Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Συγκινητικές εικόνες από τη διαδήλωση χιλιάδων Σέρβων ορθοδόξων: “Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Στις 28 Αυγούστου 2022 -15 Αυγούστου με το παλαιό ημερολόγιο- ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, 50.000 Σέρβοι διαδήλωσαν στους δρόμους του Βελιγραδίου με ένα σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!».

Οι χιλιάδες πιστοί διαδήλωσαν υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας και κατά της διοργάνωσης της εκδήλωσης EuroPride στη Σερβία. Οι διαδηλωτές με αυτό τον τρόπο έκαναν σαφές ότι για τους Σέρβους πολίτες ο ορισμός των οικογενειακών αξιών σημαίνει τη διατήρηση της οικογένειας, της θρησκείας, της ταυτότητας και των ηθικών και παραδοσιακών αξιών. Αξίες οι οποίες στα έσχατα χρόνια που ζούμε, πολεμούνται με κάθε τρόπο.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι η διεξαγωγή του EuroPride, μια εκδήλωση που διοργανώνεται σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη κάθε χρόνο και φέτος επρόκειτο να γίνει στο Βελιγράδι, αποφασίστηκε είτε να ακυρωθεί είτε να αναβληθεί. Οι διοργανωτές του EuroPride αμφισβήτησαν αμέσως την απόφασή αυτή, η οποία λήφθηκε υπό το πρίσμα της δύσκολης κρίσης στο Κόσοβο.

Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της εν Σερβίας Ορθόδοξης Εκκλησίας με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τον κ. Βούτσιτς γι’ αυτήν του την απόφαση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Η διεξαγωγή αυτής της «παρέλασης», η οποία προωθεί την ιδεολογία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, δεν θα είναι ωφέλιμη για κανέναν, αλλά αντίθετα, θα προκαλούσε πρόσθετες εντάσεις και νέες διαιρέσεις”.

Το ποτάμι των χιλιάδων Σέρβων πιστών έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα προς τους διοργανωτές του EuroPride αλλά και προς όλους τους πολέμιους των παραδοσιακών αξιών: “Όχι στη νομιμοποίηση της αμαρτίας! Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο γ. Αγάθων σε μια Υπερκόσμια Διδαχή Αγάπης – Ομοφυλοφιλία
Η αντιορθόδοξη ανθρωπολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
Εκκλησιαστικό σοκ: Ο Ελπιδοφόρος βάφτισε παιδιά ομοφυλόφιλων στην Αθήνα!
Ο Δήμαρχος της Αθήνας προδίδει τις Ελληνορθόδοξες αξίες