Επικαιρότητα

Μοιάζει με γάγγραινα που είναι αδύνατον να θεραπευτεί αλλιώς

εικόνα άρθρου: Μοιάζει με γάγγραινα που είναι αδύνατον να θεραπευτεί αλλιώς
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η Αγία Ευφημία με θαύμα αποδοκίμασε τους αιρετικούς και αμετανόητους Μονοφυσίτες αλλά οι περισσότεροι Επίσκοποι διαφωνούν…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Σαν πασαρέλα για την ανάδειξη του καλύτερου Οικουμενιστή, φαντάζουν οι δημοσιεύσεις Ι.Μητροπόλεων και πέφτουν βροχή οι “συμμετοχές” δυστυχώς.

Στην επίσημη Ιστοσελίδα της Ι.Μ. Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου, ποζάρουν πλάι-πλάι ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός με τον Μητροπολίτη των εν Ελλάδι Αρμενίων κ. Κεγάμ Χατσεριάν και τη συνοδεία του. (Οι Αρμένιοι είναι αιρετικοί μονοφυσίτες. Η αποκήρυξη της πλάνης τους και η επιστροφή τους είναι η μόνη δυνατότητα για την ένωση).

Το δημοσίευμα δεν ξεχνά να τονίσει ότι αναφέρεται σε δύο χριστιανικές κοινότητες ενώ οι Αρμένιοι ΔΕΝ είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι. Επίσης, μας ενημερώνει η επίσημη Ιστοσελίδα της Ι.Μ. Διδυμοτείχου ότι την επόμενη Κυριακή ο Μητροπολίτης των Αρμενίων θα λειτουργήσει “στον φερώνυμο Ναό του Αγίου Γεωργίου του Παλαιοκαστρίτη, ο οποίος είναι κτίσμα μεταβυζαντινό και κατέχεται υπό των Αρμενίων”. Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας, να την ονομάσουμε; Η χρήσιμη για το σχέδιο της Πανθρησκείας; Διαλέγετε και παίρνετε.

Αλλά καλύτερα, όσοι πιστοί να πάρετε τα βουνά ή τις κατακόμβες εκεί στην επαρχία του κ. Δαμασκηνού, που θα πει, να ακολουθήσετε τα βήματα των Αγίων Πατέρων. Διότι η σήψη στη διοικούσα Εκκλησία μοιάζει με γάγγραινα που είναι αδύνατον να θεραπευτεί παρά μόνο αν κοπεί το σάπιο μέλος. Γι’ αυτό οι Άγιοι Πατέρες δίνουν ως έσχατο μέτρο την Αποτείχιση, δηλαδή τη διακοπή κοινωνίας με τον αιρετίζοντα επίσκοπο. Όταν ο Επίσκοπος κηρύττει αίρεση γυμνή τη κεφαλή, είναι η ώρα που πρέπει ο πιστός λαός, μαζί με τους παραδοσιακούς κληρικούς και μοναχούς, να καταφύγουν στην Ιεροκανονική Αποτείχιση*. 

Ας θυμίσουμε στον ευσεβή λαό της Θράκης και σε όλους τους αναγνώστες μας, με δυο λόγια, το θαύμα της Αγίας Ευφημίας, με το οποίο απέδειξε το ορθόδοξο δόγμα και αποδοκίμασε τους αιρετικούς και αμετανόητους μονοφυσίτες. Και αν κάποιοι δεν το γνωρίζουν, ας μάθουν αυτό το θαυμαστό γεγονός, το οποίο η Εκκλησία μας τιμά ιδιαιτέρως κάθε χρόνο στις 11 Ιουλίου, όμως οι περισσότεροι σημερινοί Επίσκοποι με τα λόγια και τα έργα τους το υποβαθμίζουν, το ακυρώνουν, προσβάλλοντας τον Κύριό μας και τους Αγίους μας:

Η Δ’ Οικουμενική Σύνοδος καταδίκασε οριστικά το μονοφυσιτισμό, αποδεικνύοντας ότι ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Κατά την περίοδο της Δ΄ ἐν Χαλκηδόνι Οικουμενικής Συνόδου, συνετελέσθη αυτό το μεγάλο θαύμα επί του ιερού λειψάνου της Αγίας Ευφημίας.

Όταν λοιπόν συνεκροτήθη η Σύνοδος αυτή, οι αιρετικοί δεν πείθονταν στις αποφάσεις της Συνόδου, παρότι καταδικάστηκαν και αναθεματίστηκαν αυτοί και η πλάνη τους και αναθεματίστηκε και ο Ευτυχής. Τότε οι Πατέρες έκαναν το εξής: Έγραψαν τόσο οι Ορθόδοξοι όσο και οι αιρετικοί Μονοφυσίτες σε δύο ξεχωριστά βιβλία τις απόψεις τους επί του θέματος. Έπειτα, άνοιξαν τη θήκη που περιείχε το λείψανο της Αγίας Ευφημίας και τοποθέτησαν τα δύο βιβλία στο στήθος της Αγίας.

Μετά από ορισμένο χρόνο άνοιξαν πάλι τη θήκη και είδαν το βιβλίο των Ορθοδόξων που περιείχε και την απόφαση της Συνόδου να το κρατάει η Μάρτυς στην αγκαλιά της. Είδαν όμως ότι το βιβλίο των αιρετικών η Αγία το είχε στα πόδια της. Έτσι η μεγαλομάρτυς Ευφημία με το εξαίσιο αυτό θαύμα επικύρωσε και υπέγραψε τον ορθόδοξο Τόμο και διεσάλπισε το Χριστολογικό δόγμα περί των δύο φύσεων του Χριστού μας εις τα πέρατα της Οικουμένης και απέδειξε την διδασκαλία του Ευτυχούς και των οπαδών του μονοφυσιτών ως σατανική πλάνη.
Από αυτό το θαύμα οι μεν Ορθόδοξοι στηρίχθηκαν στην πίστη και δόξασαν το Θεό οι δε αιρετικοί κατανικήθηκαν.

Την καταδίκη του Μονοφυσιτισμού επανέλαβαν οι επόμενες Σύνοδοι καθώς και οι επόμενοι μεγάλοι Άγιοι Πατέρες, Άγ.Μάξιμος ο Ομολογητής, Άγ.Ιωάννης ο Δαμασκηνός κι ο Μέγας Φώτιος.

Οι αιρετικοί Μονοφυσίτες τιμούν ως αγίους τους πρωτοστάτες αυτής της αίρεσης, Διόσκουρο και Σεβήρο, τους οποίους η Ορθόδοξη Εκκλησία αναθεματίζει ως αιρετικούς στο «Συνοδικό της Ορθοδοξίας».

Γιατί ποζάρουν οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι μαζί τους, γιατί συλλειτουργούν, γιατί τους ονομάζουν “χριστιανούς”; Ας αναρωτηθεί ο καθένας και ας λάβει τα μέτρα του: Θέλει να είναι μαζί με τον Χριστό ή μαζί με αυτούς που έχουν άριστες σχέσεις με τους αιρετικούς και τους εχθρούς του Χριστού;

*“Χτίζω ἕνα τεῖχος ἐντός της Ἐκκλησίας, αὐτὸ εἶναι ἡ ἀποτείχιση ἄλλωστε, γιὰ νὰ ἀπομονώσω τὴν αἵρεση ποὺ διδάσκετε, ὥστε νὰ μὴν ἔχω καμία πνευματικὴ σχέση μὲ αὐτήν, νὰ μὴν ἔχω πνευματικὴ σχέση μὲ τὸν μητροπολίτη μου ὅπως ὁρίζεται ἀπὸ τοὺς ἱεροὺς κανόνες καὶ εἰδικότερα στὸν ΙΕ΄ τῆς πρωτοδευτέρας ἱερᾶς Συνόδου ἐπὶ Μεγάλου Φωτίου. Εἶναι ἕνας κανόνας ποὺ δὲν γράφτηκε γιὰ νὰ εἶναι ἀνενεργὸς, ἀλλὰ νὰ χρησιμοποιεῖται σὲ κάθε κρίσιμη στιγμὴ στὴ ζωὴ τῆς Ἐκκλησίας. …

Θὰ περιμένω στὴ θέση αὐτή, μέχρι νὰ ταρακουνηθεῖτε καὶ νὰ καταδικάσετε τὸν Οἰκουμενισμό, τὶς ἀποφάσεις τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης καὶ τὶς αἱρετικὲς δράσεις τοῦ Φαναρίου. Ἂν ἐπιστρέψετε στὴν Ὀρθόδοξη πορεία ἀπὸ τὴν αἱρετικὴ διαδρομὴ ποὺ ἐπιλέξατε νὰ ἀκολουθήσετε, τότε, πάλι θὰ ἀρχίσω νὰ μνημονεύω τὸ ὄνομά σας στὶς ἱερὲς ἀκολουθίες.” [Απόσπασμα από το Κήρυγμα στο οποίο ο π. Νικόλαος ανακοινώνει τη διακοπή του μνημοσύνου (Αποτείχιση) του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου]

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η Δ’ Οικουμενική Σύνοδος – Γραπτό Κήρυγμα
Ψευτοπατριώτες, ψευτομακεδονομάχοι και ψευδεπισκόποι
Προσκυνηματική επίσκεψη του Μητρ. Διδυμοτείχου στη ψευδομακεδονική Ι.Μ. Στρωμνίτσης
Ι.Μ. Βελγίου: Οικουμενιστικός αγιασμός με την προσευχή και «ευλογία» αιρετικού Μονοφυσίτη

Σχετικά άρθρα

Ο Ζελένσκι και οι σχισματικοί της Ουκρανίας σε διαθρησκειακή τελετή στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου

Ψευδεπίσκοποι, αιρετικοί και αλλόθρησκοι στο λίκνο της Ορθοδοξίας Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Κατά την 90ή επέτειο του Γολοντομόρ, την 25η Νοεμβρίου, ο διώκτης των Ορθοδόξων, πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετέβη στον...

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.