Επικαιρότητα

Ιεράρχες της Εκκλησίας της Πολωνίας: Οι Ουκρανοί σχισματικοί είναι μη χριστιανοί

εικόνα άρθρου: Ιεράρχες της Εκκλησίας της Πολωνίας: Οι Ουκρανοί σχισματικοί είναι μη χριστιανοί

Καταγγελίες των κληρικών της Εκκλησίας της Πολωνίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο εναντίων της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο «προκαθήμενος» της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, Επιφάνιος Ντουμένκο, μέσω επιστολής που απέστειλε στον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, πιστοποιεί την αδιαπραγμάτευτη στάση που τηρεί η Εκκλησία της Πολωνίας ως προς τους Ουκρανούς σχισματικούς, τους οποίους αντιμετωπίζει ως «μη χριστιανούς».

Καταγγελίες των κληρικών της Εκκλησίας της Πολωνίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο εναντίον της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας

Η επιστολή που συνέταξε ο επικεφαλής της Ουκρανικής σχισματοαίρεσης φέρνει στο φως γεγονότα που αποκρύπτονται επιμελώς από τα συστημικά μέσα και την Εκκλησία της Ελλάδας (πχ. καταγγελίες κατά των Ουκρανών σχισματικών αποστέλλονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο) και αποκαλύπτει ότι:

α) Οι Ιεράρχες και ο κλήρος της Εκκλησίας της Πολωνίας αρνούνται τη συλλειτουργία με τους Ουκρανούς «ιερείς», τους αρνούνται τη Θεία Κοινωνία και τους αντιμετωπίζουν ως «μη χριστιανούς»:

«Με πόνο λαμβάνουμε στοιχεία για πολυάριθμα παραδείγματα του πώς οι ιεράρχες και ο κλήρος της Πολωνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας όχι μόνο αρνούνται τη συλλειτουργία με τους ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αλλά τους αρνούνται ακόμη και τη Θεία Κοινωνία, αντιμετωπίζοντάς τους ως μη χριστιανούς».

β) Οι κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας αποστέλλουν καταγγελίες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο εναντίων της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας:

«Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, απευθύνομαι σε εσάς σε σχέση με τις καταγγελίες που οι κληρικοί της Εκκλησίας σας στέλνουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας».

γ) Η Εκκλησία της Πολωνίας δεν έχει απαντήσει στις ειρηνικές επιστολές της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, ούτε καταθέτει προτάσεις για διάλογο προς τους σχισματικούς Ουκρανούς:

«Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε λάβει από την Πολωνική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία ούτε απάντηση στις ειρηνικές επιστολές που έχουμε αποστείλει, ούτε προτάσεις για διάλογο με σκοπό την αποσαφήνιση όλων των ζητημάτων που έχουν προκύψει και συνεχίζουν να προκύπτουν αμοιβαία».

δ) Οι σχισματικοί Ουκρανοί που καταφεύγουν στην Πολωνία ως πρόσφυγες, βρίσκουν «αδελφική» βοήθεια, κατανόηση και υποστήριξη στην παπική «εκκλησία», η οποία τους παραχωρεί χώρους για «λατρεία» και «εκκλησιαστικές» δραστηριότητες:

«Έτσι, όντας “διωκόμενοι σε έναν τόπο πηγαίνουν σε έναν άλλο” (πρβλ. Ματθ. 10:23) και βρίσκουν αδελφική βοήθεια, υποστήριξη και κατανόηση στην Καθολική Εκκλησία, η οποία τους παραχωρεί χώρο για λατρεία και εκκλησιαστικές δραστηριότητες».

Μητροπολίτης Πολωνίας Σάββας: O ψευδοΚιέβου Επιφάνιος είναι λαϊκός

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας είχε δηλώσει ότι ο ψευδομητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος είναι λαϊκός και ότι πρέπει να χειροτονηθεί εκ νέου. Ταυτόχρονα, με δεύτερη παρέμβαση του αποκάλυψε ότι στην Πολωνία οι Ουνίτες έλαβαν την «ευλογία» από την «ιεραρχία» τους να ενωθούν με τους Ουκρανούς σχισματικούς.

Τη στιγμή που η Εκκλησία της Πολωνίας διατρανώνει την κατηγορηματική αντίθεση της στους σχισματικούς Ουκρανούς γείτονες της, αποστέλλοντας εγγράφως καταγγελίες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (και δημιουργό του ουκρανικού μορφώματος), οι εκκλησιαστικοί άρχοντες της χώρας προδίδουν την Πίστη, κλείνουν γόνυ και υποδέχονται στη Θάσο και την Καβάλα τον «πεφιλημένο αδελφό» και ταυτόχρονα λαϊκό εξ Ουκρανίας με την αμφίεση επισκόπου, Επιφάνιο. 

Το συλλείτουργο Ορθοδόξων και Παπικών που έγινε στὶς 12 Δεκεμβρίου του 1452, ήταν η πνευματική αιτία να εγκαταλείψει η άμαχη δύναμη του Θεού την Κωνσταντινούπολη και να παραδοθούμε στις ορδές του Μωάμεθ. Εν έτη 2022, οι εκκλησιαστικές τελετές των Ορθοδόξων με τους σχισματικούς και αχειροτόνητους Ουκρανούς, προκαλούν τον Ουρανό και απειλούν τη χώρα με μία νέα πνευματική και εθνική τραγωδία.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Πολωνίας Σάββας: Βολές κατά Φιλαρέτου και Επιφανίου
Η Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου υποδέχεται τον σχισματικό και αχειροτόνητο ΨευδοΚιέβου Επιφάνιο
Με πρόσχημα τους Αγίους της Θάσου στήνουν αντορθόδοξες-σχισματικές εορτές
Τοποθέτηση των Αγιορειτών Πατέρων για τα εκκλησιαστικά δρώμενα στην Καβάλα και στη Θάσο

Σχετικά άρθρα

Αχειροτόνητος Ντουμένκο-Ουνίτες-Παπικοί προσεύχονται στο Κίεβο παρουσία του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Ο προκαθήμενος της σχισματικής «Εκκλησίας» Επιφάνιος καθώς και ο Ουνίτης επικεφαλής εκφώνησαν προσευχές Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την 15η Ιουλίου 2024, ο αχειροτόνητος «Μητροπολίτης» Κιέβου Ντουμένκο Επιφάνιος, ο επικεφαλής των Ουνιτών της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.