Επικαιρότητα

Κραυγή αγωνίας των πιστών Ορθοδόξων Ελλήνων της διασποράς (Αμερικής)

εικόνα άρθρου: Κραυγή αγωνίας των πιστών Ορθοδόξων Ελλήνων της διασποράς (Αμερικής)

Μια αυθεντική ανοιχτή επιστολή, κραυγή αγωνίας προς τον ποιμένα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σεβαστέ μου πάτερ Χ….., ευλογείτε!

Έλαβα το νέο ημερολόγιο του ’22 και ευχαριστώ πολύ. Είδα και διάβασα τις Άγιες ευλογίες από αγίους ανθρώπους της Εκκλησίας μας, παλιούς και νέους.

Αγαπητέ μου φάδερ,

γνωρίζουμε, εκτός εάν δε θέλουμε να γνωρίζουμε, ότι η ορθοδοξία μας, αγαπητέ και σεβαστέ father, έχει πάθει γρίπη τα τελευταία χρόνια. Και έχει πάθει γρίπη βαριά και θέλει καλούς γιατρούς και καλά φάρμακα, για να αναστηθεί πάλι.

Και η αιτία είναι, αγαπητέ και σεβαστέ μου παπά, ότι οι πατέρες της εκκλησίας μας, οι σημερινοί, αυτοί που κάθονται στις άγιες καρέκλες, που θα έπρεπε να μας ευλογούν και να κρατούν το Λόγο Του Κυρίου μας, ξέχασαν ποια είναι η εργασία τους.

Πάρα πολλοί από αυτούς έγιναν δικηγόροι, γιατροί, δικαστές, έγιναν παραγωγοί πλαστικών μπουκαλιών, γέμισαν τις Εκκλησίες τους (όπως τις αποκαλούν) με μάσκες και κορδέλες, λες και είμαστε σε περιφέρεια που γίνεται φόνος και η αστυνομία κυκλώνει το χώρο του εγκλήματος με κόκκινες κορδέλες να μην μπούμε μέσα.

Τις άδειες αυτές τους τις έδωσαν κάποιοι έξυπνοι, οι οποίοι λέγονται άνθρωποι της Νέας Τάξης Πραγμάτων, και τους φιλοδώρησαν με τα διπλώματα και δεν ξέρω τι άλλο φιλοδώρημα τους έδωσαν.

Εγώ, αγαπητέ μου φάδερ, είμαι πολύ ολιγογράμματος άνθρωπος, και πιστέψτε με δε θα ήθελα να ήμουν μορφωμένος, διότι θα υπήρχε πολύ μεγάλος κίνδυνος να γίνω παρα-μορφωμένος.

Σκεπτόμενος σε αυτή την ηλικία που είμαι τώρα, θα ήθελα να ήμουν ένας ταπεινός Ιερέας, αλλά να μην είχα βγάλει θεολογικές σχολές της Δύσης.

Και τελειώνοντας, αγαπητέ άνθρωπε του Θεού, εγώ μπορεί να είμαι ένας “πιτσιρίκος” μπροστά τους, αλλά διαβάζω τους Άγιους Πατέρες της Εκκλησίας μας και θα κάνω αυτό που με συμβουλεύουν:

Τι να κάνω δηλαδή, όταν μπροστά μου βλέπω λύκους με ένδυμα προβάτου και κυρίως, όταν αυτοί οι λύκοι κάθονται σε καρέκλες της Ορθοδοξίας μου. Προσεύχομαι γι’ αυτούς τους λύκους να τους φωτίσει ο Κύριος, και μαζί, εάν είναι το Άγιο Θέλημά Του, να φωτίσει και εμένα και όλο τον κόσμο.

Ακόμα με συμβουλεύουν οι Άγιοι Πατέρες τι να κάνω, όταν θα ιδώ στον πρώτο ορθόδοξο ναό που θα μπω κόκκινες ρόμπες, κόκκινα καπέλα, παρδαλά κατσίκια, να κάνουν αγκαλιές και φιλιά.

Αγαπητέ μου άνθρωπε του Θεού, θα γυρίσω την πλάτη μου αμέσως και θα τρέξω να βγω έξω.

Και πιστεύω πως ο Θεός, που διαβάζει καρδιές και μυαλά, όπως ξέρω, όταν θα Τον παρακαλέσω να με ελεήσει και να με βοηθήσει να βρω το δρόμο Του – και είμαι βέβαιος όταν έχω χαμηλή μύτη, αγαθή ψυχή – είναι αδύνατον να μου το αρνηθεί.

Εδώ τελειώνω με πάντα σεβασμό απέναντί σας. Και πάλι ευλογείτε!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.