Επικαιρότητα

Ήταν ή όχι για γέλια η θρονική εορτή του Πατριάρχη;

εικόνα άρθρου: Ήταν ή όχι για γέλια η θρονική εορτή του Πατριάρχη;

Με τη στάση τους, υβρίζουν τον Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Πάπας και Πατριάρχης Βαρθολομαίος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, τίμησε τη μνήμη του ιδρυτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα. Εκεί τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίου. Το λυπηρό είναι πως η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετατράπηκε σε οικουμενιστική φιέστα, όπως ήταν αναμενόμενο. Πλαισιώθηκε βέβαια από διάφορους ομοφρονούντες του Πατριάρχη, όπως είναι ο Γέροντας Χαλκηδόνος κ.Εμμανουήλ, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κύπρου, εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Βουλγαρίας και άλλοι. Θα ήταν αδύνατο να μην παραστούν και παπικοί εκπρόσωποι, ένας εκ των οποίων ήταν ο Καρδινάλιος Kurt Koch, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.

Η λίστα όλων όσων συμπροσευχήθηκαν, παρουσιάζεται αναλυτικά στο σχετικό άρθρο. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Μητροπολίτη Ρόδου, Κύριλλο, ενώ παράλληλα ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Λουκά, αδελφού της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, Χανίων, Κρήτης. Προς τον ίδιο απηύθυνε λόγο γεμάτο αοριστολογίες και υπονοούμενα για την επικείμενη ψευτοενότητα. Άλλωστε, για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο αντί κάθε νέα χειροτονία να είναι μία ευκαιρία να ριχτεί στη μάχη ένα στρατιώτης του Χριστού, αντιθέτως είναι μία ευκαιρία να εκπαιδευτούν από τον ίδιο στρατιώτες της οικουμενιστικής κίνησης. Γι’ αυτό και ο λόγος που απηύθυνε προς τον μοναχό Λούκα, έμοιαζε περισσότερο με προσταγή, με μία εντολή που δεν πρέπει να παραβεί. «Σε προτρέπομεν να μείνης διακονικός εις όλην σου την ζωήν εις οιονδήποτε βαθμόν της ιερωσύνης και αν ευρίσκεσαι, να μαρτυρής, λόγω και έργω, περί της ενότητος της πίστεως και της αγάπης, της πεμπτουσίας του χριστιανικού ήθους. Όπως ο Θεός ημών δεν είναι απρόσιτος, θεώμενος εκ του μακρόθεν τας περιπετείας του ανθρώπου, αλλά είναι ο «αεί υπέρ ημών», πλησιέστερος προς ημάς από όσον ημείς οι ίδιοι εις τον εαυτόν μας, ούτω και ο συνάνθρωπος δεν είναι μία αφηρημένη και απρόσωπος μονάς, αλλά ο συγκεκριμένος πλησίον, ο αδελφός. Η χριστιανική αγάπη είναι πάντοτε κοινωνία προσώπων, ποτέ απλώς αφηρημένη κοινωνικότης. Διά τον λόγον αυτόν, απάδει πλήρως προς το εκκλησιαστικόν ήθος και δεν συγκινεί τον κόσμον, η “παγερή και υπαλληλική”, η λεγομένη “εικονική ιερωσύνη”».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και του ίδιου προσωπικά προς τον Πάπα Ρώμης για την παρουσία εκπροσώπων στη θρονική εορτή.

«Η πανδημία του κορωνοιού επηρέασε ποικιλοτρόπως την εκκλησιαστικήν ζωήν και τους διαχριστιανικούς διαλόγους. Σχεδόν επί δύο συναπτά έτη, οι στόχοι της Μεικτής Διεθνούς Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου Ρωμαιοκαθολικής και Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν κατέστη δυνατόν να προωθηθούν διά συναντήσεων πρόσωπον προς πρόσωπον. Ελπίζομεν ότι τούτο θα συμβή κατά Μάιον του έτους 2022 και ότι θα δρομολογηθή η σύγκλησις της ολομελείας της Επιτροπής. Είναι βέβαιον ότι το τρέχον θέμα του Διαλόγου “Πρωτείον και Συνοδικότης κατά την δευτέραν χιλιετίαν και σήμερον” αφορά εις την φύσιν, την δομήν και την λειτουργίαν της Εκκλησίας, εις την ενότητα και την καθολικότητά της. Χαιρόμεθα ιδιαιτέρως δι’ όλας τας πρωτοβουλίας του Πάπα Φραγκίσκου αναφορικώς προς την ανάδειξιν της σημασίας της καλής λειτουργίας της συνοδικότητος. Και εις το σημείον αυτό, ο διάλογος μεταξύ της Εκκλησίας της Ρώμης και της Ορθοδόξου Εκκλησίας υπήρξε χώρος παραγωγής βαθείας θεολογικής γνώσεως και αμοιβαίου εκκλησιολογικού εμπλουτισμού. Είμεθα δε βέβαιοι ότι ο διάλογος ούτος της αγάπης και της αληθείας τροφοδοτεί και κρατύνει ευρύτερον το πνεύμα του διαλόγου και διευκολύνει την συνάντησιν των Εκκλησιών ημών με τον σύγχρονον κόσμον».

Ολοκλήρωσε την ομιλία του αντευχόμενος στον Πάπα για την 85η επέτειο των γενεθλίων του και απηύθυνε προς τον ίδιο θερμό συγχαρητήριο Γράμμα.

«Αποστέλλομεν προς τον αδελφόν Πάπαν Φραγκίσκον θερμάς ευχαριστίας διά τας προσρήσεις Αυτού επί τη συμπληρώσει τριακονταετίας από της εκλογής της ημών Μετριότητος εις τον Θρόνον Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, καθώς και τας ημετέρας εγκαρδίους ευχάς επί τη επερχομένη 85η επετείω των γενεθλίων Αυτού. Δεόμενοι δε όπως ο ενδοξαζόμενος εν τοις Αποστόλοις Αυτού Ανδρέα και Πέτρω, τοις μιμηταίς και κοινωνοίς του Πάθους του Κυρίου και ιδρυταίς των Εκκλησιών ημών, χαρίζηται υμίν υγιείαν ακλόνητον και πάσαν άνωθεν ευλογίαν προς συνέχισιν της υψηλής εκκλησιαστικής υμών διακονίας, διατελούμεν μετά τιμής εξιδιασμένης και βαθείας εν Κυρίω αγάπης».

Στη συνέχεια ο Καρδινάλιος Kurt Koch ανέγνωσε μήνυμα του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου, στην αγγλική γλώσσα, με το οποίο εξέφρασε τις θερμές ευχές του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα.

Πώς λοιπόν να μην χαρακτηριστεί η θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για γέλια; Με τη στάση τους, Πάπας και Βαρθολομαίος υβρίζουν τον Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο, διότι κανένας από τους δύο δεν τιμά την Παράδοση της Μίας Εκκλησίας.

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης σε ένα απόσπασμα από αυτά που έγραψε τότε το 2006 στην συμπροσευχή του Πατριάρχη και του Πάπα, περιέγραψε μια νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στον ορθόδοξο κόσμο, και από τότε έως σήμερα δεν έχει παύσει: “Φαντάζεται κανείς τον Μέγα Αθανάσιο να έχει στον απέναντι θρόνο τον Άρειο, να συμπροσεύχονται, να αλληλοασπάζονται στο αγαπήσωμεν αλλήλους και ο χορός των ψαλτών να εύχεται υπέρ της μακροημερεύσεως του Αρείου και να συνεχίζει το αιρετικό καταστροφικό του έργο; Έχει καμμία σχέση αυτή η εικόνα που παρουσιάζει τον Άγιο Νικόλαο να ραπίζει, να χαστουκίζει τον Άρειο με την εικόνα του πατριάρχη να ασπάζεται τον αιρετικό πάπα και να θεωρεί ευλογία την παρουσία του;”

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Εορτή στο Φανάρι – σκοτασμός Πατριάρχη
Οι πλάνες και οι αιρετικές θέσεις του κ. Βαρθολομαίου στη θρονική εορτή στο Φανάρι….
Πάπας Φραγκίσκος και Οικουμενικό Πατριαρχείο στο δρόμο προς το κοινό Πάσχα και την ανίερη…
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 34ον)

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην συγκρητιστική Χριστιανο-Ισλαμική Σύνοδο του Λιβάνου

Οι πνευματικοί ηγέτες του Ισλάμ (Μεγάλος Μουφτής του Λιβάνου, αναπληρωτής Επικεφαλής του Ανώτατου Ισλαμικού Σιιτικού Συμβουλίου) καθώς και των χριστιανικών αιρέσεων συζήτησαν τις ανοιχτές προκλήσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.