Ελένη Παπασταματάκη

Με το νέο ημερολόγιο και η Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας; 

εικόνα άρθρου: Με το νέο ημερολόγιο και η Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας; 
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο διάβολος, αφού έκανε τη δουλειά του με την ψευδοαυτοκεφαλία στην Ουκρανία, βαθαίνει και άλλο το σχίσμα στην Εκκλησία με το ημερολογιακό ζήτημα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μετά από συνεδρίαση, η σύνοδος των Ψευδεπισκόπων της Ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων ενέκρινε τη δυνατότητα εορτασμού των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Γρηγοριανό (νέο) ημερολόγιο.

Όπως υποστήριξαν, κατέληξαν σε αυτήν την απόφαση αφού είχαν δεχθεί πολυάριθμα αιτήματα. Επίσης έλαβαν υπόψη τους την συζήτηση που διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια στην Εκκλησία και στην κοινωνία λόγω και της όξυνσης των ημερολογιακών διαφορών.

Κατέληξαν λοιπόν στην εξής απόφαση: «Όπου συντρέχουν ποιμαντικές περιστάσεις και αποδεικνύεται η επιθυμία των πιστών, κατ’ εξαίρεση, με απόφαση του ιερέα και της κοινότητας, μπορεί να επιτραπεί στις 25 Δεκεμβρίου 2022 η τέλεση Θείας Λειτουργίας για την Γέννηση του Χριστού, με μεταγενέστερη υποβολή για τον αριθμό των συμμετεχόντων σε μια τέτοια Θεία Λειτουργία».

Επιπρόσθετα, δίνουν το ελεύθερο σε όσους συμμετέχουν αυτήν την ημέρα σε Λειτουργία να μην νηστέψουν εκείνη την ημέρα… Δηλαδή, πιο απλά, θα τελέσουν την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου με το νέο Ημερολόγιο, θα καταλύσουν και μετά θα συνεχίσουν τη νηστεία με το παλιό ημερολόγιο!!! 

Το ενδιαφέρον μας είναι καθαρά ειδησεογραφικό, καθώς πρόκειται για μια «Εκκλησία» σε εισαγωγικά, για τη σύναξη μιας σχισματικής ομάδας, μιας παρέας λαϊκών με ράσα, όπου όλα επιτρέπονται.

Ο διάβολος, αφού έκανε τη δουλειά του με την ψευδοαυτοκεφαλία στο Ουκρανικό, χρησιμοποιεί και τη δοκιμασμένη συνταγή του Ημερολογιακού ζητήματος, για να βαθαίνει και άλλο το σχίσμα στην Εκκλησία. Ας μην ξεχνάμε επίσης την ουνίτικη καταβολή τους και τη δυτική μήτρα που τους εγέννησε. 

Ο ψευδεπίσκοπος Επιφάνιος, προσηλωμένος στο δαιμονικό σχέδιο, το οργανωμένο από τα αρπακτικά της Δύσης, κάνει τα πάντα προκειμένου να αποκόψει τον Ουκρανικό λαό από την Ορθόδοξη Ανατολή, τη Μητέρα Εκκλησία, που είναι το Πατριαρχείο της Ρωσίας, το οποίο ακολουθεί το παλαιό Ημερολόγιο. Καθοδηγούμενος από το πνεύμα της διαιρέσεως του διαβόλου, συνεχίζει να γεμίζει σχίσματα την Εκκλησία μας. Σχίσμα πάνω στο σχίσμα. 

Το δημοσίευμα αναφέρει επιπλέον τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα και Κύπρο. Το σχισματοαιρετικό καρκίνωμα εξαπλώνεται και προκαλεί και άλλες οδύνες στο Σώμα της Εκκλησίας, δυστυχώς!

Τέλος, ο θλιβερός Επιφάνιος έκανε λόγο για την κηδεμονία των Ορθοδόξων στο εξωτερικό και πως έχει αποστείλει επιστολή τόσο στον Οικουμενικό Πατριάρχη όσο και στον Μητροπολίτη Βαρσοβίας Σάββα. Ήταν ηχηρό το χαστούκι που δέχθηκε ο Επιφάνιος από τον Μητροπολίτη Πολωνίας. «Το κακό παραμένει κακό και αυτό είναι μία διάσπαση, ο λεγόμενος “Μητροπολίτης” Επιφάνιος παραμένει για μας ένας κοσμικός άνθρωπος, ένας λαϊκός», είπε με σθένος αληθινού Ιεράρχη, ο Μητροπολίτης Σάββας!

Ο δε νόθος υιός Επιφάνιος, φώναξε τον πατέρα του, Βαρθολομαίο, να βάλει τάξη και να δείξει ποιος είναι το αφεντικό…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Με πρόσχημα τους Αγίους της Θάσου στήνουν αντορθόδοξες-σχισματικές εορτές
Ο Επιφάνιος Ουκρανίας διέκοψε το μνημόσυνο του Μόσχας. Ποιος μνημονεύει ποιον τελικά! 
Ορθή εκκλησιολογική θέση από την Πολωνική Εκκλησία που παραδέχεται πως ο ψευδεπίσκοπος Ουκρανίας Επιφάνιος παραμένει ένας λαϊκός

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.