Ελένη Παπασταματάκη

Ο Κιέβου Επιφάνιος στον Βελγίου Αθηναγόρα. Είναι αργά για δάκρυα…

εικόνα άρθρου: Ο Κιέβου Επιφάνιος στον Βελγίου Αθηναγόρα. Είναι αργά για δάκρυα…
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο συνυπαίτιος των βανδαλισμών και βιαιοπραγιών κατά των Ορθοδόξων στην Ουκρανία, αυτός που συνέβαλε στο ξέσπασμα αυτού του πολέμου, έρχεται τώρα να κλαφτεί για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στη χώρα του!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στην επίσημη Ιστοσελίδα της Μητρόπολης Βελγίου αναρτήθηκε η είδηση της επίσκεψης «του Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιου», ο οποίος αυτόν τον καιρό παρουσιάζεται στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς μετά από τις σχετικές προσκλήσεις. Ως φίλος της Δύσης ο Μητροπολίτης του εκκλησιαστικού μορφώματος της Ουκρανίας, έσπευσε να ενημερώσει σχετικά και να ζητήσει βοήθεια.

Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας με τους συνεργάτες του τον υποδέχθηκαν θερμά και τον ενημέρωσαν για την ποιμαντική μέριμνα της Μητροπόλεως και των τοπικών αρχών για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Δεν παρέλειψε να τον διαβεβαιώσει για την αμέριστη στήριξη των Ουκρανών στο Μπενελούξ, οι οποίοι βάσει του Τόμου της Αυτοκεφαλίας υπάγονται στις εκασταχού Μητροπόλεις του Οικουμενικού Θρόνου.

Από την μεριά του ο ψευδοπροκαθήμενος Επιφάνιος, ενημέρωσε για την κρισιμότητα της κατάστασης και για τις πολύ δύσκολες συνθήκες του πολέμου.

Με καλωσορίσματα, αβρότητες και αμοιβαίες συνεννοήσεις κατέληξαν εν τέλει με θράσος και φαρισαϊκή υποκρισία να ευχηθούν να καταπαύσει ο πόλεμος και να επέλθει “καταλλαγή” στην Ουκρανία που δοκιμάζεται από τον πόλεμο και τη διχόνοια…

Ο συνυπεύθυνος του Σχίσματος και της διχόνοιας στην Εκκλησία, ο συνυπαίτιος των βανδαλισμών και βιαιοπραγιών κατά των Ορθοδόξων, αυτός που συνέβαλε στο ξέσπασμα αυτού του πολέμου, έρχεται τώρα να κλαφτεί για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στη χώρα του!

Αλλά ποιος θα του τα πει κατά πρόσωπο αυτά; Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας! Ο αυτάδελφος! Αυτά είναι τα τέκνα τα αγαπητά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Αυτοί γεννήθηκαν από την ίδια μήτρα. Γαλουχήθηκαν με το πικρό γάλα του Οικουμενισμού στην ποδιά του π. Βαρθολομαίου. Aπό το μετερίζι του ο καθένας πολεμά την Εκκλησία μας, είτε κάνοντας σχίσμα, είτε μέσω της εκκοσμίκευσης που συνιστά αίρεση, είτε μέσω του συγκρητισμού στον οποίο επιδίδεται εντόνως ο Μητροπολίτης Βελγίου. Είναι, άλλωστε, γνωστό τοις πάσι ότι οι χειρότεροι οικουμενιστές σε Ευρώπη και Αμερική είναι οι Έλληνες κληρικοί.

Ας αναλογιστούμε αδερφοί τι σχέση μπορεί να έχουμε εμείς με αυτούς τους παγκοσμιοποιητές, με όλους αυτούς που σκίζουν το Χιτώνα του Χριστού μας με τις αιρέσεις και τα σχίσματα.

O π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, ο φωτισμένος άγιος γέροντας των ημερών μας, καταθέτει τον λόγο που πρέπει με θάρρος Χριστού να στρέψουμε τα νώτα μας σε αυτήν την ψευδοεκκλησία: «Και δεν έγκειται αυτή η εμμονή στην Ορθοδοξία σαν κάτι το στείρο και άγονο πείσμα να κρατήσει κανείς την προγονικήν παράδοσιν… Είναι θέμα ζωής ή θανάτου, είναι θέμα σωτηρίας». (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Το συνέδριο που ξεμπροστιάζει τη Μητρόπολη Βελγίου
Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας εμπαίζει τους μάρτυρες της Πίστεως
– Πνευματικά ερωτοτροπήματα ανάμεσα στη Συροϊακωβιτική Εκκλησία και στη Μητρόπολη Βελγίου
– Στην επίσημη Δοξολογία για την εθνική εορτή του Βελγίου ο Μητρ. Βελγίου

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.