Δήμος Σερκελίδης

Η Θεσσαλονίκη πριν και μετά το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου

εικόνα άρθρου: Η Θεσσαλονίκη πριν και μετά το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου
Ομιλία του Δήμου Σερκελίδη
γραμματέα του συλλόγου Άγιος Ιωσὴφ ο Ησυχαστής

Κάθε ομιλία που αφορά στο συναξάρι ενός Αγίου, έχει ανεκτίμητη αξία και πρέπει να την παρακολουθούμε με ενδιαφέρον…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Όταν ο ομιλητής έχει καλλιεργημένη αγάπη για την ιστορία και αναδιφεί τα περί των βίων των αγίων και τα εμπλουτίζει με ιστορικές αναφορές της εποχής τους, τότε η παρακολούθηση γίνεται ταξίδι, κατά κυριολεξίαν αναψυχής.

Είναι δροσιά μέσα στην κάμινο της πολύβουης καθημερινότητας, το να ακούσουμε εμπλουτισμένα με επιπλέον ιστορικά στοιχεία τα θαυμάσια του βίου του Μεγαλομάρτυρος και πολιούχου Θεσσαλονίκης, του Αγίου Δημητρίου.

Με πολύ μεράκι και με κίνητρο την ανυπόκριτη αγάπη για τα συναξάρια των Αγίων μας, με γλώσσα απλή και κατανοητή ο κ. Σερκελίδης μας ταξιδεύει σε εποχές, όπου η πίστη των ανθρώπων εμεγάλυνε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και την Αειπαρθένο, Παναγία μητέρα του, χάριζε δε η πίστη τους αυτή, στην θριαμβεύουσα Εκκλησία σμήνη Μαρτύρων και Ομολογητών.
Καλό “ταξίδεμα” λοιπόν και έμπνευση για μίμηση των Αγίων, με την ευχή του μακαριστού ομολογητή γέροντά μας π. Νικολάου Μανώλη.

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, στις 7:00 μ.μ ο γραμματέας του συλλόγου “Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής”, κ. Σερκελίδης Δήμος μίλησε με θέμα: “Η Θεσσαλονίκη πριν και μετά το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

ΝΤΠ και η αποδόμηση της Εθνικής μας συνείδησης (βίντεο 2023)

Ομιλία κ. Κοσμίδη & κ. Σερκελίδη. Ομιλία με αφορμή την επέτειο των 202 χρόνων από την Εθνική παλιγγενεσία και την λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας

Ο Ιωάννης Μεταξάς και η περίφημη ομιλία του στους δημοσιογράφους στις 30/10/1940

Ομιλία του Δήμου Σερκελίδη γραμματέα του συλλόγου Άγιος Ιωσὴφ ο Ησυχαστής “Έχω λογοκρισία, η ομιλία είναι απόρρητος”… Ο κ. Σερκελίδης για άλλη μια φορά μας μετέφερε με μοναδικό τρόπο, στο παρασκήνιο των...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.