Μαρία Κοσμίδου

«Ή θα αλλάξεις το όνομά σου ή τη διαγωγή σου!»

εικόνα άρθρου: «Ή θα αλλάξεις το όνομά σου ή τη διαγωγή σου!»
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών τιμά Μητροπολίτη που συναινεί στη διπλή προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) πραγματοποίησε εκδήλωση προς τιμήν του Μακεδονικού Αγώνα στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Η ομιλία του είχε θέμα: “Η ιδιοπροσωπία του Μακεδονικού ζητήματος και το ήθος των Ελλήνων Μακεδονομάχων”.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακήρυξη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας ως Αντεπιστέλλοντος Μέλους της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην Εκκλησία, την Παιδεία και το Έθνος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως Βεροίας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας καθώς και πλήθος κληρικών και καθηγητών.

Ανατρέχοντας κανείς στα γεγονότα που σκιαγραφούν την “προσφορά” του Μητρ. Μεσσηνίας Χρυσοστόμου στην Εκκλησία, την Παιδεία και το Έθνος θα δει επιγραμματικά τα εξής:

α) Προσφορά στην Εκκλησία: Ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου1, Ουκρανικό σχίσμα2, ισλαμοποίηση3, εκκοσμίκευση4, Οικουμενισμός5.

β) Προσφορά στην Παιδεία: Τις θέσεις του για το μάθημα των θρησκευτικών6 και το “γονέας Α και γονέας Β”7.

γ) Προσφορά στο Έθνος: η για το θεαθήναι επιφυλακτική στάση του8 στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Όντως τεράστια η “προσφορά” του. Αλλά η έκφραση “υπέρ της Εκκλησίας, της Παιδείας και του Έθνους” είναι ασήκωτη.

Όταν ελέγχεται για το κορυφαίο ζήτημα πίστεως της εποχής μας, την αποδοχή της παναίρεσης του Οικουμενισμού, η άρση της Χάριτος καθιστά κάθε προσφορά αχαρίτωτη. Όσο μεγάλη και αν χαρακτηρίζεται, όσο και αν τιμάται από κοσμικούς θεσμούς, δεν είναι ευάρεστη στο Θεό.

Τον βαθύτερο λόγο που η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών επέλεξε να τιμήσει τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ας τον αναζητήσουμε στην προδοτική αφωνία των Ιεραρχών της Μακεδονίας.

Μάλλον για το ίδιο λόγο που τίμησε και τον Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ενίσχυση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, με την αναγνώριση αυτοκεφάλου στην ψευδομακεδονική εκκλησία των Σκοπίων.

Κάτι δεν “κολλάει” εδώ και καλό είναι να το προσέξει η διοίκηση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ως γνήσιοι Μακεδόνες οι οποίοι δηλώνουν μεταξύ άλλων στο ιστορικό της Ε.Μ.Σ ότι: “Στρατηγικός στόχος της Εταιρείας ήταν ανέκαθεν και παραμένει εσαεί η υπεράσπιση και ανάδειξη της Ελληνικής Μακεδονίας με τα προαναφερόμενα και άλλα μέσα”.

Αντί επιλόγου: Είπε κάποτε ο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδόνας, σε έναν στρατιώτη του που ονομαζόταν και αυτός Αλέξανδρος, αλλά φερόταν άνανδρα και ντρόπιαζε το όνομά του: «Ή θα αλλάξεις το όνομά σου ή τη διαγωγή σου!»

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Ποιος φοβάται;

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. …οι παραβατικοί λαθρομετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες έχουν ειδική μεταχείριση από το νόμο σε σχέση με άλλους «εγκληματίες»

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ανάμνηση και ανακαινισμός της Ενδημούσας Συνόδου

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. Μία τέτοια Ενδημούσα Σύνοδος, είχε συνεδριάσει και πριν την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου οπότε εύλογα αναρωτιόμαστε τι συζήτησαν και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν αυτή τη φορά;

Μακεδονία ξακουστή… που τη χαρίζουμε στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος 

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου  “Είμαι όμως πεπεισμένος ότι οι αδελφοί αρχιερείς, και γενικά ο πιστός λαός του ελληνόφωνου ορθόδοξου κόσμου, θα καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να ονομαζόμαστε τίποτα άλλο εκτός από...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.