Επικαιρότητα

Κροκοδείλια δάκρυα Μητροπολίτη Ιλαρίων Βολοκολάμσκ για τις σχέσεις Παπισμού και Ορθοδοξίας

εικόνα άρθρου: Κροκοδείλια δάκρυα Μητροπολίτη Ιλαρίων Βολοκολάμσκ για τις σχέσεις Παπισμού και Ορθοδοξίας
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Τη στιγμή που η Ρωσία βρίσκεται εν μέσω πολέμου με τη Δύση, οι Ρώσοι Οικουμενιστές σαν τα ζιζάνια προσπαθούν να πνίξουν το ακλόνητο ορθόδοξο φρόνημα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο διακαής πόθος των Ρώσων Οικουμενιστών δεν μπορεί να κρυφτεί. Πρωτεργάτης αυτού του αγώνα είναι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων.

Τη στιγμή που η Ρωσία βρίσκεται εν μέσω πολέμου με τη Δύση, οι Ρώσοι Οικουμενιστές σαν τα ζιζάνια προσπαθούν να πνίξουν το ακλόνητο ορθόδοξο φρόνημα. Υποσκάπτουν και προδίδουν επί της ουσίας και την πίστη τους και την πατρίδα τους. Όμως ο Οικουμενισμός δεν γνωρίζει σύνορα, ιστορία ή αξιώματα, βρίσκεται πάντα και παντού, έτοιμος να συμπαρασύρει ψυχές στην απώλεια.

Στην ερώτηση για τις σχέσεις μεταξύ Ορθόδοξης και παπικής Εκκλησίας  ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας απάντησε ως εξής: «Στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πρέπει να διανύσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Τέτοιες δύσκολες περίοδοι υπήρξαν επανειλημμένως στη νεότερη μας ιστορία και τις διανύσαμε».

Έπειτα ισχυρίζεται ότι στα τέλη του 1980 – αρχές του 1990 η Ουκρανική Ελληνόρρυθμη (ουνιτική) Εκκλησία άρπαξε μερικές εκατοντάδες ορθόδοξους ναούς στην Ουκρανία, οι οποίοι προ του 1946 ήταν ουνιτικοί. «Τότε παρουσιάστηκε αυτό ως αποκατάσταση του ιστορικού δικαίου. Αλλά τότε λέγαμε και λέμε σήμερα ότι δεν επιτρέπεται να αποκατασταθεί η ιστορική δικαιοσύνη μέσω μιας νέας ιστορικής αδικίας, διότι από εκείνους τους ναούς εκδιώχθηκαν ορθόδοξες κοινότητες, οι οποίες βρέθηκαν στον δρόμο. Τότε υπήρξε πολύ σοβαρή κρίση στις σχέσεις μας με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία».

«Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 χωρίς καμία συνεννόηση με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία οι Ρωμαιοκαθολικοί δημιούργησαν μερικές επαρχιακές δομές στο έδαφος της Ρωσίας, υπενθύμισε επίσης ο επικεφαλής του ΤΕΕΣ. Τούτο πάλι προκάλεσε ορισμένη κρίση στις σχέσεις μας. Στη συνέχεια (πρόκειται ακόμη για τη δεκαετία του 1990) υπήρξαν διαμαρτυρίες εκ μέρους της Εκκλησίας μας κατά του πολύ δραστήριου ρωμαιοκαθολικού προσηλυτισμού».|

«Το 1997 έπρεπε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ και του Πατριάρχη Αλεξίου Β΄. Ορίσθηκαν τόπος και ημερομηνία, αλλά τα μέρη δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στην κοινή διακήρυξη, γι’ αυτό μερικές ημέρες πριν την προκαθορισμένη συνάντηση αυτή ματαιώθηκε». 

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας δεν εκθέτει τα λάθη, τα παραπτώματα και τα εγκλήματα -θα τολμήσουμε να πούμε- των παπικών επειδή σκόπιμα αγνοεί ότι «υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες εμπαθείς, εγωιστικές, αυταρχικές και διχαστικές, που όχι μόνο δεν βοήθησαν στην ενότητα, αλλά μεγάλωσαν το χάσμα και προκάλεσαν νέες διαιρέσεις» (π. Θεόδωρος Ζήσης)

Στην πραγματικότητα όλα αυτά τα παρουσιάζει ως πταίσματα, ως ασήμαντα εμπόδια που μπορούν να υπερνικηθούν.

«Στη σημερινή συγκρουσιακή κατάσταση, όταν ο Πάπας βρίσκεται υπό πίεση από πολλές και διάφορες πλευρές, τούτο μάλιστα είναι και αναπόφευκτο. Αλλά όπως είπε ο καρδινάλιος Κουρτ Κοχ, και σε αυτό συμφωνώ μαζί του, πρέπει οπωσδήποτε να αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας. Και δεν αμφιβάλλω ότι αυτές θα αναπτύσσονται».

Φτάσαμε στο έσχατο σημείο να αγωνιούν οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες για τα προβλήματα του εξουσιαστή και μονάρχη Πάπα. Ο Πάπας πιέζεται από πολλές και διάφορες πλευρές διότι δεν είναι μαζί με τον Θεάνθρωπο Χριστό στους κόλπους της Αληθείας, της Ορθοδοξίας. Εξιλεώνει το σχίσμα του, τα ψεύδη του και τις παρανομίες του και θεοποιεί τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτή την αλαζονεία και τον κυνισμό παπικού τύπου ζήλεψαν και οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες και θέλησαν να παίξουν την ψυχή τους κορώνα γράμματα συναπολαμβάνοντας τιμές, πλούτη, δόξα και αξιώματα. Κινδυνεύουν όμως να καούν στην κυριολεξία στο πυρ το εξώτερον.

Στο κανάλι Katihisis του Youtube υπάρχει ομιλία σχετική με τα εγκλήματα των παπικών, ενώ στην Ιστοσελίδα Κατάνυξη υπάρχει η ομολογία ενός πρώην παπικού που καταδεικνύει πως η πίστη τους βασίζεται σε αυθαιρεσίες, ψέματα, νοθείες και πλαστογραφίες.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Αναλαμβάνει ο «μεγάλος» να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στην Ουκρανία…
Μέχρι το Πάσχα του 2022 η δεύτερη συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας με τον…
– Διερράγησαν οι σχέσεις μεταξύ Πάπα και Ρωσικής Εκκλησίας;
Άλλη μια συνάντηση του Πάπα με προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας;

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.