Επικαιρότητα

Ναυπάκτου: “Μάτια ερμητικά κλειστά!”

εικόνα άρθρου: Ναυπάκτου: “Μάτια ερμητικά κλειστά!”

Συμφωνούμε πως στην εποχή μας δεν έχει σημασία τι λες (την αλήθεια) αλλά πώς το λες (storytelling) 

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος μπροστά στη σκληρή αλήθεια κλείνει τα μάτια ερμητικά. Η αλήθεια είναι πως έχει προηγηθεί και μαίνεται “ιερός πόλεμος” μεταξύ των Εκκλησιαστικών ηγετών στην Ορθοδοξία.

Η αλήθεια είναι πως η ευθύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι μεγαλύτερη από την ευθύνη του Πατριάρχη Μόσχας, επειδή προκάλεσε με την απόφασή του τις εξελίξεις, υπερτίμησε την όποια στήριξη ενδεχομένως έχει (είναι αλήθεια πως τα ξένα θηριώδη τζιποειδή είχαν εντυπωσιάσει τους Χανιώτες, με την παρουσία τους στο Κολυμπάρι) και υποτίμησε την αντίδραση της Ρωσίας.

Όταν ο ίδιος χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, προκαλεί τον πιστό λαό και σκανδαλίζει ανεπανόρθωτα τις ψυχές του ποιμνίου, διότι οι πιστοί δεν ξεχνούν τις δηλώσεις του. Παραθέτουμε παρακάτω δηλώσεις των δύο πρωταγωνιστών Πατριαρχών, Φαναρίου και Μόσχας, καθώς και του ολοπρόθυμου Επισκόπου που έχει πάρει απόφαση να αυτοεξευτελίζεται με κάθε ευκαιρία.  

26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 

«Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να οδηγηθείτε σε επιτυχία και η ”Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας” να φέρει ειρήνη στην περιοχή όπως το όνομά της υπόσχεται*» 

Οικουμενικός Πατριάρχης

*Επιστολή στήριξης Βαρθολομαίου στον Ερντογάν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

“Επιθυμούμε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους Προκαθημένους των Εκκλησιών, για να σταματήσει η αιματοχυσία”* 

Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

*Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β’!!! Για τον πόλεμο στη Συρία.

26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

“Καί ὅσοι δέν πείθονται ἀπό λογικά ἐπιχειρήματα, ἄς δοῦν τά δάκρυα καί τόν πόνο στά πρόσωπα τῶν μικρῶν παιδιῶν, ἀπό τά ὁποῖα βγαίνει ἕνα καυτό ἐρώτημα: Γιατί ὁ πόλεμος; “ 

Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος

Φανάρι και Μόσχα είναι συνυπεύθυνοι στη μεγαλύτερη απειλή, εκείνη της παναίρεσης του οικουμενισμού στην Εκκλησία. Αν η διγλωσσία και η διπλωματία Πατριαρχών και Επισκόπων δημιουργεί αμφιβολίες για το πόσο συγκινούνται από “τά δάκρυα καί τόν πόνο στά πρόσωπα τῶν μικρῶν παιδιῶν”, η αμετανοησία τους και η σταθερή προσήλωσή τους στο δαιμονικό οικουμενισμό το επιβεβαιώνει πανηγυρικά. Είναι ασυγκίνητοι και σκληρόκαρδοι, γιατί παρασύρουν με την αίρεση “εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός, ὅπου ὁ σκώληξ αὐτῶν οὐ τελευτᾷ καὶ τὸ πῦρ οὐ σβέννυται” (Μαρκ. 9,47-48 ) τόσες ψυχές.

Ας ζυγίζει τα λόγια του ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου. Ο θυμόσοφος λαός λέει πως “τα στερνά τιμούν τα πρώτα”, και ο ίδιος του βάλθηκε με τις επιλογές του να αμαυρώσει την εικόνα του απέναντι στο λαό μα το σπουδαιότερο απέναντι στον Θεό.

Καλή μετάνοια! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος προσβάλλει τη μνήμη του μακαριστού Αιτωλίας Κοσμά και κηρύττει παπίζουσα εκκλησιολογία
– Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος ανακάλυψε «προτεσταντική αρχή» στην Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
– Άσπρο Μαύρο: Ποια είναι τα Τυφλά Σημεία του Μητροπολίτου Ναυπάκτου στο Ουκρανικό;
– Ναυπάκτου Ιερόθεος, Ρωσία και Ουκρανία

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.