Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Στις μέρες μας όλοι επικαλούνται τον Παύλειο λόγο. Πόσο αληθινός είναι όμως αυτός ο λόγος; Πως μπορεί ο πιστός λαός να ξεχωρίσει τη γνήσια από τη νόθα διδασκαλία;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η ομιλία που έκανε ο Ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης μπορεί να προγραμματίστηκε με αφορμή την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, μπορεί να εστίασε στο πρόσωπο του Αποστόλου Παύλου, μα ήταν ενα διαχρονικό αριστούργημα Ορθόδοξης διδασκαλίας.

Κάθε ομιλία του χαρισματικο ακαδημαϊκού διδασκάλου, αποτελεί ένα σπανιο διαμάντι της διδασκαλίας των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Κάθε ομιλία βροντοφωνάζει πως η Ορθοδοξία είναι Αγάπη εν Αληθεία. Θέτει τον κανόνα του Ορθόδοξου λόγου, που στις μέρες μας έχει ξεθωριάσει.

Αυτή την ομιλία αξίζει να την ακούσουμε όλοι και όχι μόνον μία φορά. Αξίζει να την κοινοποιήσουμε με πολλή αγάπη εν Χριστώ ακόμα και σε Επισκόπους και Αρχιερείς οι οποίοι δυστυχώς δεν στέκονται στο ύψος της ποιμαντικής τους ευθύνης. Ο αληθής Παύλειος λόγος από τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ελέγχει εισηγητές, ημερίδες και συνέδρια που διεξάγονται δήθεν προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου.

Ζωντάνη ομιλία π. Θεόδωρου Ζήση με θέμα: “O Aπ. Παύλος κατά τον Άγ. Iωάννη Xρυσόστομο. Aληθινός Παύλειος Λόγος”.

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: “O Aπ. Παύλος κατά τον Άγ. Iωάννη Xρυσόστομο. Aληθινός Παύλειος Λόγος”.

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», στη Μοναστηρίου 183, 2ος όροφος – Τηλέφωνο επικοινωνίας του συλλόγου: 2310 515786

Σας ενημερώνουμε οτι είναι η τελευταία ομιλία για την περίοδο του καλοκαιριού, θα επανέλθουμε ξανά από Σεπτέμβρη. Ο σύλλογος μας σας εύχεται καλό καλοκαίρι!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra