιμένες, τοπικοί άρχοντες και πάσης φύσεως φίλοι της παγκοσμιοποίησης, παρουσιάζεται και υποδεικνύεται  με κάθε τρόπο. Με πρόσχημα την αγάπη και την ειρηνική συνύπαρξη, λειαίνεται ο δρόμος προς τον οικουμενισμό και την ένωση. Φυσικά και είναι αποδεκτό και επιθυμητό να ζουν οι δύο κοινότητες αρμονικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν και να συμπροσεύχονται. Δυστυχώς όμως, κάποιοι το επιβραβεύουν και το προωθούν.

Οι εντυπωσιακές εκδηλώσεις και ομιλίες, που προετοιμάζουν τον πιστό λαό για εκπτώσεις στην πίστη, με το πανθρησκειακό οικουμενιστικό πνεύμα να είναι παρόν και να εξαφανίζει την ψυχική ωφέλεια από όλους τους πιστούς, δυστυχώς αποτελούν συχνότατο φαινόμενο.

Λυπούμαστε κατάφωρα για όλη αυτή την στάση των ποιμένων και των πολιτικών αρχόντων. Γιατί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ποιος επικροτεί τα οικουμενιστικά ανοίγματα και ποιος τα προωθεί. Η ΠτΔ είναι η πρώτη πολίτης της χώρας μας και προφανώς οι επιλογές της, οι κινήσεις και οι λόγοι της έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Εξαιτίας της θέσης εξουσίας που κατέχει μπορεί να ασκεί επιρροή και να διαμορφώνει την κοινή γνώμη. Δεν πρόκειται για κάποιον άσημο ή αφανή πολίτη. 

Χρειάζεται λοιπόν πολλή προσοχή σε όσα λένε ή πράττουν οι εκάστοτε επιφανείς και κατέχοντες θέσεις και εξουσία. Όλα έχουν την σημασία τους. Εκτός κι αν όλες αυτές οι δηλώσεις της κας Προέδρου και οι εκδηλώσεις προς τιμήν της γίνονται επί τούτου, γιατί όπως είπε και ο κ.Πρωθυπουργός για την κ. Σακελλαροπούλου, “είναι ένα σύμβολο της νέας εποχής η οποία ξημερώνει”

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η σχέση με τα Θρησκευτικά της ΠτΔ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και οι γκρίζες ζώνες στην καριέρα της
Ο Μητρ. Σύρου παρέστη σε “αγιασμό” που τελέστηκε από τον παπικό Επίσκοπο Σύρου
Συμπροσευχόμενος με αιρετικούς εόρτασε τα ονομαστήριά του ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄
Τι σηματοδοτούν τα συγχαρητήρια της Σακελλαροπούλου στον Ελπιδοφόρο;

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.