Επικαιρότητα

Μιαρές συμπροσευχές του Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου σε Παπικό ναό και το οικουμενιστικό παραλήρημα

εικόνα άρθρου: Μιαρές συμπροσευχές του Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου σε Παπικό ναό και το οικουμενιστικό παραλήρημα

«Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα (σ.σ. με τους αιρετικούς Παπικούς) γιατί μας ενώνει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός!» (Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Μιαρή συμπροσευχή σε Παπικό ναό

Ο αναστηλωμένος Παπικός ναός Τιμίου Σταυρού άνοιξε ξανά τις πύλες του για τους Παπικούς πιστούς της Κω την 25η Οκτωβρίου, έπειτα από αποκατάσταση των ζημιών που είχε προκαλέσει σεισμός το 2017. Στην «Ακολουθία» των εγκαινίων πρωτοστάτησε ο αιρετικός «Κουστώδιος» των Αγίων Τόπων π. Φραγκίσκος Πατόν, ενώ παρευρέθηκε και συμπροσευχήθηκε ο υπαγόμενος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ.


Οικουμενιστικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Κώου για τους Παπικούς: Ακολουθούν τα βήματα των Πατέρων της Εκκλησίας – Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα

Εκτός όμως από την μιαρή συμπροσευχή στο ναό των δαιμόνων, ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου συνέχισε να σκανδαλίζει και να προκαλεί. Με δηλώσεις του στη δημοτική τηλεόραση της Κω, αποκάλεσε τον παπικό «Κουστώδιο» των Αγίων Τόπων ως «Γέροντα από τα Ιεροσόλυμα» και ευχαρίστησε τους αιρετικούς Παπικούς «ιερείς» που ακολουθούν «τα βήματα των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας»!

Το οικουμενιστικό παραλήρημα του κ. Ναθαναήλ κορυφώθηκε αμέσως μετά, καθώς δήλωσε μετά παρρησίας ότι με τις «Ευχές» του (αιρεσιάρχη) Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα από τους αιρετικούς Παπικούς, γιατί μας ενώνει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός:

«Είμαστε χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον Γέροντα από τα Ιεροσόλυμα (σ.σ. Παπικό «Κουστώδιο των Αγίων Τόπων» π. Φραγκίσκο Πατόν), τον Γέροντα, τον αδελφό μας (σ.σ. έτερο Παπικό «ιερέα») που είναι συνέχεια εδώ, χαιρόμαστε που φτιάχτηκε το (σ.σ. Παπικό) μοναστήρι, χαιρόμαστε που ανακαινίστηκε και το (σ.σ. Παπικό) Πρεσβυτέριο, που ετοιμάστηκε η (σ.σ. Παπική) «εκκλησία», που ετοιμάστηκε η κρύπτη… 

Όλα είναι όμορφα, θέλω να επαινέσω τους (σ.σ. Παπικούς) «Πατέρες» για την όμορφη εργασία και να τους ευχαριστήσω που ακολουθούν τα βήματα των Πατέρων της Εκκλησίας και πορεύονται, γιατί πορευόμαστε με τις Ευχές εμείς του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ξέρουμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα (σ.σ. με τους αιρετικούς Παπικούς) γιατί μας ενώνει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός!».


Πίστη αντίθετη και ξένη με αυτή που δίδαξαν και ακολουθούν οι Άγιοι της Εκκλησίας

Με τις μιαρές συμπροσευχές με τους αιρετικούς Λατίνους και τις οικουμενιστικές δηλώσεις που φωτογραφίζουν μία ψευδοενότητα με την πλάνη και την αίρεση, ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου διασπά τη διαχρονική ενότητα της Πίστης, για την οποία οι Άγιοι Πατέρες και Ομολογητές δεν δίστασαν να χύσουν ακόμα και το αίμα τους.

Με τις «Ευχές» του προκαθημένου του Πατριαρχείου Κων/πόλεως Βαρθολομαίου, γίνεται φίλος των εχθρών του Υιού του Θεού, ακυρώνοντας και διαγράφοντας τις αποφάσεις των Συνόδων και τη διδασκαλία των Αγίων της Εκκλησίας: Μέγα Φωτίου, Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη, Αγίου Νεκταρίου και ολόκληρου το νέφους των Ορθοδόξων Πατέρων.

Ο Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης σημείωνε στην ιστορική και ομολογιακή «Δήλωση Διακοπῆς Μνημοσύνου» του επισκόπου του (03/3/217), σχετικά με τον άτλαντα της Ορθοδοξίας Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό (ο οποίος διέκοψε κάθε κοινωνία με τον λατινόφρων Πατριάρχη Κων/πόλεως Γρηγόριο Μάμα, που ήθελε να επιβάλει την ένωση με τους παπικούς μετά τη Σύνοδο Φεράρας-Φλωρεντίας):

«[Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός] Συνιστοῦσε νὰ ἀποφεύγουμε τοὺς λατινόφρονες, ἀντίστοιχους τῶν σημερινῶν οἰκουμενιστῶν, ὅπως φεύγει κανεὶς ἀπὸ τὰ φίδια. Εἶχε τὴν πεποίθηση ὅτι ὅσο ἀπομακρύνεται ἀπὸ τὸν λατινόφρονα πατριάρχη καὶ τοὺς ὁμοίους του τόσο προσεγγίζει πρὸς τὸν Θεὸ καὶ τοὺς Ἁγίους, καὶ ὅταν χωρίζεται ἀπὸ αὐτούς, ἑνώνεται μὲ τὴν ἀλήθεια καὶ τοὺς Ἁγίους Πατέρες καὶ Θεολόγους τῆς Ἐκκλησίας».

Το παράδειγμα των Αγίων και θεοφόρων Πατέρων αποτελεί πυξίδα και φωτεινό οδοδείκτη για τον πιστό λαό και κλήρο της Μητρόπολης Κω και Νισύρου, μπροστά στα δυσώδη οικουμενιστικά ανοίγματα του οικείου Μητροπολίτη της.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά: 
Όταν ο Άγιος Μάρκος αποτείχισε τον λατινόφρονα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.