Επικαιρότητα

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, κοντοζυγώνει η ένωση…

εικόνα άρθρου: Μ’ αυτά και μ’ αυτά, κοντοζυγώνει η ένωση…
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Στην παναίρεση του Οικουμενισμού χίλιοι “καλοί” χωράνε…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πατριάρχης της Ασσυριακής “Εκκλησίας της Ανατολής” Mar Awa και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. (Ο Mar Awa III είναι ένας Ασσυροαμερικανός προκαθήμενος που υπηρετεί ως 122ος καθολικός-πατριάρχης της “Ασσυριακής Εκκλησίας της Ανατολής”).

 Η επίσκεψη έγινε λίγες μέρες μετά τη συνάντηση του κ. Mar Awa με τον Μητροπολίτη Βελγίου. Έτσι, για να συνηθίζει ο λαός τα συναπαντήματα ορθοδόξων με αιρετικούς. Όλα υπό την αιγίδα της “αγάπης” των οικουμενιστών και πάνω απ’ όλα του Πάπα.

Ο κ. Ιερώνυμος τους καλωσόρισε, κάνοντας αναφορά στην ανάγκη ανθρώπινης επικοινωνίας, στις κρίσεις της εποχής, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι λαοί της γης. Και τέλος, τόνισε ότι είναι στην διάθεσή τους, αν χρειάζονται κάτι.

Εννοείται πως ο κ. Mar Awa εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη και αναφέρθηκε στην έδρα και στην ιστορία της “εκκλησίας” του, καθώς και στην παρουσία της στην Ελλάδα. Δεν παρέλειψε να εκφράσει την ελπίδα ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία και η “εκκλησία της Ανατολής” θα έρθουν ακόμη πιο κοντά και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά και την στήριξη. Μ’ αυτά και μ’ αυτά κοντοζυγώνει η ένωση…

Τον πατριάρχη της Ασσυριακής “Εκκλησίας της Ανατολής” συνόδευαν από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης και ο συνεργάτης π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, ενώ παρών στην συνάντηση ήταν και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Στην αρχή μας συγκίνησε το ενδιαφέρον του κ. Ιερωνύμου για τον πατριάρχη της Ασσυριακής “Εκκλησίας της Ανατολής” και το ταλαίπωρο ποίμνιό του: Είπε στον κ. Mar Awa, ότι είναι στην διάθεσή τους, αν χρειάζονται κάτι.

Μα εννοείται ότι χρειάζονται κάτι πολύ σημαντικό: να επιστρέψουν στη μόνη Πίστη από την οποία μπορούν να πετύχουν σωτηρία! Χρειάζεται να αποκηρύξουν την αίρεση του νεστοριανισμού στην οποία ανήκουν, να επιστρέψουν στην Ορθοδοξία. Και τότε κι εμείς μαζί τους να χαιρόμαστε για τις συναντήσεις τους και για τον κοινό αγώνα τους μέσα στην Ορθοδοξία.

Όμως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, δεν εννοούσε κάτι τέτοιο…

Και τι είδους αγάπη προς τον πλησίον είναι αυτή, όταν ολόκληρος Ορθόδοξος Ιεράρχης, αφήνει αυτούς τους ανθρώπους στην πλάνη τους; 

Εάν θέλει κανείς μπορεί να ανατρέξει για παράδειγμα στην τράπεζα ιδεών* ώστε να μάθει περισσότερα για την αίρεση του Νεστοριανισμού και τη δογματική αντιμετώπισή της από την Εκκλησία. Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Κύριλλος ανακηρύχθηκε Άγιος της Εκκλησίας μας ενώ ο Νεστόριος και η αίρεσή του, καταδικάστηκαν από την Γ’ Οικουμενική Σύνοδο.

Η συνοδική συνείδηση υπήρξε μια μόνιμη λειτουργία του εκκλησιαστικού σώματος, κορυφαία έκφραση της ήταν η ενεργοποίηση του θεσμού της Οικουμενικής Συνόδου για την αποκατάσταση της αλήθειας και της ορθής πίστης στην Εκκλησία. Η σύγκληση των Οικουμενικών Συνόδων υπήρξε έκτακτο γεγονός στη ζωή της Εκκλησίας και συνδέθηκε με την έγερση κάποιου σοβαρού ζητήματος, που απειλούσε την αυθεντικότητα της Παράδοσης ή την πνευματική αποστολή της Εκκλησίας (όπως στις μέρες μας απειλεί την Αγία μας Εκκλησία η Παναίρεση του Οικουμενισμού).

Η Γ΄ Οικουμενική Σύνοδος συνήλθε στην Έφεσο το 431 από τον Θεοδόσιο Β’. Συμμετείχαν 200 επίσκοποι, ανάμεσα στους οποίους ο Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας ως προεδρεύων.

Καταδίκασε τις διδαχές του αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Νεστορίου, ο οποίος υπερτόνιζε την ανθρώπινη φύση του Ιησού έναντι της θείας, υποστηρίζοντας ότι η Μαρία γέννησε τον άνθρωπο Ιησού και όχι τον Θεό.

Η Σύνοδος διακήρυξε ότι ο Ιησούς είναι τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος με πλήρη ένωση των δύο φύσεων και απέδωσε επίσημα στην Παρθένο Μαρία τον τίτλο «Θεοτόκος».

*Πολύ σημαντική η επισήμανση στην “εισαγωγή” του σχετικού κεφαλαίου της τράπεζας ιδεών:  “Η Εκκλησία του Χριστού από την αρχή της επίγειας ίδρυσής της ήρθε αντιμέτωπη με διωγμούς που απείλησαν την κοινωνική της υπόσταση. Αίμα χιλιάδων μαρτύρων χύθηκε στα χρόνια των διωγμών. Όταν ο Σατανάς είδε ότι δεν μπόρεσε να νικήσει την Εκκλησία με τους διωγμούς, προσπάθησε να την «κυριεύσει» μέσω των αιρέσεων. Οι τελευταίες αποτέλεσαν και αποτελούν πιο επικίνδυνη απειλή από τους διωγμούς. Η αιτία είναι ότι οι αιρέσεις ήταν ο εχθρός που προερχόταν εκ των έσω. Στόχευε στη διαστρέβλωση της ορθόδοξης διδασκαλίας και τη νόθευσή της με κακοδοξίες, πράγμα που έθετε σε κίνδυνο τη σωτηρία του ανθρώπινου φυράματος”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄ Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄ Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 2ον)
Δε μας εκπλήσσει ο Μητροπολίτης Βελγίου…

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.