Επικαιρότητα

Η βαρύτατη άλυσος στον τράχηλο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

εικόνα άρθρου: Η βαρύτατη άλυσος στον τράχηλο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Οικουμενιστική συμπροσευχή για τη ενότητα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η αλυσίδα παραβάσεων των Ιερών Κανόνων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2023, απέκτησε άλλον έναν κρίκο.

Η παρουσία του στη συμπροσευχή για την ενότητα δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Με μια ενδεικτική ανθολόγηση στα αρχεία της Κατάνυξης, αποκαλύπτεται το οικουμενιστικό σχέδιο του Φαναρίου για μια βελούδινη ένωση με αιρετικούς, αλλόθρησκους και κάθε καρυδιάς καρύδι.

Ήδη από το Φεβρουάριο του 2008, ο μακαριστός ομολογητής Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, στην ομιλία του “Ο Αγ. Χαράλαμπος και οι Οικουμενιστικές συμπροσευχές”, στον Ιερό Βυζαντινό Ναό Προφήτου Ηλιού της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, κατά το κήρυγμα της Κυριακής, με αφορμή την Εορτή του Αγ. ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, (Διάρκεια 09′:03″) καταγγέλλει με παρρησία την προδοσία της πίστης στους διαλόγους τους.

Το Σεπτεμβρίου του 2016 στο άρθρο Ιδού τα δικαιώματα των αποφάσεων του Κολυμπαρίου, “Το Φανάρι αναγνωρίζει πλέον τις συμπροσευχές”, το άρθρο αναφέρεται στην με κάθε επισημότητα παραδοχή του Φαναρίου πως:

Δεν είναι φήμη, δεν είναι φαντασία, στην επίσημη σελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επισημοποιούνται με καμάρι οι συμπροσευχές!

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση:

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΙΣ

Μεθ̉ ἱεροπρεπείας καί ἐκκλησιαστικῆς τάξεως ἑωρτάσθη ἐν τοῖς Πατριαρχείοις ἡ ἑορτή τῆς νέας Ἰνδικτιῶνος καί ἡ Σύναξις πρός τιμήν καί μνήμην τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου τῆς Παμμακαρίστου, ἧς ἡ ἱερά εἰκών τεθησαύρισται ἐν τῷ Π. Πατριαρχικῷ Ναῷ, ὡς καί ἡ ἡμέρα προσευχῶν ὑπέρ τῆς προστασίας τοῦ φυσικοῦ Περιβάλλοντος.

Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος, ἐχοροστάτησε τήν παραμονήν τῆς ἑορτῆς, Τετάρτην, 31ην λ.μ. Αὐγούστου, ἐν τῇ Ἱ. Μονῇ Ζωοδόχου Πηγῆς Βαλουκλῆ κατά τόν Μ. Ἑσπερινόν, εἰς τόν ὁποῖον ἐκκλησιάσθησαν πλεῖστοι ἅγιοι Ἀρχιερεῖς, ὁ Ἐξοχ. Πρέσβυς κ. Εὐάγγελος Σέκερης, Γεν. Πρόξενος τῆς Ἑλλάδος ἐν τῇ Πόλει, ὅμιλος Θεολόγων ὑπό τήν ἡγεσίαν τοῦ Σεβ. ΡΚαθολικοῦ Ἀρχιεπισκόπου Bamberg Γερμανίας κ. Ludwig Schick During, πρός οὕς ὡμίλησεν ὁ Πατριάρχης γερμανιστί, καί πιστοί ἐντεῦθεν”.

Την επόμενη χρονιά, Δεκέμβριο του 2017, ο μακαριστός ομολογητής Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης σε άρθρο του

Για τον παπισμό και τις συμπροσευχές” αναφέρει με πόνο ψυχής αλλά και αταλάντευτο φρόνημα: “Ο άγιος Σπυρίδων απέδειξε με την αγία βιοτή του, ότι όχι μόνο υπήρξε υπερασπιστής της αμώμητης Πίστης αλλά συνεχίζει με τις υπερφυσικές του παρεμβάσεις να κοπανάει άγρια τους αιρετικούς. Είναι εχθρός των Οικουμενιστών και πάσης αιρέσεως. Οι αρχιερείς που τις ημέρες αυτές από τον Άμβωνα εκφωνούν θερμά κηρύγματα για τον άγιο, ας προσέχουν. Τα έργα τους δε συμβαδίζουν με το λόγια τους. Οι οικουμενιστικές ενέργειες διώχνουν την Χάρη του Αγίου και πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως δεν μπορούν να παίζουν με την Πίστη”.

Στον αντίποδα, το Νοέμβριο του 2018, σε ένα άλλο αποκαλυπτικό δημοσίευμα με τίτλο “Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος επιτέλους ανακάλυψε δεσμευτικούς κανόνες Οικουμενικής Συνόδου! [ΒΙΝΤΕΟ]”, παρατίθενται ντοκουμέντα που είναι σοκαρίστηκα ακόμα και σήμερα.

Θυμήθηκα μια παλαιότερη αποκαλυπτική ομιλία του πρωτοπρεσβύτερου Θεόδωρου Ζήση σχετικά με τον παραλογισμό του κ. Βαρθολομαίου και της συμπεριφοράς του στους Ιερούς Κανόνες, που με περίσσια ξετσιπωσιά τους καταπατά, βλασφημώντας ουσιαστικά το Άγιο Πνεύμα που φώτισε τους Αγίους Πατέρες να δογματίσουν. Έλεγε ο πατήρ Θεόδωρος:

Στή Θεολογική Σχολή, ὅταν ἦταν ἀκόμη δάσκαλός μου στά δυνατά του ὁ καθηγητής Χρήστου, ὁ Βαρθολομαῖος, ὡς Ἀρχιμανδρίτης Ἀρχοντώνης, ὑπέβαλε διδακτορική διατριβή μέ θέμα: Ἡ Κωδικοποίηση τῶν Ἱερῶν Κανόνων τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. Καί στή διδακτορική του διατριβή ἔλεγε αὐτό, ὅτι μερικοί Κανόνες ἔχουν περιπέσει σέ ἀχρησία καί ὅτι κάποιοι ἀπό τούς Κανόνες πού δέν ἔχουν περιπέσει σέ ἀχρησία πρέπει νά ἀλλάξουν.

Μεταξύ αὐτῶν τῶν Κανόνων πού πρέπει νά ἀλλάξουν, ἀπό τότε ἔλεγε πώς ἦταν ὁ Κανόνας γιά τίς συμπροσευχές.

Οἱ Κανόνες ἀπαγορεύουν ρητά τίς συμπροσευχές.

Ὁ Βαρθολομαῖος λοιπόν ἀπό νεαρός Ἀρχιμανδρίτης ἀκόμα, ζῶν στό περιβάλλον τοῦ Ἀθηναγόρα καί τοῦ γέροντά του τοῦ Μελίτωνος, ἔλεγε, καλά τώρα εἴμαστε στόν 20ο αἰώνα, δέν μποροῦμε νά συμπροσευχόμαστε μέ τούς Παπικούς, μέ τούς Προτεστάντες; Νά τόν ἀλλάξουμε τόν Κανόνα”

Σε βίντεο όμως που ακολουθεί βλέπουμε τον ίδιο τον Πατριάρχη σε στενό του κύκλο να χρησιμοποιεί τους Ιερούς Κανόνες (που αυτός καταπατά με τις συμπροσευχές) ως αιώνιο νόμο που πρέπει να σεβαστεί το Πατριαρχείο Μόσχας για το Ουκρανικό (σσ. την εξέλιξη σήμερα την γνωρίζουμε όλοι)!

Κλείνουμε την αναφορά μας με άλλη μια ομιλία καταπέλτη του ομολογητή παπα-Νικόλα με τίτλο: “Οι οικουμενιστές ξεσάλωσαν (2017)”, χρονιά ορόσημο, κατά την οποία προχώρησαν μαζί με τον Ομότιμο καθηγητή ΑΠΘ πρωτ/ρο π. Θεόδωρο Ζήση και τον πρωτ/ρο π. Φώτιο Βεζύνια στην διακοπή την μνημόνευσης των Επισκόπων τους για λόγους πίστεως.

Μπορεί η οικονομική κρίση μετά το 2008 να έφερε τα μνημόνια, τα capital controls και να φτωχοποίησαν το λαό…

Μπορεί με το βολικό φερετζέ της προσφυγιάς και του ανθρώπινου πόνου να επιβλήθηκε λαθρεποικισμός και μουσουλμανοποίηση της χώρας μας, που ταπείνωσε τον φτωχοποιημένο λαό καταγγέλλοντας τον ως ισλαμοφοβικό…

Μπορεί δηλητηριασμένοι από κομματικό μίσος πολιτικοί νάνοι να παραχώρησαν την εδαφική μας ακεραιότητα, με μια προδοτική συμφωνία στις Πρέσπες, προσβάλλοντας την Ιστορική μνήμη και τον πατριωτισμό του λαού…

Μπορεί η υγειονομική κρίση να επέβαλε στην αρχή lockdown, εξ’αποστάσεως εργασία και διδασκαλία, στη συνέχεια πρόστιμα και υποχρεωτικότητα, στο τέλος όμως κατάντησε μνημείο κοινωνικού διχασμού στο λαό…

Μπορεί…

Μπορεί…

Μπορεί…

Αλλά όμως… ο Φαναριώτικος Οικουμενισμός υπηρετείται κατά γράμμα στο παρασκήνιο της επικαιρότητας.

Αυτή η εμμονή στην υλοποίηση της οικουμενιστικής ατζέντας από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ερήμην του λαού, αδιαφορώντας για τον λαό, προφασιζόμενος το καλό του λαού, συνιστά σκανδαλώδη απομάκρυνση της ηγεσίας της Εκκλησίας… από τον πιστό λαό.

Μυσταγωγών σου Κύριε τους Μαθητάς, εδίδασκες λέγων. Ω φίλοι, οράτε, μηδείς υμάς χωρίσει μου φόβος· ει γαρ πάσχω, αλλ’ υπέρ του κόσμου· μη ουν σκανδαλίζεσθε εν εμοί· ου γαρ ήλθον διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι, και δούναι την ψυχήν μου, λύτρον υπέρ του κόσμου. Ει ουν υμείς φίλοι μου εστε, εμέ μιμείσθε· ο θέλων πρώτος είναι, έστω έσχατος, ο δεσπότης, ως ο διάκονος· μείνατε εν εμοί, ίνα βότρυν φέρητε· εγώ γαρ ειμι της ζωής η άμπελος.

Και νυν των Αποστίχων της Μεγάλης Πέμπτης Ήχος πλ. ά

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ήταν ή όχι για γέλια η θρονική εορτή του Πατριάρχη;
– Εορτή στο Φανάρι – σκοτασμός Πατριάρχη
– Οι πλάνες και οι αιρετικές θέσεις του κ. Βαρθολομαίου στη θρονική εορτή στο Φανάρι….
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 34ον)

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.