Επικαιρότητα

Ο Ελπιδοφόρος και τα κροκοδείλια δάκρυα, επεισόδιο δυο

εικόνα άρθρου: Ο Ελπιδοφόρος και τα κροκοδείλια δάκρυα, επεισόδιο δυο
του Ευάγγελου Κωνσταντίνου

«…ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και καλεί όλους να προσευχηθούμε θερμά, ώστε το ιερό αυτό σύμβολο της Ορθοδοξίας, με τον εκπληκτικό τρούλο του, να γίνει ξανά χώρος φιλόξενος για όλους τους ανθρώπους.»


Σε εγκύκλιο στις 29/07 ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναφέρει πως «Ημέρα περίσκεψης και μεγίστης θλίψης αποτελεί, όχι μόνο για όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, αλλά και για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που σέβεται τα θρησκευτικά δικαιώματα, η ημέρα κατά την οποία ο ιερός ναός του Της Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, το ζωντανό μνημείο της δόξας της Ορθοδοξίας μας αλλά και το ορατό σύμβολο της λειτουργικής τελειότητας της Εκκλησίας μας, μετατράπηκε για δεύτερη φορά σε ισλαμικό τέμενος.» 

Προς τιμήν του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ορθά ανέφερε πως αποτελεί ημέρα θλίψης αυτή η ημέρα. Ωστόσο αποτελεί και ημέρα μνήμης πως κανένας εκκλησιαστικός άρχοντας δεν προέταξε τα στήθη του μπροστά για να αποφευχθεί αυτή η βλάσφημη πράξη. Μην ξεχνάμε το εξαιρετικό και διαχρονικό άρθρο της κατάνυξης με τίτλο «Ο Ελπιδοφόρος χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την Αγία Σοφία».

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρει: «…συνεχίζουμε να ελπίζουμε και να προσπαθούμε για την αναθεώρηση αυτής της απόφασης και για την επαναλειτουργία του μνημείου, τουλάχιστον ως μουσείου, ώστε να αποδοθεί και πάλι στην παγκόσμια κοινότητα αυτό το απαράμιλλο θαύμα της βυζαντινής τεχνοτροπίας.» και συνεχίζει λέγοντας: «…ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και καλεί όλους να προσευχηθούμε θερμά, ώστε το ιερό αυτό σύμβολο της Ορθοδοξίας, με τον εκπληκτικό τρούλο του, να γίνει ξανά χώρος φιλόξενος για όλους τους ανθρώπους.»

Τελικά όπως φαίνεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συμμερίζεται τις απόψεις της UNESCO και της Δύσης καθώς κανένας από τους προαναφερθέντες δεν ενδιαφέρεται για την πνευματικότητα και την αξία ενός τέτοιου συμβόλου της Ορθοδοξίας αλλά για την πολιτιστική του κληρονομιά ως μουσείο. 

Συνεπώς ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί μέσω της άριστης διαχείρισης του λόγου και του εξαιρετικού υποκριτικού του ταλέντου να προάγει τον Οικουμενισμό. Βαθιά του επιθυμία όπως φαίνεται είναι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ναό της Πανθρησκείας μιας και έχει εκπληκτικό τρούλο…

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους Οικουμενιστές.
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Δείτε σχετικά:
Με καθυστέρηση η Ιερά Σύνοδος προς την UNESCO
Ο Ελπιδοφόρος χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την Αγία Σοφία

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.