Ελένη Καμπούρη

Μακριά από τις φωνές της Σειρήνας που λέγεται πάπας

εικόνα άρθρου: Μακριά από τις φωνές της Σειρήνας που λέγεται πάπας
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Δεν χρειαζόμαστε εμείς οι ορθόδοξοι τις δαιμονικές και κίβδηλες βατικάνειες συνόδους για να γνωρίσουμε το Θείο Θέλημα, γιατί έχουμε τις Οικουμενικές Συνόδους, που είναι θεόπνευστες και συνοδικά αναγνωρισμένες…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αυτές τις ημέρες οι παπικοί γιορτάζουν τα 60 χρόνια από την έναρξη της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου (11 Οκτωβρίου 1962). Με αφορμή αυτή την επέτειο ο πάπας ξαναχτυπά με νέες δηλώσεις και νέο “οικουμενιστικό κλείσιμο ματιού”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δημοσίευμα.

Με το γνωστό επιχείρημά του που εδράζεται στην αγάπη και χρησιμοποιώντας την ως όχημα για να αποπροσανατολίσει τον ορθόδοξο κυρίως κόσμο, βλέπουμε ότι πράττει αυτό ακριβώς που γράφει ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης για τον παπισμό, “ανέμιξαν την δεισιδαιμονία και το ψεύδος με την αλήθεια και δεν κατέχουν εκείνα τα θεόσδοτα μέσα για την κάθαρσι, τον αγιασμό, την αναγέννησι και ανανέωσι, τα οποία κατέχει η Ορθόδοξος Εκκλησία”. Σε κάθε πρόταση και σε κάθε λέξη φιγουράρει η “αγάπη”.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα εξοργιστικό είναι ότι υπάρχουν ορθόδοξοι Επίσκοποι που παπαγαλίζουν συχνά-πυκνά τις δηλώσεις του και τις απόψεις του. Και από την στιγμή που υπάρχει ταύτιση απόψεων, τότε αυτό σημαίνει ότι εμφορούνται από το ίδιο πνεύμα. Φυσικά πρόκειται για δαιμονικό πνεύμα, από την στιγμή που γνωρίζουμε ότι ο παπισμός είναι αίρεση και “νόθος οργανισμός”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Άγιος Νεκτάριος. 

Πόσο μακριά από την Ορθοδοξία είναι οι δηλώσεις του αιρεσιάρχη και καταραμένου (κατά τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό) πάπα! Και πόσο οι σημερινοί φιλοφαναριώτες επίσκοποι έχουν σταματήσει να αφουγκράζονται άλλους Αγίους συνεπισκόπους τους, όπως τον μεγάλο Αυγουστίνο Καντιώτη, ο οποίος μιλάει για την αληθινή εν Χριστώ αγάπη και κατατροπώνει τις οικουμενιστικές αγάπες των παπικών και πολλών δικών μας ορθόδοξων ρασοφόρων, θολολόγων-θεολόγων και λαϊκών, που ονειρεύονται “δεξιούς και αριστερούς πνεύμονες” στον χριστιανισμό. Αναφέρει λοιπόν χαρακτηριστικά ότι “…Ὅ­λοι μιλοῦν περὶ ἀγάπης, σὰν καρα­μέλλα τὴν πιπιλίζουν δίδοντάς της ποικίλο περιεχόμενο. Γιὰ νὰ φτάσουμε ὅμως στὴν κορυφή, πρέπει ν᾽ ἀνοίξουμε, βαθειὰ στὴ γῆ, θεμέλια καὶ νὰ τὰ θάψουμε ἐκεῖ. Τὸ δὲ θεμέλιο ποιό εἶνε; Προτοῦ νὰ πῇ τὸ «Ἀγαπᾶτε ἀλλήλους» ὁ Χριστὸς, εἶπε ἄλλα. Τὸ «Ἀγαπᾶτε ἀλλήλους» τὸ εἶπε ὅταν πλησίαζε στὴ Γεθσημανῆ· ὅταν πλησίαζε νὰ προσ­φέρῃ τὴν ὑψίστη θυσία, τότε εἶ­πε· Παιδιά μου, φεύγω· «ἀγαπᾶτε ἀλλήλους» καὶ «ἐν τούτῳ γνώσονται πάντες ὅτι ἐμοὶ μαθηταί ἐστε» (ἔ.ἀ. 13,35). Δὲν εἶνε ὅμως αὐτὸς ὁ πρῶ­τος λόγος του· ὁ πρῶτος λόγος του εἶνε κάτι ἄλ­λο, ποὺ ἂν τὸ κάνουμε ὅλοι θ᾽ ἀλλάξῃ ὁ κόσμος, μιὰ λέξι δυναμίτης ποὺ σπάει τὸ βράχο, ἕνα φάρμακο πικρὸ ἀλλὰ σωτήριο. Ἂν μποροῦ­­σα θὰ τὸ ἔγραφα στὴν προμετωπίδα τῶν Ἡνω­μέ­νων Ἐθνῶν. Ὁ ἴδιος ὁ Χριστὸς τὸ λέει· Ὦ ἀν­θρωπότης, «μετανοεῖτε» (Ματθ. 4,17). «Ἐὰν μὴ μετα­νοῆτε, πάντες ὡσαύτως ἀπολεῖσθε» (Λουκ. 13,3). Ν᾽ ἀλλάξουμε καρδιά, μυαλό, κατεύθυνσι – πορεία βίου. «Μετανοεῖτε καὶ πιστεύετε ἐν τῷ εὐαγγελίῳ μου», λέει ὁ Χριστός (Μᾶρκ. 1,15). Τὰ θεμέλια τοῦ χριστιανικοῦ οἰκοδομήματος εἶνε ἀφ᾽ ἑ­νὸς μετάνοια, τὰ δάκρυα στὸ ἐξομολογη­τήριο καὶ ἀφ᾽ ἑτέρου πίστι ἀκράδαντος στὸ θεανδρικὸ πρόσωπο τοῦ Χριστοῦ. Ἔτσι σιγὰ – σιγά, ἐπάνω στὰ γερὰ αὐτὰ θεμέλια, ὑψώνεται ἡ θεία οἰκοδομή, στὴν ὁποία θὰ κυματίζῃ ἡ αἰώνιος σημαία τῆς ἀγάπης”.

Οι αποδέκτες του Κολυμπαρίου και οπαδοί των δαιμονικών παπικών συνόδων καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν και να βάλουν αρχή μετανοώντας ειλικρινά, βοηθώντας πρώτα τους εαυτούς τους, αφού μόνο μέσα στην Ορθοδοξία υπάρχει σωτηρία. Ας φυλάξουμε, λοιπόν, την Ορθοδοξία μας σαν τον πιο πολύτιμο θησαυρό μας. Αλλά και την ορθοπραξία μας. Δεν είναι αρκετό να πιστεύω ορθόδοξα. Πρέπει να ζω και ορθόδοξα. Ορθοδοξία και Ορθοπραξία. Και να μην ξεχνάμε ότι η Ορθοδοξία είναι αυτός ο ίδιος ο Χριστός. Ο οποίος παραγγέλει σε δύο Εκκλησίες της Αποκαλύψεως από τις 7 ιστορικές Εκκλησίες της Μικράς Ασίας, στην πρώτη, στην Εκκλησία των Θυατείρων γράφει: «Ό έχετε κρατήσατε άχρις ου αν ήξω» (Αποκ.β΄25). Εκείνο, το οποίο έχετε. Τι έχετε; Την ορθόδοξη πίστη σας, κρατήσατέ το, έως ότου ξανάρθω. Πότε; Κατά τη Δευτέρα Του Παρουσία”. Αυτά, λοιπόν, μας λέει ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος και είναι σίγουρα ο  μόνος θεάρεστος τρόπος να προσεγγίσουμε τον Άγιο Τριαδικό Θεό.

Δεν χρειαζόμαστε, λοιπόν, εμείς οι ορθόδοξοι τις δαιμονικές και κίβδηλες βατικάνειες συνόδους για να γνωρίσουμε το Θείο Θέλημα, γιατί έχουμε τις Οικουμενικές Συνόδους, που είναι θεόπνευστες και συνοδικά αναγνωρισμένες.

Μακριά από τις φωνές της σειρήνας που λέγεται πάπας, γιατί “Έρχεται σαν μαύρο σύννεφο ο καθολικισμός, δηλαδή η παπική «εκκλησία». Σαν μαύρο σύννεφο θα πέσει πάνω στην ορθοδοξία και στις ορθόδοξες Εκκλησίες της ανατολής, στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία” (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Αιρεσιάρχου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου Α΄Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)
Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.