Επικαιρότητα

Νέες τεχνολογίες

εικόνα άρθρου: Νέες τεχνολογίες
Γράφει η “Ερατώ”
αποκλειστικά για την katanixi.gr

Άνθρωπος εναντίον μετανθρώπου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το 2016, ο Έλον Μασκ (Elon Musk) ίδρυσε την εταιρεία neurolink, η οποία στόχο έχει να αναπτύσσει τεχνολογίες διεπαφής μεταξύ ανθρώπινου εγκεφάλου και υπολογιστή.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, στο μέλλον θα δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αποθηκεύουν και να ανακτούν τις αναμνήσεις τους. Συγκεκριμένα, θα δημιουργείται ένα “αντίγραφο” του εγκεφάλου τους, το οποίο θα μπορεί είτε να ανακτηθεί είτε να μεταμορφωθεί σε έναν νέο οργανισμό.

Στις 19/7/2022, ο ίδιος ο Μασκ (Musk) –μέσω του λογαριασμού του στο twitter- φέρεται να δήλωσε ότι έχει ήδη μεταμορφώσει τον εγκέφαλό του σε ένα υπολογιστικό νέφος (cloud).

Σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει, αναφέρει τα εξής: «μία συσκευή neurolink (διαμέτρου 1 ίντσας) θα εμφυτεύεται στο κρανίο του ανθρώπου (διαμέτρου 7-14 χιλιοστών), αρχικά σε όσους νοσούν από εγκεφαλικές δυσλειτουργίες και βλάβες (για παράδειγμα, σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ακοής, νοητικής υστέρησης, κινητικότητας, εγκεφαλικών, Αλτσχάιμερ ή επιληψίας). Θα αφαιρούμε ένα μικρό κομμάτι του κρανίου και θα εμφυτεύουμε τη συσκευή (η οποία θα περιλαμβάνει μία μπαταρία, ένα Bluetooth και έναν επαγωγικό φορτιστή). Παράλληλα, θα μπαίνουν νήματα ηλεκτροδίων πολύ προσεκτικά στον εγκέφαλο. Μετά την τοποθέτηση της συσκευής, θα ράβουμε την τομή και η διεπαφή δε θα διακρίνεται πια. Τέλος, ένα ρομπότ θα χρησιμοποιείται για να κλείνει την ωπή. Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ (Elon Musk), η διαδικασία αυτή θα είναι αναστρέψιμη».

Υποτιθέμενος σκοπός αυτής της παρέμβασης είναι η αποκατάσταση κάθε είδους εγκεφαλικής δυσλειτουργίας. Το εμφύτευμα θα λειτουργεί ως μικροελεγκτής των μυών του ανθρώπινου εγκεφάλου. Μάλιστα, απώτερος στόχος είναι ο κάθε παραπληγικός να γίνει πλήρως λειτουργικός. Στη συνέντευξη, εν μέσω ειρωνικών γέλιων και σχολίων, ισχυρίστηκε πως αν κάποιος διαθέτει 6 εκατομμύρια δολάρια θα γίνει πιο καλά κι από έναν “φυσιολογικό” άνθρωπο.

«Εν τέλει, οποιοσδήποτε θέλει να συμβιώσει με την Τεχνητή Νοημοσύνη, πιθανότατα να θέλει αλλαγή ολόκληρου του εγκεφάλου του».

Αντίστοιχα, ο ισραηλινός φιλόσοφος Γιουβάλ Νώε Χαράρι ονομάζει τον “μετάνθρωπο” Homo-Deus (άνθρωπο-θεό). Συγκεκριμένα, γράφει: «δεν χρειάζεται να περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία για να ξεπεραστεί ο θάνατος. Εάν παραδοσιακά ο θάνατος ήταν η ειδικότητα των ιερέων και των θεολόγων, τώρα αναλαμβάνουν οι μηχανικοί (στα εργαστήρια).

Οι γενετιστές θα ξαναγράψουν εκουσίως το γενετικό κώδικα του Homo Sapiens, θα επανασυνδέσουν τα εγκεφαλικά του κυκλώματα, και θα αλλάξουν τη βιοχημική του ισορροπία. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσουν νέες μικρές ‘θεότητες’, οι οποίες θα ανήκουν στη νέα ατζέντα της ανθρωπότητας που προβλέπει ως μόνο σκοπό την επίτευξη της θέωσης».

Στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οργανισμού Φόρουμ, ο πρόεδρος του πολυεθνικού κολοσσού Alibaba Μίκαελ Έβανς, μίλησε για την ανάπτυξη μίας πλατφόρμας που θα συνδέεται με έναν ανιχνευτή αποτυπώματος άνθρακα, και θα παρακολουθεί κάθε κίνηση των ανθρώπων.

Να, λοιπόν, μία αποκαλυπτική πτυχή του μετανθρωπισμού. Ο άνθρωπος δεν είναι εικόνα Θεού, δεν είναι ον με ψυχή και αιώνια προοπτική, αλλά αντιμετωπίζεται σαν ένα καταναλωτικό βιο-μηχάνημα που θα υποχρεώνεται να κυκλοφορεί με “κάρτα καυσαερίων”.

Προσευχόμαστε, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, η Υπεραγία Θεοτόκος και οι Άγιοι Πάντες να μπουν εμπόδιο για να ανακόψουν τα σχέδια των οργάνων του Αντιχρίστου.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Έως πότε εκούσιοι δεσμώτες μέσα στον κατάμαυρο, δαιμονικό κουρνιαχτό;

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Σημεῖο βρασμοῦ δέν ἔχει ἀπομείνει ἄραγε κανένα, πού νά μᾶς κάνει να σηκωθοῦμε καί νά ἀποφασίσουμε νά πετάξουμε ἀπό πάνω μας τόν ὑλικό καί πνευματικό ζυγό;"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.