Επικαιρότητα

Νέοι λόγοι ιεροκανονικής Αποτείχισης στην Κύπρο

εικόνα άρθρου: Νέοι λόγοι ιεροκανονικής Αποτείχισης στην Κύπρο
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο Μητροπολίτης Αμμοχώστου Βασίλειος εξελέγη πρόεδρος των Ορθοδόξων στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μια δυσάρεστη είδηση πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης, που αφορά στο πρόσωπο ενός ακόμη ορθόδοξου ιεράρχη. Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος εξελέγη πρόεδρος για την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. 

Στο ΠΣΕ εκλέγονται συνολικά 8 πρόεδροι για κάθε ξεχωριστή περιφέρεια (regional presidents). Οι περιφέρειες είναι της Αφρικής, της Ασίας, της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, του Ειρηνικού, της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Οριεντάλ Ορθόδοξων (των μονοφυσιτών δηλαδή).

Ο Κωνσταντίας Βασίλειος, πολυτιμημένος από εκκλησιαστικούς και κοσμικούς άρχοντες, δεν επιλέχθηκε τυχαία από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για να είναι υποψήφιος και να εκλεγεί τελικά στη θέση του Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ορθοδόξων Εκκλησιών. Έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του! Καταρχήν υπέγραψε τις αποφάσεις της ψευδοσυνοδου της Κρήτης. Έπειτα συλλειτούργησε με τους Πατριάρχες Βαρθολομαίο και Θεόδωρο στο Φανάρι στη θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 2019, όπου μνημονεύτηκε το όνομα του ψευτοΚιέβου Επιφανίου. Εκπροσωπεί δε «την Εκκλησίαν Κύπρου εις τον Θεολογικόν Διάλογον Ορθοδόξου – Ρωμαιοκαθολικής “Εκκλησίας”».

Με την εκλογή του ως Πρόεδρος στο ΠΣΕ προστίθεται αλλος ένας λόγος Αποτείχισης στον σωρό… Ως γνωστόν, οι αποφάσεις της ψευτοσυνόδου του Κολυμπαρίου, που αφορούν στο ΠΣΕ (τη συμμετοχή μας σε αυτό και την επικύρωση των προδοτικών κειμένων του ΠΣΕ), αποτέλεσαν έναν από τους λόγους που άναψε η φωτιά της αγιοπατερικής Αποτείχισης στην Εκκλησίας μας. Πρέπει να είναι Οικουμενιστής με τη βούλα κανείς για να κατέχει αξιώματα στο ΠΣΕ, ψευδοδιδάσκαλος!

Το ΠΣΕ ύπουλα διδάσκει ετεροδιδασκαλίες, εισηγείται αιρέσεις και καλλιεργεί πλάνες! Οι Κύπριοι Αρχιερείς, που δεν υπεγραψαν τις αποφάσεις του Κολυμπαρίου και δεν θέλησαν να συμμετέχουν στο ανοσιούργημα του Ουκρανικού κακοκεφάλου, αλήθεια, δεν ενοχλήθηκαν από αυτή την εξέλιξη; Πώς στέργουν να συλλειτουργούν με τον αδερφό του Βασίλειο και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο είναι απορίας άξιον! Το ορθόδοξο ποίμνιο της Μητρόπολης Κωνσταντίας επίσης οφείλει να πάρει τις αποστάσεις του από τον επιχώριο Επίσκοπο και να διακόψει την πνευματική κοινωνία μαζί του. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Κύπρος και Κρήτη οι όψιμοι δορυφόροι των σχισματικών ορέξεων του κ. Βαρθολομαίου
Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευτεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας, το ξημέρωμα θα φέρει! (Ιωάννης Πολέμης)
– Θύελλα αντιδράσεων! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναγνωρίζει την Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας αντορθόδοξα, αντισυνοδικά και αυθαίρετα

Σχετικά άρθρα

Η μανία των Φαναριωτών εναντίον του Αγίου Φωτίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Δήθεν τον τιμούν και προσκαλούν για συμπροσευχές τους πιο γνήσιους εκφραστές του οικουμενισμού στην εποχή μας Η είδηση Στο ναΰδριο της Σχολής (σσ. Θεολογικής Σχολής της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.